Через смерть тернопільського школяра медик не отримає державної нагороди

Через смерть тернопільського школяра медик не отримає державної нагороди
Архів родини Кулаків

Через трагедію, яка трапилась із 12-річним тернополянином Романом Кулаком у лікарні на Львівщині, тамтешній лікар  не отримає державної  нагороди. В Уряді вирішили відкликати його з переліку кандидатів на державну стипендію видатним діячам охорони здоров’я.

У цей список головний лікар Жидачівської райлікарні потрапив до того, як в МОЗ дізнались про трагедію із маленьким тернополянинином Романом Кулаком.

Нагадаємо, хлопчик помер у червні 2017 року. Медики Жидачівської райлікарні не змогли діагностувати у нього заворот тонкого кишечника, і на початку лікували його то від теплового удару, то від харчового отруєння. Загалом, медики допустили ряд помилок ще на догоспітальному рівні, так і на етапі лікування. 7 грудня комісія МОЗ дійшла висновку, що дитина померла саме через недбалість лікарів. 

- Вважаємо неприпустимим, щоб в українській лікарні могла трапитися подібна ситуація,  - пише у “Фейсбуці” в.о. Міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. - Сьогодні на Уряді прийняли рішення звернутися до Президента з пропозицією вилучити головного лікаря зі списку стипендіатів в Указі. Дякую всім, хто привернув увагу до цієї проблеми.

МОЗ, пише вона, працює над тим, аби запровадити ліцензування для медиків. Щоби кожен лікар отримував ліцензію на роботу і це було б гарантією його фаховості. Якщо він порушує стандарти надання допомоги - він втрачає ліцензію, як це працює в розвинених країнах.

Відео дня

На повідомлення Уляни Супрун відреагував і батько хлопчика Володимир Кулак. Чоловік, як ми писали раніше,  переконаний, що треба добиватись притягнення до відповідальності не тільки  лікарів, через чию халатність помер його син.  А загалом треба змінювати медичну систему, аби подібна трагедія не повторювалась більше у жодній з українських лікарень. 

- Дякую всім небайдужим! Доказано! Правда і справедливість, є в Україні! - пише він. -  Якщо діяти, працювати якісні зміни в Україні та медицині будуть! Вони вже настали! Мені 90% людей, сім місяців тому, після смерті мого сина Романа, казали;"Це нічого не дасть, це система! Навіщо воно тобі, облиш, ти нічого не доб'єшся, тільки потратиш час, здоров'я і гроші!" Треба працювати і зміни будуть. Основна реформа не на папері, а в наших головах. Все буде добре. Воно вже є. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • petpo

    Його і лікарем важко назвати! Шарлотана в в'язниці треба тримати!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up