На Карпенка лежав чоловік весь в крові. Очевидці кажуть, що поліція їхала майже годину (оновлено)

На Карпенка лежав чоловік весь в крові. Очевидці кажуть, що поліція їхала майже годину (оновлено)
  • Чоловіка, який лежав весь в крові біля церкви на "Дружбі", вранці 30 квітня побачив актор тернопільського драмтеатру Ігор Сачко з дружиною. 
  • Вони викликали поліцію та "швидку", але на допомогу довелось чекати майже годину. 

- Ми з дружиною повертались з ранкової фізкультури в 10.45 і побачили чоловіка біля церкви на Карпенка, біля ресторану "День і ніч". - розповідає Ігор Сачко. - Він був побитим, майка в крові і кричав. Ми не знаємо, що з ним сталось. Рухатись він міг, але не міг встати, падав. З вигляду чоловіку років тридцять, охайно одягнений, чистий, гаманець, мобільний були при ньому. Це не був безпритульний чи пияк якийсь. 

Тернополянин відразу викликав поліцію. Та попросив, щоб вони викликали "швидку". Поки чекали на допомогу, чоловікові дали води, він вмився, але, як розповідає пан Ігор, той нічого не пам'ятав. 

- Я питав, чи він пив, то казав, що ні, - продовжує Ігор Сачко. - Ми чекали поки приїде поліція і медики, раптом почули сирени. А виявляється, на Карпенка в той самий момент була пожежа в якомусь будинку і туди мчали пожежні і "швидка". Ми думали, що це до нас. Через хвилин двадцять знову набрали поліцію, нам сказали, що вони прийняли виклик на планшет і треба чекати. 

Відео дня

Не приїхали, бо не знали адреси

Поки люди чекали на допомогу, то трішки розворушили постраждалого. Той пригадав, де живе і вони повели його додому. 

- По дорозі він розповідав, що алкоголю не п'є, вдома у нього дитина, - каже пан Сачко. - Він йшов до церкви помолитись, але йому стало погано. А далі нічого не пам'ятає. Ми його завели додому і пішли. Пройшла десь година, і мені дзвонять поліцейські, питають, де ми. Я йому пояснюю, що так довго не допомогу не очікують. Бо швидка допомога це 7-15 хвилин. Так само і поліція. Але, коли ми самі подзвонили на "швидку", то вони теж виклик не прийняли. Бо я не знав точної адреси чи хоча б номер будинку навпроти. 

Чоловік повідомив поліцейським телефоном, що вони надали постраждалому допомогу і провели додому.

- Вони сказали: "Ну то добре", - додає Ігор Сачко. - Питання в тому, що поліція так довго їде, що, можливо, та допомога і нікому не знадобиться. Хтось приймає повідомлення на планшет і не розуміє пріоритетність викликів. 

Отримали виклик о 11.13

Як з'ясувала журналістка "20 хвилин", виклик в той день надійшов не патрульним, а поліції охорони. В прес-службі управління повідомили, що наряд отримав повідомлення о 11.13. 

- Тому і прибуття наряду в 11.23, - коментують в прес-службі поліції. - У нас є підтверджуючі документи. Якщо людина телефонує на "102", то повідомлення відразу надходять на планшети, які є в усіх поліцейських авто. І вони між собою передають ці повідомлення і його повинен взяти вільний наряд. Коли вони не можуть впоратись через різні причини: зайняті на викликах, поломка чи ще щось, то передають виклики нам. І наш екіпаж поліції охорони, отримав його о 11.13. І, не зважаючи на те, що він був не в тій зоні дислокації, приїхав на "Дружбу".

Чому не приїхала "швидка"? Коментар очікуємо від центру екстреної медичної допомоги. 

Немає адреси - не поїдуть

У "Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" повідомили, що повідомлення від поліції про цей випадок вони отримали.

- Потім ще дзвонив чоловік, який запитутав, чи нам передали повідомлення, але виклику, як такого у нас не було, - кажуть в медзакладі. - Коли диспетчер хотіла з'ясувати адресу, куди направити бригаду, то чоловік поклав трубку. Якщо ми отримуємо виклик, то в ньому має бути адреса. 

Керівник закладу Михайло Джус каже, що бригада "швидкої" і справді не може виїжджати на виклики, якщо немає адреси. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • тойво

    в поліції не хватає людей,часто всі екіпажі зайняті.
  • Цьвєк

    Ну і шо,не курва мать?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up