Турнір у ТНЕУ об’єднав школярів з Донбасу та дітей з обмеженими можливостями

Турнір у ТНЕУ об’єднав школярів з Донбасу та дітей з обмеженими можливостями

Упродовж двох днів – 2-3 березня на юридичному факультеті Тернопільського національного  економічного університету проходив інтелектуальний турнір між старшокласниками «Народжені перемагати» на кубок ректора. Учасниками заходу стали майже 300 школярів, які демонстрували свої знання в правовій, історико-філологічній та соціально-психологічній тематиці.

Позмагатись у обізнаності в питаннях історії та філології вирішила команда школи №7 «Скіфи» із Волновахи Донецької області, яка подала заявку і пройшла через всі три етапи інтелектуального турніру.

- У Тернополі ми вже вдруге, –  каже керівник команди, вчитель історії Юлія Сергіївна Толкачова. – Приїжджали в грудні минулого року, але тоді турнір не відбувся через карантин. Ми встигли ознайомитися з містом, побували в різних корпусах Тернопільського національного економічного університету і отримали багато позитивних вражень. У наступному році хотіли б знову взяти участь у такому турнірі.

Учасники команди «Скіфи» стверджують, що їм дуже сподобалась організація даного заходу, адже вони не лише продемонстрували свої знання, а й знайшли нових друзів, а також мали чудову нагоду ознайомитися із родзинками Тернополя.

Відео дня

- Я вже вдруге у Тернополі, – каже учасник команди із Волновахи Владислав. – Ми побували на екскурсії у місцях, які вивчаємо на уроках історії. На захід України батьки відпустили нас без застережень. Ми розуміємо ситуацію, самі все аналізуємо і не піддаємося пропаганді, бо Україна – єдина для нас усіх.

Загалом у роботі історико-філологічної секції взяли участь 12 команд.

- Спостерігаючи за ентузіазмом, командним духом і творчістю школярів, хочу сказати, що в нас хороша молодь, і можна присуджувати номінацію кожній команді, – зазначає завідувач кафедри документознавства, інформаційної діяльності та українознавства ТНЕУ, доктор історичних наук, професор Оксана Євгенівна Гомотюк. –  Хтось вирізнявся у філологічних знаннях, комусь можна дати номінацію як найкращому українознавцю, хтось презентував знання з українського державотворення, комусь більше імпонували питання культури та мистецтва. Загалом ми маємо портрет хорошого, добре підготовленого учня випускного класу. Думаю, що всі учасники цього турніру успішно складуть ЗНО з історії та мови. Щодо представників східної України, то  своєю участю в турнірі вони демонструють єдність нашої країни.

У роботі соціально-психологічної секції випробувала свої сили  команда «Непереможні» Тернопільського обласного навчально-реабілітаційного центру.

– Ми вперше беремо участь у турнірі такого формату, – стверджує керівник групи Наталія Миколаївна Бобровська. – В нашій команді 5 учасників – учнів 9-х класів. Для нас це цікавий досвід. Діти трохи переживали, але участь у такому заході викликає лише позитивні емоції. Мої учні із задоволенням долучились до дебатів і зрозуміли, що в підлітків одного віку є чимало спільних проблем. Також нам надали вичерпну інформацію про ТНЕУ та факультети. До речі, серед наших випускників є досить багато соціальних працівників.

Учасники команди «Непереможні» кажуть, що їм було дуже цікаво, сподобались завдання і тренінги, що вони знайшли нових друзів і не відчували себе інакшими.

- Участь у роботі соціально-психологічної секції взяла 21 команда з різних куточків Тернопільщини, в тому числі й команда із Тернопільського обласного навчально-реабілітаційного центру, а це діти з обмеженими можливостями, – розповідає кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології та соціальної роботи ТНЕУ Тетяна Лонгінівна Надвинична. – Члени журі абсолютно незаангажовані, оскільки це представники різних органів державного управління, соціального забезпечення та і. інших установ. Всі учасники турніру отримають рекомендації до вступу в університет та подяки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up