Заходили перед поїздкою на потязі: історія закусочної «Темп» на привокзальному майдані Тернополя

Заходили перед поїздкою на потязі: історія закусочної «Темп» на привокзальному майдані Тернополя

Ця закусочна працювала біля залізничного вокзалу. Сергій Притула називав його одним з улюблених своїх закладів у Тернополі. Давайте пригадаємо історію цього місця.  

Заклад працював цілодобово біля залізничного вокзалу. За кілька метрів – вихід на перон, тож місце було популярне. Туди заходили перекусити ті, хто чекав на потяг, приїздив у Тернопіль або пасажири залізниці, які зупинялися у Тернополі. Дехто приходив до закладу щоб перекусити. Також це була популярна «наливайка», адже там, крім їжі, подавали спиртні напої. 

Який вигляд мала закусочна

Сам заклад  працював у одноповерховому приміщенні, обшитому білою пластиковою вагонкою. Про те, що всередині працює заклад свідчила вивіска. На стіні був декор із зображенням козаків, а у сусідньому приміщенні працював магазин. 

Відео дня

Всередині інтер’єр був простий. Там були високі столики і віконечко, через яке замовляли страви та напої. Стіни були обшиті деревом. На підлозі – стара плитка. 

 

Що було у меню

У закладі продавали різні страви та напої. Їх можна було їсти за стійками чи столиками у закусочній або на ходу. Хоча заклад працював біля залізничного вокзалу, ціни там були відносно невисокі.

На початку 2014 року, коли долар був по 8 грн, гаряча канапка коштувала 3,75 грн, хот-дог – 5,9 грн, смажена котлета – 4,35 грн.

Страви були максимально прості. Також було багато різних закусок – чіпси, горішки, сухарики. 

Також там продавали спиртні напої. Горілка з перцем коштувала 4 грн за 50 грамів. 

Подавали їжу та напої у одноразовому посуді, але деякі постійні клієнти мали там власні кухлі та чарки для напоїв. 

Тричі навідувався ревізор

Заклад тричі потрапив до програми «Ревізор». У 2014 році закусочну відвідала Ольга Фреймут, яка показала, в яких умовах готують їжу для гостей. Ведуча потрапила до кухні через віконце видачі. 

Було чимало зауваження до чистоти. У холодильниках стікерів з терміном придатності на продуктах не було. На поверхні для смаження – старий кляр. Сковорідки – в старому жиру.  Витяжки давно не чистили. А разом з продуктами лежали стоптані капці працівників. Відзнаку ревізора заклад не отримав, але до закусочної навідався Сергій притула, який провів повторну перевірку і нагородив її власною відзнакою.ї, які написав від руки. Її зберігали в закусочній в рамці. 

Тут тричі бував «Ревізор», а Притула лишив свою «відзнаку»: яким був  культовий заклад Темп : 24:06:2021 - 20 хвилин Тернопіль

У 2015 році ревізор знову відвідав заклад, але потрапити всередину чи поспілкуватися з працівниками не вдалося. Ймовірно, вони побачивши камери, зачинилися всередині. 

У 2017 році до закладу навідався ревізор Микола Тищенко. Він не оглядав кухню, а лише поспілкувався з працівниками. Ті поскаржилися, що клієнтів стало значно менше через те, що ціни зросли. 

Заклад тепер пустує

У 2017 році заклад зачинився. Дехто вважав, що його відремонтують і він відновить свою роботу. Однак цього не сталося. 

Наразі приміщення пустує. Вивіски демонтували. 

А чи пам’ятаєте ви цей заклад? Напишіть у коментарях! 

Читайте також:

Фаст-фуд, який любили студенти: пригадуємо заклад «Цибулька» у Тернополі

Місце, яке любили діти: пригадуємо кафе «Женя Женічка», яке працювало у центрі Тернополя

Англійський паб у стилі будинку Шерлока Холмса: історія закладу, який працював у центрі Тернополя

Залишилась лише вивіска: історія піцерії «Челентано», яка працювала у центрі міста

Історія ресторану Два Гуся у центрі міста: чим запам’ятався тернополянам

Заклад, який любили студенти: історія Ненаукової ресторації Кафедра у Тернополі

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Апостол

    Краще розкажіть, що відбувалося в підсобних приміщеннях цього закладу,---де велися карточні ігри на гроші ,під прикриттям таксистів , торгівля іншими  послугами під грифом кримінал ))),та саме безобідне --то продажа дешевого спирту (звісно не акцизного)))---і все це під покровом поліції....
  • Petro

    Фууу там дуже брудно нема чим хвалитись.
  • Борода

    Ригаловка-візитка Тернопільського вокзалу
  • Mike

    жарена мойва там була з чорним хлібом. єдиний такий десерт у Тернополі

keyboard_arrow_up