Билися всі, а в ізоляторі лише мій син: мама причетного до смерті Павла біля АТБ розповіла подробиці

Билися всі, а в ізоляторі лише мій син: мама причетного до смерті Павла біля АТБ розповіла подробиці
  • Вже третій місяць триває слідство у справі трагічної смерті 25–ти річного Павла Гоцко. Під час бійки біля АТБ хлопець загинув. Того ж дня знайшли підозрюваного – Михайла Сиротюка. Наразі він перебуває під вартою.
  • «В мене складається враження, що слідчі просто хочуть повісити вину на одного, щоб швидше закрити справу. Той, хто бив вже лежачого Павла, зараз гуляє на волі, а мій син у слідчому ізоляторі» – мама Михайла розповіла журналістам «20 хвилин», що відбувалось в той злощасний день та на якому етапі наразі слідство.

Нагадаємо, бійка між двома групами молодих людей сталась вночі, 30–го травня на проспекті Злуки між супермаркетом «АТБ» та нічним клубом «Алюр». Хоча учасники втекли з місця події, вже в обід працівники поліції затримали підозрюваного – 26-ти річного Михайла Сиротюка. Хоча він в бійці задіяний був не один, затримали лише його. Наразі триває слідство.

Три місяці син в слідчому ізоляторі

Як розповідає мама підозрюваного Михайла Сиротюка пані Надія – її син вже три місяці перебуває в Чортківському слідчому ізоляторі. 

– Ще триває слідство. Я не є учасником справи, тому не знаю ніяких деталей. Все, що мені стає відомо, дізнаюсь зі ЗМІ та судових засідань, на які я приходжу. Це надзвичайно важко. Вже три місяці я не можу поспілкуватися з сином. Зустрітися з ним не можу. Телефонувати чи писати мені він теж не має права. Останній раз я говорила з ним в день його затримання. Єдине, що можу зробити для нього – передавати передачі. 

Відео дня

Мама Михайла каже – боїться, що всю вину покладуть на її сина, хоча в ту ніч в бійці був задіяний не лише він. 

– В ту злощасну ніч з Михайлом було ще двоє друзів, – розповідає жінка. – Вони гуляли і йшли до нічного клубу. Там між ними і зав’язалась суперечка з іншою компанією. Почалась бійка. Билися всі, але чомусь в ізоляторі лише мій син. В перший день в інтернеті вже з’явилося відео з тієї бійки. Там видно, як на землі лежить Павло, і йому ще завдають удари, але не мій син. Можна розгледіти, що удар був саме в шию. А, як стало відомо із заключення судмедексперта, смерть настала через крововилив, через травму шиї. А у особи, яка нанесла удари, була характерна ознака – перебинтована рука. Цей хлопець був з компанії Павла.

Відео лиш нещодавно долучили до матеріалів справи – розповідає пані Надія. 

– Це відео – важливий доказ, – каже жінка. – А головне для мене – воно показує, що Михайло не наносив ті удари, які могли стати причиною смерті Павла. В мене складається враження, що слідчі просто хочуть повісити вину на одного, щоб швидше закрити справу. Але це не справедливо. Той, хто бив вже лежачого Павла зараз гуляє на волі, а мій син у слідчому ізоляторі. Я хочу, щоб суд прийняв справедливе рішення. 

Ось відео, зняте в ту ніч:

Мама хлопця розповідає, коли Михайло повернувся додому 30 травня, він не знав, що Павло помер. 

– Я дізналась, що сталось уже коли приїхали з карного розшуку, – розповідає мама Михайла Сиротюка. – Це був шок для мене. Я впевнена, син не знав, що Павло помер. Як мені розповів тоді – вони не думали, що будуть такі наслідки. Коли Павло втратив свідомість, Михайло викликав швидку, намагався допомогти. А потім розійшлися. 

Ні з друзями Михайла, ні з родичами загиблого пані Надія не спілкувалась. 

– З товаришами Михайла після того випадку я не спілкувалась і вони до мене не приходили. Не маю бажання з ними про щось говорити, хоча знаю їх, він з ними добре дружив, вони були в нас вдома. З родичами загиблого теж не спілкувалась, та і вони зі мною не говорили… – каже пані Надія. 

Дозволили вийти під заставу

Від моменту затримання підозрюваного вже минуло кілька судових засідань, де йому обирали міру запобіжного заходу. Адвокат та сам підозрюваний просили домашній арешт, прокурор – тримання під вартою. Слідчий суддя обрав друге, без можливості вийти під заставу.

Мотивував таке рішення прокурор тим, що підозрюваний після скоєння злочину не став чекати приїзду поліції та швидкої та втік з місця події. Також тримання під вартою мотивували і тим, що Сиротюк може впливати на покази свідків. 

Однак на останньому засіданні по продовженню міри запобіжного заходу суд все ж дозволив вийти підозрюваному під заставу.

– Останнє засідання було 20 серпня, вже тоді дозволили вийти під заставу, але ця сума непідйомна для нас. Це 181 тис. гривень. Тому він і досі під вартою. До того ж, прокуратур подала апеляцію на це рішення, щоб міру запобіжного заходу змінили на тримання під вартою без права внесення застави. 

Суд продовжив запобіжний захід ще на 60 днів. Оскільки триває слідство, всіх деталей не розголошують.

Справу підозрюваного Михайла Сиротюка з «Умисного вбивства» перекваліфікували в «Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого». Йому загрожує від семи до 10 років позбавлення волі.

Близькі Павла хочуть справедливості

Подруга покійного Павла Анна каже – боїться, щоб справу не закрили і винних покарали.

– Ми не можемо повірити, що все це сталося. У нас усіх шок. Роман і його дівчина просто не можуть оговтатися, у них на руках померла молода людина. Ми боїмося, щоб справу не спустили на гальмах. Щоб не було чийогось синка, який буде замазувати все, – наголошує подруга Анна.

Журналісти «20 хвилин» також спілкувались і зі швагром Павла, якого звати Тарас Фучило. Він розповів, що одразу виїхав на місце події, говорив з працівниками АТБ, спілкувався із поліцією. Рідні одразу припускали, що Павла вбили. 

Як згодом стало відомо зі слів близьких Павла і зі слів самого підозрюваного, суперечка виникла через навушник. 

– Паша вийшов із товаришем з магазину. У Романа впав навушник, неподалік стояла компанія молодиків, почали сміятися. Почалася штовханина. Павло заступився за друга. Вони накинулися на Павла, дуже сумніваємося, що нападник був один, тому що він був кремезний, навряд один зміг би його вирубити, – припускає пан Тарас.

Родина Павла не згодна з тим, що справу перекваліфікували з вбивства на умисне тілесне ушкодження, що призвело до смерті. 

– Ми не згодні з тим, що справу перекваліфікували з умисного вбивства на умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, – розповіла сестра загиблого Ірина. – Вони навмисно його били в область голови. Це явно могло привести до каліцтва і смерті. Після удару він впав. Можливо і далі була бійка. Зі свідчень невідомо. Мій брат не починав бійки. Він вже підійшов згодом, і його теж почали бити.

Журналісти «20 хвилин» продовжать стежити за справою. Більше – згодом. 

Читайте також:

Причетний до смерті 25-річного Павла пояснив, чому билися і втекли з місця події (ВІДЕО)

Причетний до вбивства 25–річного Павла біля АТБ просить домашній арешт. Подробиці резонансу

«Це вбивство»: рідні 25-річного Павла розказали, що трапилося біля АТБ. Чи є вже підозрювані?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Andrii Davydiak

    На відео видно що Сиротюк не бив останній і інший бив в голову з ноги.
  • Andrii Davydiak

    Вони не розглядають  їм головне затягнути час і посадити кого не будь аби закрити справу............ Де справедливість???
  • Ірина Головко

    Якщо доведуть, що бив не один Михайло, а й інші наносили смертельні удари, буде справа перекваліфікована  як злочин, вчинений групою осіб. Тоді покарання буде набагато важчим. За групове дають до 15 років...
  • Ліда Плющ

    Головне, щоб винні отримали по заслузі☝️

keyboard_arrow_up