Партнер рубрики Події

Біля обласної наукової бібліотеки у Тернополі відкрили пам’ятний знак

Біля обласної наукової бібліотеки у Тернополі відкрили пам’ятний знак

7 грудня на бульв. Тараса Шевченка, 15 у Тернополі відкрили пам’ятний знак з нагоди 150-річчя від заснування Наукового товариства імені Шевченка.

7 грудня на бульв. Тараса Шевченка, 15 у Тернополі відкрили та освятили пам’ятний знак з нагоди 150-річчя від заснування Наукового товариства імені Шевченка.

Про це повідомили в Тернопільській міській раді

Відео дня

Пам’ятний знак на честь уродженців Тернопільської області, діячів Наукового товариства імені Тараса Шевченка встановили біля бібліотеки ще наприкінці листопада. Це одна з найдавніших наукових громадських організацій, що відзначає 150-річчя від дня створення.

Монумент встановили на кошти меценатів, раніше повідомляли журналісти «20 хвилин».

На граніті викарбували імена та прізвища дійсних членів Наукового товариства імені Тараса Шевченка (надалі НТШ – прим. авт), які є уродженцями Тернопільської області й були обрані в організацію до 1940-го року. Це психологи, політичні діячі, філологи, історики, письменники, мовознавці, фольклористи, педагоги, краєзнавці, винахідники тощо. Загалом на камені зафіксували імена 34 науковців.

Довідка
Наукове товариство імені Шевченка впродовж історії об’єднувало кращих науковців української нації, його створили d 1873 році і воно стало свого роду першою національною академією наук.

 

Читайте також:

 Біля обласної бібліотеки з’явився пам’ятний знак. Ми дізнались, на чию честь його встановили

 На Чорновола намалювали мурал із зображенням Соломії Крушельницької: фото дня

Просили понад 2 млн на ремонт. Ми дізнались, чи реставруватимуть будівлю драмтеатру?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up