Партнер рубрики Події

Як змінився Тернопіль за роки Незалежності. Ми відтворили унікальне ретро-відео!

Як змінився Тернопіль за роки Незалежності. Ми відтворили унікальне ретро-відео!
  • Тернопіль святкує День міста! Спеціально до цієї події ми відтворили унікальне ретро-відео 1992 року. Це одне з перших відеозаписів міста після здобуття Незалежності. За ці роки багато змінилося…
  • Щоб прочитати публікацію до кінця та переглянути відео – авторизуйтесь та підпишіться на преміум–матеріали. Цим ви допоможете нам робити більше цікавих публікацій про історію нашого міста. Дякуємо усім, хто вже це зробив!

Відео, яке ми відтворили – 1992 року. Це ще зйомка на плівку. Хоча тодішню якість любительської зйомки годі й рівняти з сучасною, все ж можна добре розгледіти багато деталей.

На Театральному майдані в наш час чимало МАФів. Раніше ж в місті кіосків було значно менше. На головній площі був «символ» 90-х – «ларьок». Там продавати алкоголь, сигарети та усілякий дріб’язок.

Відео дня

На вулиці Гетьмана Сагайдачного раніше був фонтан, однак його демонтували. Поруч встановили пам’ятник Івану Франку у 1996 році.

А так змінився дитячий майданчик біля «Дяді Стьопи» у парку ім. Тараса Шевченка. Всі елементи з того часу демонтували та замінили. Залишився лише Дядя Стьопа, який став символом цього майданчика. Гірка–ракета була не надто безпечною. Тернополяни пригадують, що вона була надто крута і спускатися з такої було страшно.

Більше дивіться на відео:

Набережна ставу також змінилась. Окрім аераційних фонтанів замінили покриття. Замість асфальту поклали бруківку, з’явились велодоріжки, нові контейнери для сортування сміття.

На бульварі Шевченка ще не було ні тристороннього годинника, ні пам'ятника Соломії Крушельницькій. Але був фонтан «Грибочок», який прикрашав бульвар та був одним з улюблених місць для фотографій.

А ви пригадуєте, як виглядало місто раніше? Чи подобаються вам зміни? 

Читайте також:

З0 років Незалежності на фото: як змінився Тернопіль

Тернопіль у 1954 році: ми відтворили унікальну відеохроніку. Дивіться, як змінилось місто!

Відтворили стару кінохроніку Тернополя. Дивіться, як було 27 років тому і є зараз (ВІДЕО)
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ирина Окунь

    Усi тротуари  нагло за хабарi  захопили бариги, незабаром пройти буде неможливо.😥🙈

keyboard_arrow_up