Батько, що втратив сина через медиків, тепер контролюватиме якість надання медпослуг на Тернопіллі

Батько, що втратив сина через медиків, тепер контролюватиме якість надання медпослуг на Тернопіллі

Тернополянин Володимир Кулак став радником на громадських засадах голови Тернопільської ОДА. Займатиметься він громадським контролем за якістю надання медичних послуг.

Такою діяльністю чоловік фактично займається уже два роки, з часу смерті сина. Адже не тільки шукав правди щодо винуватців смерті своєї дитини, а й допомагав, радив й іншим людям, що зіштовхувались з халатним ставленням медиків.

 Нагадаємо, тернополянин Володимир Кулак у червні 2017 втратив 12-річного сина Романа. Дитина померла від завороту тонкого кишечника, якого на початках не змогли діагностувати лікарі на Львівщині. У грудні 2018 року двом медикам  оголосили про підозру  у вчиненні злочину за ч.2 ст. 140 КК “Неналежне виконання професійних обов’язків”. Наразі справа у суді - перше засідання відбудеться 28 березня.

- Основне, чим я займатимусь, це є громадський контроль за якістю надання медичних послуг, - розповідає пан Кулак. - Я переконаний,  що працівники цієї сфери повинні відповідально ставитися до роботи, обов’язків. І йдеться не лише про лікарів, а й про медсестер, санітарок. Бо буває, що в медзакладі і обладнання сучасне, і можливості усілякі є, але у працівників немає бажання виконувати свою роботу.
 

Як типовий приклад байдужості медиків до пацієнтів чоловік згадує ситуацію із знайомим, що трапився нещодавно.

- Він привіз сина у лікарню близько 23.00, бо той розбив собі чоло, - каже пан Володимир. - Виходить медсестра і невдоволено: “Ооо,  не дадуть відпочити”. Такого не може бути! Якщо ти прийшла на роботу, то працюй, а не обурюйся, що твою величність під час робочого дня потурбували. А ні, то звільняйся, і відпочивай.

Володимир Кулак переконаний, що  виправдання у подібних ситуаціях для медиків нема: ні зарплати, ні особисті причини не повинні впливати на роботу лікарів, медсестер і т.д. Мовляв, якщо на фронті у нас фахівці буквально голими руками рятують людей, то ніщо не повинно заважати медикам у спокійних умовах, з наявним обладнанням, ліками рятувати здоров’я і життя.

- Наведу позитивний приклад. Також знайома розповідала. Її родичка потрапила у лікарню за кордоном. В неї був рак. Але ніяких документів вона із собою не мала. Попри те, її там прийняли і коли зрозуміли, що шансів нема, все одно лікували, бо підтримувати життя навіть у таких випадках треба. І не виписували її з лікарні доти, поки з України не привезли документи про те, що тут гарантують, що після приїзду її покладуть у лікарню. Вони не викидають людину на вулицю як пса. А в нас так буває!

Такого ж людського ставлення, додає чоловік, хотілося б і у нас. Тож тепер після призначення радником, хоч і на громадських засадах, він вірить, що щось таки зможе змінити і у ставленні наших медиків до своїх пацієнтів. 

Відео дня

- Я розумію, що хтось може сказати, що це перед виборами і так далі, - додає він. -  Але це політика, і я туди не лізу, вона мене не цікавить. Якраз це і проблема української медицини, що вона влізла в політику. Мене ж цікавить якість надання послуг, відповідальне ставлення, бо я через халатність втратив найдорожче - сина. І вважаю, що незалежно від того, яка влада в країні, як швидко вона змінюється, медицина повинна бути достойною, якісною. Ніхто з нас не знає, коли і у який момент стане пацієнтом і до кого потрапить. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Svitlana Mrykalo

    Мала за честь спілкуватися з паном Володимиром. Дуже розумна людина з великим запасом слів і енергії а також бажання покращити медицину.  Вважаю, що нам треба підтримати його і боротися разом з ним проти горе ''лікарів''...
  • Лариска Русин

    Таких би треба по всіх лікарнях.
  • Едуард Кульчицький

    Живу в діаспорі, але часто спілкуюся з родичами і мене просто дивує як поводяться не тільки медицинські обслуговувачі,  але взагалі безвідповідальне ставлення до своїх обов‘язків інших так званих  професіоналів.  Особливо медики які дають присягу Гипократа. Таких судять відбираючи стаж лікаря, а в Україні пропускають «Іди, і більше не гріши», нажаль загубили навіть і свою гідність.
  • Едуард Кульчицький

    Живу в діаспорі, але часто спілкуюся з родичами і мене просто дивує як поводяться не тільки медицинські обслуговувачі,  але взагалі безвідповідальне ставлення до своїх обов‘язків інших так званих  професіоналів.  Особливо медики які дають присягу Гипократа. Таких судять відбираючи стаж лікаря, а в Україні пропускають «Іди, і більше не гріши», нажаль загубили навіть і свою гідність.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up