В Центрі Науки тернополяни можуть помацати "живі" винаходи

В Центрі Науки тернополяни можуть помацати "живі" винаходи

Арфа, яка грає без струн, киплячий пісок, робот, який рухається за допомогою шприців - це та багато іншого тернополяни можуть випробувати в унікальному «Центру Науки Тернополя». В ньому фізичні та хімічні досліди та винаходи вражають не тільки дітей, а й дорослих.  

«Центр Науки Тернополя» - унікальний науково-демонстраційний навчальний центр, відкриття якого відбулось 27 грудня. 

Тернополяни зможуть навчатися експериментувати та проводити досліди з хімії, фізики й біології. 

Відео дня

- В нашому Центрі Науки є наукові експонати, які показують певні дива природи, - розповідає один з засновників Центру Михайло Сиротюк. - Головною "фішкою" музею науки є те, що до кожного експонату можна доторкнутися та випробувати його. Як ми знаємо, в школах вивчають багато теорії та дуже мало практики. Наприклад, тут є навіть експонат, пов'язаний з математикою - вчителі зможуть пояснити дітям теорему Піфагора. Ми ламаємо стереотип, що наука є складною та нецікавою. Окрім цього в нас будуть наукові лабораторії, де діти зможуть експериментувати. Зараз ще багато чого нам не вжалось докупити за кошти Громадського бюджету, тому ми будемо шукати спонсорів та старатимемося постійно оновлювати експонати. 

- Я просто в захваті, - каже відвідувачка Діана Гоголь. - Я не очікувала, що Центр зроблять настільки класним та сучасним. Винаходи як "живі", рухаються та реагують на дотики. Це буде цікаво як дорослим так і дітям.

Приміщення Центру науки  знаходиться за адресою Площа Героїв Євромайдану, 4 (вхід біля Гранд-базару).

Засновники Центру науки кажуть, що до Нового року усі бажаючі можуть приходити безкоштовно. Згодом планують встановити невелику плату за вхід.

Контактний номер - 0977005435 (Михайло)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Markuss

    Ще би у Львові щось таке б зробили

    Петро Білецький reply Markuss

    Відкрийте ще одну кафешку у Львові
  • Петро Білецький

    А крім розваг діти отримали якісь знання ??

    Герасимчук Ростислав reply Петро Білецький

    Звісно, що отримують, рагуль ти безголовий.

    Петро Білецький reply Герасимчук Ростислав

    Чому відразу ображати

    Герасимчук Ростислав reply Петро Білецький

    Так а що за тупорилі запитання? Цеж і дурню зрозуміло, що діти там дізнаються багато корисного.

    Петро Білецький reply Герасимчук Ростислав

    Тут можна поспорити
  • бурундук

    нє, ну дійсно круто зробили. Нарешті хоч в шось нормальне гроші вкладають
  • Герасимчук Ростислав

    Як же ж Я радію за наше місто, яке за останні роки просто стало перлиною України.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up