Уряд скасував обов’язкове працевлаштування студентів-медиків

Уряд скасував обов’язкове працевлаштування студентів-медиків

Кабінет Міністрів України прийняв постанову, що остаточно скасувала обов’язкове працевлаштування студентів. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Уряду 31 травня 2017 року.

 

 

«Обов’язкове працевлаштування для решти студентів було скасовано ще минулого року, однак саме працевлаштування студентів-медиків залишили у зв’язку з позицією профільних установ. Тепер й студенти-медики можуть розпоряджатися собою після випуску та реалізувати своє конституційне право на вільний вибір місця подальшої роботи», – пояснила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Рішення було прийнято у зв’язку зі змінами у законодавстві. Так, раніше Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо працевлаштування випускників» було скасовано норми щодо обов’язковості працевлаштування випускників вищих навчальних закладів.

Нагадаємо, що раніше студенти, які навчалися за державним замовленням, повинні були відпрацювати три роки на тому підприємстві, куди їх направив навчальний заклад за розподілом. У випадку, якщо випускник не мав бажання працювати, йому надавалося право відшкодувати гроші за навчання. Відпрацювання контролювалося фінансовою інспекцією.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Даремно вони таке приняли  .Чому так має бути ,що людина вчилися за державні кошти ,а точніше за гроші платників податків ,а потім ці студенти валять до Польші чи ще кудась . Нехай відпрацбовують тут 3 роки ,набираються практики ,а поті куда хочуть туда і їдуть .Який тоді зміст тої освіти .Прийміть рішення щоб освіта була повністю платна , або заключати контракт з тими хто хоче тут працювати ,то тим безкоштовне навчання ,і то давати державні кошти  тільки на технічні спеціальності  бо педагогів економістів у нас дох... ,а токаря ,слюсаря , зварщика ,сантехніка ,електрика хер знайдеш .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up