Заходили перед поїздкою на потязі: історія закусочної «Темп» на привокзальному майдані Тернополя

Ця закусочна працювала біля залізничного вокзалу. Сергій Притула називав його одним з улюблених своїх закладів у Тернополі. Давайте пригадаємо історію цього місця.
Заклад працював цілодобово біля залізничного вокзалу. За кілька метрів – вихід на перон, тож місце було популярне. Туди заходили перекусити ті, хто чекав на потяг, приїздив у Тернопіль або пасажири залізниці, які зупинялися у Тернополі. Дехто приходив до закладу щоб перекусити. Також це була популярна «наливайка», адже там, крім їжі, подавали спиртні напої.
Який вигляд мала закусочна
Сам заклад працював у одноповерховому приміщенні, обшитому білою пластиковою вагонкою. Про те, що всередині працює заклад свідчила вивіска. На стіні був декор із зображенням козаків, а у сусідньому приміщенні працював магазин.
Всередині інтер’єр був простий. Там були високі столики і віконечко, через яке замовляли страви та напої. Стіни були обшиті деревом. На підлозі – стара плитка.
Що було у меню
У закладі продавали різні страви та напої. Їх можна було їсти за стійками чи столиками у закусочній або на ходу. Хоча заклад працював біля залізничного вокзалу, ціни там були відносно невисокі.
На початку 2014 року, коли долар був по 8 грн, гаряча канапка коштувала 3,75 грн, хот-дог – 5,9 грн, смажена котлета – 4,35 грн.
Страви були максимально прості. Також було багато різних закусок – чіпси, горішки, сухарики.
Також там продавали спиртні напої. Горілка з перцем коштувала 4 грн за 50 грамів.
Подавали їжу та напої у одноразовому посуді, але деякі постійні клієнти мали там власні кухлі та чарки для напоїв.
Тричі навідувався ревізор
Заклад тричі потрапив до програми «Ревізор». У 2014 році закусочну відвідала Ольга Фреймут, яка показала, в яких умовах готують їжу для гостей. Ведуча потрапила до кухні через віконце видачі.
Було чимало зауваження до чистоти. У холодильниках стікерів з терміном придатності на продуктах не було. На поверхні для смаження – старий кляр. Сковорідки – в старому жиру. Витяжки давно не чистили. А разом з продуктами лежали стоптані капці працівників. Відзнаку ревізора заклад не отримав, але до закусочної навідався Сергій притула, який провів повторну перевірку і нагородив її власною відзнакою.ї, які написав від руки. Її зберігали в закусочній в рамці.
У 2015 році ревізор знову відвідав заклад, але потрапити всередину чи поспілкуватися з працівниками не вдалося. Ймовірно, вони побачивши камери, зачинилися всередині.
У 2017 році до закладу навідався ревізор Микола Тищенко. Він не оглядав кухню, а лише поспілкувався з працівниками. Ті поскаржилися, що клієнтів стало значно менше через те, що ціни зросли.
Заклад тепер пустує
У 2017 році заклад зачинився. Дехто вважав, що його відремонтують і він відновить свою роботу. Однак цього не сталося.
Наразі приміщення пустує. Вивіски демонтували.
А чи пам’ятаєте ви цей заклад? Напишіть у коментарях!
Читайте також:
Фаст-фуд, який любили студенти: пригадуємо заклад «Цибулька» у Тернополі
Місце, яке любили діти: пригадуємо кафе «Женя Женічка», яке працювало у центрі Тернополя
Англійський паб у стилі будинку Шерлока Холмса: історія закладу, який працював у центрі Тернополя
Залишилась лише вивіска: історія піцерії «Челентано», яка працювала у центрі міста
Історія ресторану Два Гуся у центрі міста: чим запам’ятався тернополянам
Заклад, який любили студенти: історія Ненаукової ресторації Кафедра у Тернополі
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
Апостол
Petro
Борода
Mike