Захисники Горбатюка просили про домашній арешт: суд у справі вбивства тату-майстрині

Захисники Горбатюка просили про домашній арешт: суд у справі вбивства тату-майстрині
  • 25-річного Андрія Горбатюка, якого підозрюють у вбивстві 27-річної Тетяни Підвашицької, визнали осудним. 19 листопада відбулось підготовче судове засідання. 
  • На ньому розглядали можливість призначення обвинувального акту до розгляду, наявність клопотань. Також прокурор клопотав про продовження терміну тримання під вартою Андрія Горбатюка. 
  • Адвокати намагалися довести, що ризиків немає і Горбатюк може бути під домашнім арештом.

Андрія Горбатюка обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення за п.4 ч.2 статті 115 КК України - "Умисне вбивство вчинене з особливою жорстокістю". За це передбачено довічне ув'язнення. 

Підготовче судове засідання мало відбутися 6 листопада, але його перенесли на 19. Тоді в суді не було сторони потерпілих - мами та бабусі загиблої, які проживають за кордоном. На засідання 19 листопада вони приїхали. Був і дідусь загиблої. Мами обвинуваченого Андрія Горбатюка, як і попереднього разу не було.

На це засідання не прийшов один із представників сторони потерпілих Володимир Рубінський. Як зазначив інший представник мами та бабусі Василь Притула, адвоката не було із об'єктивних причин. Сторона потерпілих погодилась на засідання без його участі. 

Відео дня

На засіданні 6 листопада йшлося про те, що у обвинуваченого два захисники: Петро Грода та Тарас Боднарчук. А 19 листопада з'ясувалось, що має ще бути третій захисник, проте він прийшов. Андрій Горбатюк відмовився від його захисту. Оскільки його обвинувачують у скоєнні особливо тяжкого кримінального правопорушення, він має право на судовий розгляд судом присяжних. Але він відмовився. 

Прокурор Олексій Смередчук клопотав про продовження терміну тримання під вартою Андрія Горбатюка. Захисники обвинуваченого заперечували клопотання і доводили, що немає підстав для тримання під вартою їхнього підзахисного. Просили про цілодобовий домашній арешт. Таке заперечення викликало обурення у мами та бабусі загиблої.

Суд залишив обвинуваченого під вартою. 

Один із захисників обвинуваченого зачитав скаргу та заперечення, які стосуються справи. Стосувалися вони оскарження дій слідчого суді та представників сторони потерпілих. Але суд їх відхилив. 

Наступне судове засідання відбудеться 28 листопада о 16.00 у міськрайонному суді. Судове засідання буде відкритим. Згідно із судовим процесом, на наступних засіданнях мають встановити порядок дослідження доказів, допит свідків, дебати і тоді вирок. 

Також сторона потерпілих подала цивільний позов, але поки його не озвучать в судовому засіданні, то адвокат Притула не розголошує його змісту. 

Рідні (мама, бабуся та дідусь) загиблої Тетяни Підвашецької від коментарів поки відмовляються. Але бабуся обмовилися, що хоче, щоб обвинувачений отримав довічне. А дідусь кількома словами обмовився, що вбивство було жорстоким - понад 50 ножових поранень.

Нагадаємо, 27-річну тату-майстриню Тетяну Підвашецьку вбили у квартирі на вулиці Курбаса,9 16 квітня. Того ж дня підозрювати у вбивстві почали 25-річного Андрія Горбатюка. Чоловіка затримали у Львові. Міру запобіжного заходу Андрію Горбатюку обирали в міськрайонному суді 18 квітня. Мами підозрюваного в суді не було. Прийшов дідусь, колишній чоловік та подруга загиблої Тетяни. Підозрюваний після засідання сказав, що шкодує про те, що трапилося. Відео із засідання тут. 

Згодом у ГУ Нацполіції повідомляли, що підозрюваний перебуває у психоневрологічній лікарні у Скаржинцях Хмельницької області, йому у закритому відділені проводять стаціонарну психіатрично-психологічну експертизу для осіб, які перебувають під вартою. На початку жовтня повідомили, що чоловік осудний, матеріали передали у суд. 

Головуючий суддя: Петро Гуменний, суддя-учасник колегії: Віктор Братасюк, суддя-учасник колегії: Володимир Ромазан. Прокурор - Олексій Смередчук. На початку засідання суддя озвучив, що відбувається розгляд справи за 115 ст. Кримінального кодексу - "Умисне вбивство". 

Обвинуваченого Андрія Горбатюка захищатиме два адвокати: Петро Грода та Тарас Боднарчук. 

Сторона потерпілих: мама та бабуся загиблої Тетяни. Їхні інтереси представлятиме Володимир Рубінський та Василь Притула.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Цьвєк

    Шось тут психіатрична експертиза недопрацювала.
  • Val Val

    Адвокати-неадеквати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up