Вручили підозру тернопільському посадовцю, який попався на хабарі. Хто він?

Вручили підозру тернопільському посадовцю, який попався на хабарі. Хто він?
  • Міру запобіжного заходу чиновникові оберуть 4 грудня.
  • За інформацією наших джерел, це - головний архітектор Тернопільського району.
  • Ми наголошуємо, що готові надати можливість фігуранту спростувати інформацію. І просимо зв’язатись для цього з редакцією.

Вручили підозру посадовцю, якого 2 грудня спіймали під час отримання 1500 доларів хабара. Цю інформацію підтвердили у прес-службі прокуратури області.  

4 грудня, підозрюваному обиратимуть міру запобіжного заходу. Коли саме відбудеться засідання у суді, у прокуратурі поки не повідомляють.

Нагадаємо, 2 грудня поліція впіймала на хабарі керівника одного з відділівТернопільської районної державної адміністрації.

Відео дня

- У ході проведення процесуальних заходів оперативники встановили, що посадовець Тернопільської районної державної адміністрації вимагає від громадянина неправомірну вигоду за вирішення питання, що відноситься до його компетенції, - повідомили у відділі комунікації головного управління нацполіції в області - За затвердження будівельних паспортів забудови земельної ділянки та декларації про початок виконання будівельних робіт громадянин повинен був передати посадовцю 4200 доларів США «винагороди».

За словами Василя Джиджори, начальника управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області спільно з силовиками задокументували факт передачі та отримання частини неправомірної вигоди. У службовому кабінеті посадовця правоохоронці вилучили 1500 доларів США, які той отримав у якості хабара.

- Дії посадової особи підпадають під ознаки кримінального правопорушення, згідно зі статтею 368 Кримінального кодексу України, - повідомили у поліції.

За інформацією, яку повідомило «20 хвилин» джерело, наближене до силових структур Тернопільщини, мова йде про начальника відділу містобудування та архітектури Тернопільської РДА, головного архітектора району Юрія Савку.

Ми кілька разів протягом дня телефонували на робочий номер чоловіка, однак, трубку ніхто не брав. Ми наголошуємо, що готові надати можливість Юрію Савці, аби спростував інформацію у разі помилки нашого джерела. І просимо зв’язатись для цього з редакцією.

Тоді ми намагались зв’язатись з Володимиром Осядачем, т.в.о. голови райадміністрації, аби підтвердив чи спростував інформацію про затримання саме цього посадовця. За робочим номером очільника РДА нам повідомили, що він у районі – у нього робоча поїздка з очільником області Ігорем Сопелем. Слухавку мобільного очільник району не підіймав.

Згідно з декларацією, розміщеною у відкритих джерелах, Юрій Савка є держслужбовцем категорії Б. А його посада належить до посад, пов'язаних з високим рівнем корупційних ризиків, згідно з переліком, затвердженим Національним агентством з питань запобігання корупції.

Чоловік володіє половиною квартири 46, 8 м кв разом з дружиною, працівницею комунального підприємства Тернопільської міськради. У подружжя є кілька земельних ділянок, власниками яких вони стали у 1999 та 2012 роках – від 600 кв м до 32 137 кв м, остання – у Козівському районі. Однак, є нові дані у декларації, внесені у вересні 2019 р. Про те, що Юрій Савка придбав земельну ділянку 600 м кв у Лозовій, що в передмісті Тернополя.

Подружжя також володіє автомобілем Mersedes 250-D, 1994 р.в, власник – дружина. Дохід за основним місцем роботи за минулий рік Юрія Савки – 165 082 грн. і пенсія – 37 920 грн.

За даними Регіонального інформаційного порталу, Юрій Савка архітектор, член НСАУ (1985 р.). Член-кореспондент Української Академії Архітектури (2003 р.).

В Тернополі працює з 1980 року.З 1980 року свою творчу діяльність розпочав архітектором у проектному інституті ВПКТІ «Світло» у місті Тернополі. З 1994 року працює в управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації.

З 2015 р. – начальник відділу містобудування та архітектури Тернопільської райдержадміністрації.

Зі збудованих об’єктів:

  • церква св. Миколая у селі Денисів Козівського району Тернопільської області (1983);

  • інтер’єри та елементи освітлення приміщень будинку обласного комітету КПУ у місті Тернополі (1984);

  • адміністративно-побутовий корпус заводу «Електросвітло» у місті Ліда БРСР (1984);
  • окремі виробничі, адміністративно-побутові корпуси та культурно-оздоровчий комплекс в/о «Ватра» у місті Тернополі (1984-1986);
  • реставрація з відтворенням Полкової церкви XIX ст. у м. Кременець Тернопільської області (1986);
  • інтер’єри та елементи освітлення будинку культури «Текстильник» на вул. Текстильна у місті Тернополі (1987);
  • реконструкція готельного комплексу «Арена» Держцирку СРСР у місті Москва (1988);
  • адміністративно-побутовий корпус Гусівського світлотехнічного заводу у місті Гусев Калінінградської області РФСР (1988);
  • реконструкція будинку культури «Будівельник» у місті Тернополі (1988);
  • база відпочинку Херсонського будівельного тресту у місті Залізний Порт Херсонської області (1990);
  • реконструкція будинку культури МВС України у місті Києві (1990);
  • церква св. Дмитрія у селі Киданці Збаразького району Тернопільської області (1992);
  • церква Возз’єднання у місті Волочиськ Хмельницької області (1994);
  • реконструкція чоловічого монастиря Ордена Студитів у селі Колодіївка Підволочиського району Тернопільської (1996);
  • каплиця-пантеон воїнів УПА на хуторі Драгоманівка Козівського р-ну Тернопільської області (1999);
  • реконструкція княжого палацу XVII-XVIII ст. під жіночий монастир Непорочного Зачаття Діви Марії у селі Язлівець Бучацького району Тернопільської області (2005);
  • церква Покрови у селі Свіршівці Чемирівецького району Хмельницької області (2008).

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Герасимчук Ростислав

    В ЗЕПУТАТИ ЙОГО !!! Там таких якраз підбирають.
  • Ігор Дуда

    Стемніло, час би й гаддю з нір вже повилазити
    Та перед цим - обов'язково роги фосфором намазати,
    Тоді воно як та собака Баскервілів буде,
    Хоча і звикло  гавкати лише із буди
    Ей, де  бидлота з кличками, що просяться в реєстр?
    джек-дед-андрій-поліна-валя і, звичайно, саша крест
    Чим кодло зайняте - досліджуєте рогоносців субкультуру?
    Чи протизапальну жіночих сечових шляхів літературу?
    Ще треба буде тезці із музею при нагоді розказати,
    Які у нього обдаровані з'явились адвокати
    Дарма що ЧМО безграмотне ледь-ледь  писати вміє
    Воно за лемківську культуру  постоять зуміє!
    Хіба не подвиг це? Хіба "крест саша" не заслужений діяч?
    Це ж треба вміти - взяти кличку й  розводить на сайтах срач
    АЛЕ ТИ, БИДЛО, КІЛЬКА РОКІВ З БУДИ ГАВКОТІЛО -
    РОЗХЛЬОБУЙ НИНІ, ЩО САМЕ Ж І НАВАРИЛО
  • Ігор Дуда

    Хотів уже виходити з дому, але саме подзвонив знайомий - відома в місцевих юридичних  колах людина. До того ж - з непоганим почуттям гумору. Сказав, що я підняв йому настрій своїми віршами на сайті. Я одразу ж запитав, чи бачив він реакцію тих, проти кого вони спрямовані. Він у відповідь навів  стару  юридичну формулу: "Злодій, який відчуває на своїй шиї зашморг, не може дотримуватися схвальної думки про закон". Напевно, так - чекати від рогоносця саші креста-валери-легандонського і т. д, що воно буде  захоплено (чи хоча б з гумором) сприймати мої епіграми про його роги - справа нереальна. Як і видно з його дубово-істеричних реакцій...
  • Ігор Дуда

    Зберіться хоч з десяток бидляків: "полін", "крестів", "андріїв" і "дедів",
    В мене є настрій зараз з вами "спілкуватись"
    Точніше - крізь лупу вас розглядати,
    Для мене ви - сукупне ЧМО й ХУЙЛО,
    І що б там кожне з вас окремо не плело,
    Я знаю, що причина всього  - роги в креста саші
    Які воно вимочує в параші
    А звідки роги? То історія стара
    Читайте казку нижче, мені ж поки що - пора...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up