Забив до смерті брата, а тіло на тачці перевіз до старої крамниці. Там і залишив

Забив до смерті брата, а тіло на тачці перевіз до старої крамниці. Там і залишив
  • Коли побачив, що брат не дихає, кілька разів ходив до родичів, аби ті викликали поліцію і швидку. Ті, знаючи, що конфлікти між братами бувають часто і що вони потім помиряться - відмовлялись. А чоловік повертався на власне подвір’я і щораз відмивав обличчя брата від крові.
  • Чоловіка засудили до 7,6 років позбавлення волі. Це його не перший термін у тюрмі.

59-річного жителя с. Затишне  Монастириського району засудили за ч.2 ст.121 КК України – за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що призвело до смерті потерпілого. А точніше – його рідного брата.

Монастириський райсуд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину та призначив покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі. Оскільки прокурор вимагав позбавити волі обвинуваченого строком на 9 років, вирок буде оскаржений в апеляційній інстанції, зазначили у пресслужбі прокуратури області.

Звинувачував брата, що той вкрав горілку, сигарети і консерви

  • Обвинувачений на початку судового розгляду не визнав себе винуватим за інкримінованим йому злочином, оскільки не погодився із кваліфікацією вчиненого ним правопорушення, - йдеться у матеріалах справи. - Під час судового розгляду змінював показання, однак під завершення судового розгляду, після огляду та дослідження доказів обвинувачення, визнав свою винуватість, натомість не погодився із обтяжуючою покарання обставиною, оскільки вважав, що не перебував під час вчинення злочину в станні алкогольного сп`яніння.

Обвинувачений розповів, що 20 квітня 2019 року був удома, жінка, в якої він чистив сад, привезла йому продукти. Близько обіду прийшов рідний брат. Той запропонував йому пообідати і випити чарчину-другу. Доки сиділи за столом, було все нормально. Він відійшов на кілька хвилин по дрова, а коли повернувся, помітив, що зі столу пропали сигарети, горілка та консерва. В хід пішли мати…

Відео дня

- Окинувши брата поглядом, помітив у його руках ніж, і, розуміючи, що він агресивний і може завдати цим ножем йому ушкоджень, вибив ногою ніж з рук брата, коли той сидів на стільці, - пояснював обвинувачений. - Потерпілий у відповідь запхав свого пальця в око обвинуваченого та вдарив його кулаком, від чого обвинувачений впав.

Далі дав здачу, а брат нібито упав і вдарився головою до кута шифоньєра. Коли той піднявся, знову його бив і вигнав з подвір’я. Потерпілий нібито впав неподалік будинку.

- Через деякий час вийшов на подвір’я і побачив, що брат лежить, штовхнув його декілька разів ногою та запитав, чи той збирається йому віддавати те, що викрав,- йдеться у матеріалах справи. – Однак, той був без свідомості.

Злякавшись, він пішов у хату, взяв воду та помив його обличчя. Тоді нібито зрозумів, що потерпілий мертвий. Та заходився змивати сліди крові у будинку. Після цього побіг до сестри, яка проживає неподалік, просив викликати швидку та поліцію. Сестра відмовилась. Повернувся додому, взяв знову воду та змив з обличчя та тіла потерпілого кров. Після чого затягнув його до стодоли. А сам побіг до двоюрідного брата. Той також відмовив.

- Після цього він повернувся додому, витягнув тіло брата зі стодоли, переклав його на тачку, та близько 17 год відвіз до старого магазину, у якому останній проживав. Та залишив його там на подвір`ї, - йдеться у вироку. - Через деякий час він знову зайшов до двоюрідного брата з проханням піти подивитися на тіло потерпілого.

Голова потовчена і тіло все в крові. А брат розвернувся і пішов спати

Брат зателефонував до сестри. Вони разом прийшли до старої крамниці. Посвітивши ліхтарем, побачили тіло брата. Його голова була вся потовчнена і в крові. Показавши своїм родичам тіло брата, молодик повернувся додому та ліг спати. Наступного ранку, прокинувшись, побачив працівників поліції, пішов до старого магазину, де залишив тіло брата. Розповідав поліцейським, що той напідпитку створив на дорозі аварійну ситуацію. І за це його нібито побив водій вантажівки. А тому до нього додому брат прийшов вже побитим.

Чоловік ще не раз міняв покази, то зізнавався у скоєному, то заперечував, що бив брата.

Наголошував, що того дня випив три чарки горілки, натомість не вважає, що під час нанесення тілесних ушкоджень потерпілому перебував у стані алкогольного сп`яніння. А пив багато вже після того, як все сталось. З метою зняття емоційного стресу.

  • Незважаючи на таку позицію обвинуваченого, його винуватість, на переконання суду, доводиться в повному обсязі пред`явленого обвинувачення, - йдеться у вироку.

Двоюрідна сестра у суді розповіла, як до неї прибігав брат і розповідав, що вони побились. І йому здається, що брат мертвий. Жінка відмовилася піти, оскільки не надала його словам  значення. І подумала, що брати, як завжди, побилися, а пізніше помиряться, адже конфлікти, що переростали у бійку, для братів були звичними. Додала, що обвинувачений говорив не чітко, адже був у стані алкогольного сп`яніння. Розповіла, що між обвинуваченим та потерпілим були неприязні стосунки, а коли обвинувачений вживав алкоголь, то ставав запальним, агресивним, охочим конфліктувати. Аналогічні покази давав суду і ще один двоюрідний брат, який того вечора і повідомив про нещастя поліцію.

Що відомо про того, хто затовк до смерті рідного брата

Згідно з даними судово-психіатричної експертизи, обвинувачений психічним захворюванням, тимчасовим хворобливим розладом психічної діяльності або іншим хворобливим станом психіки в період скоєння інкримінованого йому злочину не страждав та не страждає. Міг усвідомлювати свої дії та керувати ними. І не потребує застосування примусових заходів медичного характеру.

Під час судового слідства було зібрано чимало інших доказів - в їх сукупності суд приходить до переконання, що вина чоловіка у скоєнні злочину встановлена, згідно з критерієм доведеності «поза розумним сумнівом». Суд виходить з того, що факт нанесення ударів по голові та інших ділянках тіла потерпілому підтверджується як показаннями самого обвинуваченого, наданими під час судового засідання, так і іншими доказами.

Як стало відомо з вироку, обвинуваченому 59 років. Він одружений, але проживав сам на території села Затишне Монастириського району. Характеризують його з негативної сторони, відбував покарання у місцях позбавлення волі. Натомість, після відбуття покарання громадського порядку не порушував. На обліку в лікаря нарколога та під наглядом лікаря психіатра не перебуває. До обставин, які обтяжують покарання суд відносить вчинення злочину в стані алкогольного сп`яніння. Обставин, які пом`якшують покарання, судом не встановлено.

Вирок може бути оскаржений безпосередньо до Тернопільського апеляційного суду через Монастириський районний суд Тернопільської області шляхом подачі апеляції протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:01 ТОП вакансій тижня з високими зарплатами та хорошими умовами 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі 13:25 Військова прокуратура розслідує напад з ножем у Бережанах — потерпілий у реанімації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up