Партнер рубрики Події

Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ)

Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ)

Очікування в українців щодо решти 2024-го року більш оптимістичні, якщо йдеться про питання миру. 26% опитаних українців вірять в перемогу.

Понад чверть опитаних українців (26%) очікують, що 2024 рік буде більш мирним за попередній. Водночас 33% респондентів вважають, що поточний рік буде більш неспокійним, ще 36% переконані, що він не відрізнятиметься від 2023-го.

Про це свідчать результати опитування, у якому взяли участь понад 40 тисяч респондентів з усього світу. Його провела Соціологічна група «Рейтинг» спільно з інститутом досліджень Gallup International.

—Україна також демонструє більш позитивні очікування щодо 2024 року порівняно з іншими країнами — кожен другий сподівається на кращий рік, ніж попередній, – зазначили соціологи.

Відео дня

Згідно з дослідженням, 40% людей сподіваються на кращий рік, тоді як 25% очікують погіршення. Решта 35% вважають, що 2024-ий буде таким же, як і попередній.

Більшість схиляється до думки, що 2024 рік буде складним у фінансовому плані та економічно нестабільним.

Також соціологи виявили, що країни Заходу «більш схвильовані». На відміну від них, жителі таких країн, як-от Афганістан та Індонезія, висловлюють більш оптимістичні прогнози щодо миру та війни у 2024 році.

У ході дослідження соціологи дійшли висновку, що жителі європейських країн вирізняються найнижчою вірою у позитивні зміни у 2024 році. Зокрема, найнижчий рівень оптимізму у жителів Австрії, Польщі, Росії, Сербії, Болгарії, Італії і Боснії та Герцеговини — менше 25% громадян вірять у краще майбутнє. А найвищий — у мешканців Саудівської Аравії.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що майже 90% українців вірять у перемогу у війні, але тільки 45% у повернення всіх територій. У лютому 2024 року впевненість у перемозі дещо знизилася в порівнянні з минулими опитуваннями. 

Читайте також:

 Хлопці з Кременеччини знищували обладнання Укрзалізниці на замовлення росіян

Поселяв окупантів у хати односельців: на Тернопільщині судитимуть підозрюваного у колабораціонізмі

Жительку Почаєва засуджено до 5 років позбавлення волі за пропаганду війни і колабораціонізм

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up