З рахунків двох тернополян телефонні шахраї привласнили 22 тисячі гривень

З рахунків двох тернополян телефонні шахраї привласнили 22 тисячі гривень

Двоє мешканців Тернопільщини звернулися до працівників поліції з проханням притягнути до відповідальності невідомих осіб, які незаконно привласнили їх кошти. Громадяни стали жертвами пседобанкірів й як наслідок втратили всі заощадження.

 

На мобільний телефон жителя Заліщицького району надійшло смс-повідомлення про те, що банківський рахунок заблоковано. Чоловік зателефонував за вказаним номером телефону, де слухавку підняла невідома особа та представилась працівником фінустанови, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Незнайомець попросив уточнити персональні дані, аби активувати електронний гаманець, що й зробив чоловік. Вже згодом, коли йому прийшло сповіщення про успішне зняття готівки, краянин зрозумів, що його ошукали.

За аналогічною схемою потерпів й житель обласного центру. З рахунку тернополянина зникло аж 18000 гривень.

Відео дня

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 частини Кримінального кодексу України «шахрайство».

Правоохоронці звертаються до мешканців та гостей краю бути обачними та пам’ятати, що працівники банківських установ, ніколи, ні за яких обставин не телефонують до своїх клієнтів, аби уточнити ту чи іншу інформацію. Всі дані, якими ви володієте, як власники рахунків вважаються конфіденційною та не підлягають розголошенню.

Будьте обачними, адже шахраї користуються довірливістю громадян, дізнаються всі дані та знімають готівку з електронних гаманців.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Nadiya Cherewnuk Skladaniyk

    Як в таке можна вірити, навіть якщо з банку дзвонять вони скажуть прийти а не потелефоні дати дані
  • Ola Ola

    Да с каждым может быть.Мне тоже приходила смс от ощад что карта блокирована .И телефон куда звонить.Только вот карты ощада у меня нет.И звонили вроде представитель банка.И когда я сказала что вы должны знать с каким банком я работаю раз звоните.И услышала гудки.Во суки

    Василь Бідний reply Ola Ola

    Може  бути  тільки  з  ІДІОТОМ,  Мавроді  двічі  розвернув  фінансову  пірамід  і  попалися  міліони,  розвернувби  третій.  четвертий.  пятий  раз  все  рівно  попальсьби  міліони!!!  Вся  справа  втому  що  у  нас  суспільство  лохів!!!
  • Ліля Макусій

    Він не потерпілий.... Він недоумок...
  • Маріна Гайсенюк

    3к3уу2
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up