Збитків на сотні тисяч: за забруднення річки Іква судитимуть посадовця комунального підприємства

Збитків на сотні тисяч: за забруднення річки Іква судитимуть посадовця комунального підприємства

Злочин проти довкілля на Тернопільщині: головний інженер комунального підприємства допустив перевищення скидів нечистот до річки.

 

На Тернопільщині службова недбалість посадовця спричинила екологічних збитків на понад 660 тисяч гривень. Головного інженера одного з комунальних підприємств обвинувачують у порушенні правил охорони вод. 

Про це повідомили в поліції Тернопільської області.

— Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що чоловік через службову недбалість протягом року допустив перевищення скидів нечистот до річки Іква. Внаслідок цього відбулося забруднення поверхневих вод, що створило небезпеку для довкілля та шкоду навколишньому природному середовищу у вигляді матеріальних збитків понад 660 тисяч гривень, — йдеться у повідомоленні. 

Відео дня

Працівники поліції зібрали достатню кількість доказів причетності головного інженера до скоєння злочину. Фігуранту повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 242 (Порушення правил охорони вод) Кримінального кодексу України. 

Розслідування кримінального провадження слідчі поліції завершили та передали до суду.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що комунальне підприємство «Міськводгосп» Кременецької міської ради сплатило мільйон гривень державі за те, що роками забруднювало річку Іква.

Також про забруднення Ікви наші журналісти розповідали ще в 2017 році. Деталі читайте в публікації: В річку Іква на Кременеччині потрапило багато каналізаційних відходів

Довідка

Стаття 242. Порушення правил охорони вод
1. Порушення правил охорони вод (водних об'єктів), якщо це спричинило забруднення поверхневих чи підземних вод і водоносних горизонтів, джерел питних, лікувальних вод або зміну їхніх природних властивостей, або виснаження водних джерел і створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи для довкілля, — карається штрафом від 17000 до 85000 грн або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років, або обмеженням волі на той самий строк.

 

Читайте також:

На Тернопільщині підприємець «відмивав» бюджетні гроші на ремонті військового містечка

Судитимуть посадовця Держпродспоживслужби, якого затримували на хабарі.

Лісничий з Тернопільщини погорів на хабарі у майже 40 тисяч гривень.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up