Б’ють ракетами, а ми працюємо далі: що було на складі з гуманітаркою, куди влетіла російська ракета

Б’ють ракетами, а ми працюємо далі: що було на складі з гуманітаркою, куди влетіла російська ракета
  • Чорні стіни, а замість пакунків з гуманітаркою – купа попелу! Саме так у Тернополі після ракетного удару виглядає склад благодійного фонду «Світло Реформації».
  • Що було тут на момент атаки і як планують відновлювати – розповів підприємець, керівник благодійного фонду Іван Гонтар.

 

Склад мав площу, понад тисячу квадратних метрів. Це приміщення – хаб для міжцерковної діяльності Тернопільського регіону. Зі слів Івана Гонтаря, з моменту заснування фонду, через це приміщення пройшли тисячі тонн допомоги, яку отримували як переселенці, так і місцеві.

– Все згоріло....Ми цього не очікували, але сталося щось подібне: Господь дав, Господь взяв. Як я кажу, нехай буде прославлене Його Ймення. Ми вкотре переконалися, що рашисти б’ють по гуманітарних складах, по мирних жителях. У нас мільйонні збитки, бо ми спільно з підприємством «Студія Підлоги» винаймали цей склад. І там були ще будівельні матеріали. Але ми все одно переможемо, віримо в це, – каже він.

Відео дня

Аби ліквідувати пожежу на гуманітарному складі, рятувальникам довелося працювати на місці понад вісім годин безперестану. Остаточно все загасити вдалося 14 травня о 19.00 годин. На відео, яке пан Іван опублікував у соціальній мережі, чітко видно весь безлад після атаки та обгоріли конструкції.

Готували допомогу в гарячі точки

Благодійний фонд «Світло Реформації» існує в Тернополі з 2018 року. Протягом п’яти років команда допомагала всім, хто цього потребує. І мова йде не лише про переселенців, які змушені були змінити місце проживання через війну.

– Спочатку ми допомагали стареньким, людям з інвалідністю, церквам, школам, лікарням. Тобто, всім неприбутковим організаціям західної частини України. Передавали ліжка, продукти, медикаменти. Від початку повномасштабного вторгнення ми сфокусували свою увагу на допомозі переселенцям та жителям населених пунктів на лінії вогню. З гуманітарною допомогою команда їздила до Миколаєва та Миколаївської області, Ірпеня, Херсона та Херсонщини, Ізюма, Куп’янська та Балаклії. Привозили все, що могли, аби люди не відчували себе покинутими, – розповідає Іван Гонтар.

Як виглядав склад до влучання ракети

Відправивши фуру на Харківщину, волонтери одразу збирали речі, харчові продукти, медикаменти, аби подбати й про людей Херсонщини. Тому керівник благодійного фонду не приховує, на момент влучення ракети, на складі було кілька тонн гуманітарної допомоги.

– Ми знали, що нас чекають в населених пунктах, де зараз активна фаза війни. Зокрема, це Схід та Південь України. Тому поступово готувалися до поїздки й збирали харчові продукти, гігієнічні набори, медичні препарати, одяг, взуття та побутові речі. Ми ще допомагаємо медичним закладам, на складі ще знаходилися лікарняні ліжка та візки для людей з інвалідністю. От ми мали завантажити й відправити у ті напрямки цілі фури. Але через ракетний удар поки зарано говорити про якусь поїздку, – зізнається він.

Один з водіїв, який був поблизу складу під час влучання

Про те, що внаслідок російської атаки палає склад, Іван Гонтар дізнався від двох водіїв, які були неподалік і дивом не постраждали.

Наразі керівник благодійного фонду «Світло Реформації» разом з командою вже підшукують нове приміщення та планують закуповувати нове обладнання. Адже без цього неможливо забезпечити повноцінну роботу хабу. Свою допомогу їм пропонують різні партнери.

– Партнери знали, що ми збираємося їхати на Схід та Південь і дуже стурбовані, що люди вчасно не отримають обіцяну допомогу. Тому вже завтра відправляють першу вантажівку до нас. Передадуть речі, харчові продукти, ліки. Нам терміново треба нове приміщення і будемо поступово готуватися до виїзду. Адже на нас чекають люди, – наголошує чоловік.

Допоможіть відновити штаб

У соціальних мережах пан Іван звернувся до всіх небайдужих жителів Тернопільщини з проханням – допомогти з відновленням штабу, аби вони знову мали змогу підтримувати людей, які цього потребують.

– Друзі, ваша допомога потрібна як ніколи. Збитки неймовірно великі, але благодійну роботу ми не припинимо. Ми просимо вашої підтримки та віримо, що ми швидко все відновимо. І зможемо надалі служити людям. Просимо долучитися усіх небайдужих людей до збору коштів на відновлення складу та обладнання, – каже він.

Пожертвувати кошти можна на рахунки вказані нижче.

МОНОБАНК

Посилання на банку

https://send.monobank.ua/jar/6VbApdZ7LP

Номер картки банки

5375 4112 0596 2223

ПРИВАТБАНК

5221 1911 0146 0482

Гонтар Іван

PAYPAL: [email protected]

5168745613109799, IBAN - UA843052990000026203898858101

Hontar Ivan USD

5168745607202279, IBAN - UA763052990000026202898857697

Hontar Ivan EUR

ПРИВАТБАНК (для юридичних осіб )

Найменування отримувача: БО БФ СВІТЛО РЕФОРМАЦІЇ

Код одержувача: 42553876

Рахунок отримувача IBAN: UA313052990000026000033303432

Назва банку: АТ КБ «ПриватБанк»

КРИПТОГАМАНЦІ

Bitcoin: bc1qxm6dsgpa5pgmsa597gyh57llnkl58kdz6ek83q

Ethereum: 0xDEC622D42Ce4732C45940d0B49de115fc12B5458

Litecoin: ltc1qjte9wdr6u45p2s08p4stc39q94w7jtcu5yznnd

Dash: XbMfJz13kxvrntfT2sj7vG9wjBhRLy3Mkz

 

 

Читайте також:

Врятувалися, бо впали на землю, але тіло у порізах від скла. Як тернополяни пережили ракетний удар

На вході решітка і замок: тернополяни скаржаться, що не змогли потрапити до укриття під час обстрілів

Залишилися без вікон, дверей і навіть стін. Ексклюзивний репортаж із села біля Тернополя після ракетного удару

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Toy Chita

    Дивують коментарі людей,що сидять по домівках і сходять злобою до всіх,хто щось робить,але в цьому винна і місцева влада Тернополя,яка  не надає людям віри в справедливість і порядок своїм правлінням і рішеннями,наші райцентри виглядають набагато ошатніше і гарніше,чим місто,Харків після бомбардувань вичищають і тримають в порядку під  постійними бомбардуваннями,а в нас куди не поглянеш - хаос, пів метра замели - два метри залишили і т .д.Дуже шкода складу,багато людей не отримають самого необхідного.
  • Володимир Ком

    Для чого потрібно було на складі тримати стільки гуманітарки необхідної постійно? Слів нема... дерибаните суки?...краще б згоріли ті ,хто  на такому наживається...
  • Тетяна Молодцова

    Так вчасно все згоріло,ну просто,як в казці. Невже хтось ще повірить в ці несенітниці????? Рахунки виставили,молодці !!!!!!

keyboard_arrow_up