Партнер рубрики Події

"Перев'язки роблять під наркозом": який стан дітей, які постраждали під час пожежі на Тернопільщині

"Перев'язки роблять під наркозом": який стан дітей, які постраждали під час пожежі на Тернопільщині
  • Пожежа внаслідок вибуху та пожежі в сільському клубі с. Угринів Підгаєцького району трапилась у п'ятницю, 3 січня. У ній постраждало восьмеро дітей від 12 до 17 років, вони зараз перебувають у Тернопільській обласній дитячій лікарні. 
  • Їм провели складні операції. Який стан хлопців, дізнавалась журналістка “20 хвилин”. 

Нагадаємо, пожежа на Тернопільщині виникла у сільському клубі 3 січня. Вогонь охопив половину будівлі, площа якої близько 60 кв.м. О 17.40 на до рятувальників 14 ДПРЧ надійшло повідомлення про вибух та подальше горіння в приміщенні клубу вя с. Угринів Підгаєцького району. 

Правоохоронці кажуть, що попередня причина вибуху - витік природного газу.

Напередодні газовики проводили ремонтні роботи. На місці події фахівці виявили стару газову трубу, до якої зробили врізку. Ймовірно, газ по старій трубі потрапив у приміщення клубу і його накопичення призвело до вибуху, припускають у поліції.

Відео дня

Згодом з'ясувалось, що нову газову трубу підключили до старої гілки, яка була закинута. У ту стару гілку, напевне, і потрапив газ, який повернувся в приміщення клубу, де перебували діти, кажуть у ГУНП. 

Дітям зробили операції

Мати одного із хлопчиків, який постраждав під час вибуху, Марія Погребнюк розповідає, що шестеро хлопців вже перевели із реанімації у відділення. 

Далі на дітей очікує тривале лікування та реабілітація. У медзакладі все дають безкоштовно, ніякої допомоги не потрібно, продовжує мати хлопчика. 

За інформацією лікарів, діти отримали опіки полум’ям газу, у результаті пошкоджені від 9 до 47 відсотків поверхні тіла. У лікарні, де зараз перебувають діти, кажуть, що допомога може знадобитись згодом, від неї не відмовляються.

Алла Філюк підтвердила, що дітям зробили складні операції. Стан у них доволі важкий. 

У Підгаєцькій дільниці ПАТ «Тернопільгаз» нічого коментувати до закінчення розслідування не хочуть. Проте підтвердили, що їх працівники працювали у цей день в тому селі. 

Із РДА виділили кошти

Це надзвичайна ситуація об’єктового рівня, каже перший заступник голови Підгаєцької районної державної адміністрації Іван Керницький. 

Хлопцям наразі дали 100 тисяч гривень. 

Триває розслідування

Розслідування причин вибуху у клубі села Угринів Підгаєцького району триває. Аби встановити ступінь тяжкості тілесних ушкоджень потерпілих, а також причини, що спровокували нещастя, слідчі ГУНП в Тернопільській області призначили експертизи – вісім судово-медичних та вибухо-технологічну, повідомляють правоохоронці. 

Окрім цього, слідчі звернулися з листом в управління держпраці у Тернопільській області для проведення перевірки та ініціювали створення спецкомісії в Підгаєцькій райдержадміністрації щодо причин надзвичайної ситуації.

Правоохоронці проводять подворовий обхід, опитують людей та очевидців нещасного випадку. Спілкувалися слідчі і з робітниками, які у 2016-2017 роках проводили ремонт в будинку культури села Угринів.

За словами Володимира Галевича, заступника начальника ГУНП в Тернопільській області, відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 272 ККУ - порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

ДОВІДКА

Усі, хто має змогу допомогти дітям, можуть звертатись у обласну комунальну аптеку №157 до завідувачки Марії Іванівни.  Аптека розташована у обласній дитячій лікарні на вул. Сахарова, 2. Телефон: (0352) 26-33-76. У аптеці знають, які ліки потрібні дітям.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up