Якщо групи продовженого дня будуть платними, батьки погрожують не робити ремонти у школах

Якщо групи продовженого дня будуть платними, батьки погрожують не робити ремонти у школах

З вересня перебування у групах продовженого дня може бути платним. Як повідомили в міському управлінні освіти, місячна вартість може дорівнювати 260 грн.

Після того, як ця новина прокотилася місцевими ЗМІ, тернопільські батьки зареєстрували звернення на сайті електронних петицій. Основна вимога – аби гроші на функціонування груп і надалі виділяли з міського бюджету.

«Звертаємось з проханням не скорочувати фінансування груп продовженого дня для загальноосвітніх навчальних закладів нашого міста. Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2009 р. N 1121 «Про затвердження Положення про групу продовженого дня загальноосвітнього навчального закладу» п.3 – «Група продовженого дня загальноосвітнього навчального закладу державної та комунальної форми власності функціонує за рахунок коштів відповідних бюджетів…». Просимо звернути Вашу увагу на те, що більшість батьків учнів початкової школи, які відвідують групи продовженого дня, не спроможні оплачувати перебування дитини, через низький рівень доходів населення м. Тернопіль. В наслідок чого діти молодшого шкільного віку можуть залишитися без належного нагляду, що суперечить законодавству України», - ідеться у зверненні.

Читайте також Група продовженого дня може вартувати 260 грн.

Відео дня

Наразі петицію підписали вже 305 осіб із 300 необхідних.

Тернополяни сподіваються на лояльність місцевої влади.

- Цьогоріч син іде до першого класу. Якщо сумувати всі витрати (харчування, придбання посібників, плата за групу продовженого дня), то за місяць потрібно заплатити 1300 грн. З мінімальною заробітною платнею для більшості батьків ця сума непосильна, - зауважує мама Наталія. – Якщо школярів двоє, то уявіть, які це витрати! Ми і так здаємо на ремонти шкіл і садків, ще й фінансування груп хочуть повісити на нас. Якщо так буде, то на батьківських зборах говоритимемо про те, що ніякої допомоги від нас заклад не отримає. Хай міська рада робить ремонти за свої кошти.

Натомість остаточного рішення з цього приводу досі немає. У місцевому управлінні освіти вивчають питання.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Правильне рішення батьків не здавати гроші на ремонти шкіл оскільки це питання міської ради слідкувати за станом шкіл .  Я взагалі дивуюсь чого ще батьки здають гроші на підручники є програма , є підручники в бібліотеці . Якщо ж відсутні підручники значить це школа винувата ,що не забезпечила в достатній кількості підручників. Всі ось ці купляння підручників це типова корупційна схема де всі беруть участь від батьківського комітету ,вчителя , директора і закінчується бізнесменами котрі торгують  книжками
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up