Тут навчать імпровізувати й читати реп

Тут навчать імпровізувати й читати реп

У Тернополі представили платформу альтернативної освіти «Коло». Навчатимуть за принципом «рівний – ріному», учні отримають лише корисну практичну інформацію. А ще тут викладатимуть дисципліни, яких нема в традиційних закладах освіти.

Грати джаз, рок і фанк на бандурі, опанувати незвичний інструмент – кахон, що замінює барабанну установку, навчитися читати реп, збагнути, що вивчення англійської мови може бути цікавою і захоплюючою пригодою. Усе це та багато іншого чекає на тернополян, які виявлять бажання розвивати себе і свої таланти завдяки новій платформі альтернативної освіти «Коло» від громадської організації «Дух нашої давнини».

Навчання під іншим кутом

Тернополяни віком від семи років і старші мають чудову нагоду подивитися по-новому на традиційні музичні інструменти – бандуру, кларнет, саксофон, гітару, фортепіано та інші. А також детальніше ознайомитись із театральним мистецтвом, дизайном, кіно- і телевиробництвом, поглибити знання у сфері медіа-грамотності, підтягнути свою англійську чи вокал.

Відео дня

Платформа альтернативної освіти «Коло» працюватиме в Тернополі за адресою на вул. Федьковича, 14 (одне приміщення з центром «Бебіко»). Заняття триватимуть із 17.00 до 22.00. Передбачена абонементна форма  – 8 занять на місяць. У групах буде щонайменше четверо учнів. Заняття проводитимуть молоді викладачі, які мають досвід роботи у різних сферах. Вони навчать грати на музичних інструментах у найрозмаїтіших стилях. Обов’язковою буде імпровізація. А ще всім охочим покажуть як правильно читати реп. Діятиме театральний гурток. Будуть уроки медіа-грамотності, 3D-дизайну тощо.

Здобуті навики учні зможуть демонструвати на фестивалях та інших заходах, які розробляють викладачі.

  • Альтернативна освіта має дати поштовх до розвитку людських особливостей, – вважає ініціатор проекту «Коло» Назар Сарабун. – Мої однодумці бачать навчання під кутом «рівний – рівному», не бачать комплексів, парт, класів, не бачать меж. Вони вже досягли певних висот у своєму ремеслі. Основна особливість в тому, що ми не ставимо жодних вікових і часових рамок. Тому «Коло» – коло спілкування, коло однодумців, коло інших людей, які хочуть будувати іншу країну.

Незвична презентація-концерт

Майстер-класи з вокалу, речитативу, гри на гітарі, бандурі, саксофоні, кларнеті, перкусії на кахоні, показовий виступ студентів кафедри театрального мистецтва Тернопільського національного педагогічного університету  ім. В. Гнатюка та концерт гурту Bugs & Bunny. Такою була презентація платформи альтернативної освіти «Коло» 19 листопада в Українському домі «Перемога». Усі, хто завітав сюди, переконалися в тому, що справа, яку ти любиш найбільше, може приносити не лише насолоду й прибуток самого себе, а й користь для інших. Красномовним підтвердженням цього став виступ тернопільського гурту Bugs & Bunny. Музиканти дивували незвичними каверами та нестандартною інтерпретацією відомих пісень, а також авторськими композиціями з альбому «Музика в плеєрі». До речі, всі учасники цього колективу є викладачами платформи альтернативної освіти «Коло».

  • Ми будемо вчити дітей артистичності на сцені, – зазначила солістка гурту, викладач вокалу Мар’яна Гордій. – Якщо їх рве на сцені, то має рвати на повну. Бо коли ти впадаєш в емоції, то люди мають їх відчувати. Музикою можливо не лише заробляти гроші, а й жити нею.

Ми будемо вчитися різних стилів співу, в тому числі речитатив, реп. Є діти, які хочуть поступати в театральні ВНЗ, тож ми даватимемо їм базові знання. З меншими дітьми плануємо озвучувати мультфільми та серіали, зі старшими – створюватимемо короткометражні фільми.

Одним з напрямків платформи альтернативної освіти «Коло» є театральний. Він достукується до серця людини через вияв емоцій.

  • У театральній школі буде соціальна група, де займатимуться учні з особливими потребами, – каже Назар Сарабун. – У подальшому плануємо зняти фільм про потреби дітей із синдромом Дауна, про те, як вони живуть і бачать себе в соціумі.

Молоді й прогресивні викладачі

Один із найтитулованіших викладачів «Кола» є музикант, поет, співак та композитор, учасник гурту «Нічлава» Анатолій Макара. Маючи багаторічний досвід гри на гітарі, живих виступів, студійних записів та обробки музичних інструментів і вокалу, він поділиться своїми здобутками з учнями. Зокрема вчитиме їх грати на класичній, акустичній, електро- та бас-гітарі.

Гру на цьому інструменті викладатиме також і гітарист-вокаліст відомого тернопільського гурту Bugs & Bunny Назар Каспрук.

  • Ми подаватимемо багато сучасного, тобто те, чого діти не мають у музичних школах, – стверджує ще один учасник гурту, викладач гри на саксофоні та кларнеті Василь Хамар. –Робитимемо все для того, щоб діти знали, як здобуті знання застосувати на практиці. Наприклад, виконання музики в гурті – це колосальна робота кожного музиканта. Тому, коли йдеш в гурт, маєш чітко знати, що тобі треба робити. Дітей слід до цього підготувати. Обов’язковою буде й імпровізація, яка не викладається в школах і музичних училищах.

Харизматична дівчина з Тернополя – викладач гри на бандурі  Марія Шуль має досвід роботи в музичних школах.

  • Більшість людей знають, що бандура – це український народний інструмент і все, – каже вона. – А насправді – це повноцінний інструмент, на якому можна виконувати будь-яку музику. Сучасна музика на бандурі прекрасно звучить, дає чудовий колорит і забарвлення.

Проводити курс фотографії буде тернопільський фотограф Діана Гоголь. Вона займається фотозйомкою майже два роки, окрім того працює журналістом. Постійно намагається вдосконалюватися і вчитися чомусь новому. Викладала курс фото на таборі «Дух нашої давнини».

Не менш цікавою і захоплюючою має бути й альтернативна англійська мова. Викладач Інна Рамська працювала в Китаї, де апробувала нестандартні методи та підходи. Тож вона готова показати всім бажаючим, що вивчення іноземної мови – це не нудно.

«Маю велику надію, що наші старання зможуть дати поштовх для розвитку великих особистостей. Буду радий зустріти кожного. Щиро запрошую! Вдячний всім хто вірили, всім хто долучилися до проекту і об'єдналися в монолітну команду, особлива подяка близьким людям, які продовжують давати титанічну підтримку, щоб ми змогли перевернути бачення освіти, мистецтва і культури, в альтернативно-новий напрямок. Де не буде примусу, де учень і вчитель друзі, куди можна прийти, щоб відпочити від совкових стандартів, де авторитетні вчителі на власному прикладі допоможуть у самореалізації. Нашим обов'язком є виховання нової, свідомої генерації Українців», – написав на своїй сторінці у «Фейсбук» Назар Сарабун.

Що таке платформа альтернативної освіти «Коло»?

Це спосіб навчатися новому, в середовищі вчителів та учнів, які рівні між собою в спілкуванні.

Це навчання в зручній формі – сидячи, лежачи, стоячи, чи навіть дистанційно. Без будь-яких зобов’язань. Просто улюблена справа чи хобі стає доступним.

Це можливість вибору вектора саморозвитку з-поміж 14 напрямків.

Найголовнішою відмінністю є те, що учні мають змогу реалізовуватися в обраному напрямку на фестивалях, концертах та заходах, які організовуватиме оргкомітет «Кола».

У проекті задіяні відомі особистості Тернополя, які досягли успіху у своїй справі, і на ділі продемонструють, до яких вершин можна дійти, обравши для себе один із напрямків.

Наразі «Коло» пропонує такі напрямки самовдосконалення:  3D-моделювання, театральне мистецтво,барабани, бандура, саксофон, скрипка, гітара, фортепіано, вокал, альтернативна англійська мова, фото курси, кіно/телевиробництво, гончарство, арт (скульптура, живопис, барельєф).

Довідки за телефоном: 097 614 26 02.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up