Партнер рубрики Події

"У ресторани - можна, а лікарні на замок?" Кого прийматимуть у медзакладах Тернополя?

"У ресторани - можна, а лікарні на замок?" Кого прийматимуть у медзакладах Тернополя?
  • Тернопільський штаб для боротьби з коронавірусом прийняв рішення про посилання деяких карантинних заходів. Зокрема, у лікувальних закладах обмежили планову госпіталізацію.
  • Чи працюють поліклініки та кого у лікарню таки візьмуть, читайте у матеріалі. 

Начальник управління охорони здоров'я Тернопільської міської ради Василь Даньчак запропонував обмежити планові госпіталізації у лікувальні заклади міста, якщо вони не є терміновими. 

Також після змін обмежують і профогляди. 

Тернополян такі дій дуже обурюють.

Відео дня

- У нас люди і так не обстежуються, чекають до останнього, а тепер ще й перекрили повітря для тернополян. Тобто в лікарню - зась, а в бари, ресторани - можна. Що за абсурд? - обурюється пані Галина.

Ті, хто мають хронічні недуги, теж не в захваті.

- Я проходжу обстеження раз на три місяці. У період карантину лікарка переносила візит. А як тепер? Знову? Хай організують нормальний прийом по годинах, а не зачиняють лікарні на замок, - каже пані Марія. 

Тим часом, у пресслужбі міської ради кажуть, що планові профогляди відтерміновані до покращення ситуації, за винятком профілактичних медоглядів, крім військово-лікарських комісій та оглядів призначених судом.

Ймовірно, до наступного рішення, дати попередніх медичних оглядів будуть дійсними.

 Які ще протиепідемічні заходи посилюють читайте у матеріалі: Планові госпіталізації обмежать, штрафувати будуть жорсткіше: у Тернополі посилюють карантин

У лікарні швидкої допомоги хочуть зробити госпіталь

Серед інших питань посилення карантину говорили й про створення госпіталю. Більше читайте у матеріалі: "Прогноз на літо не збувся, кількість хворих росте". У лікарні швидкої допомоги хочуть зробити госпіталь"

У зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації, лікарню швидкої допомоги планують перевести в режим госпіталю. Туди доставлятимуть лише хворих на коронавірус.

- За останні два тижні в місті реєструють нові випадки захворювання, - каже Василь Данчак. - Ми маємо щоденне зростання захворюваності. Ситуація напружена.

Враховуючи те, що завантаженість ліжок хворими на коронавірус велика, лікарню швидкої допомоги планують перевести в режим госпіталю.

- Ми доручили директору лікарні швидкої допомоги забезпечити заходи по підготовці до переведення лікувального закладу в режим госпіталю, - каже Василь Данчак.

Сам головний лікар міської лікарні швидкої допомоги пояснює, що такий варіант розглядали ще у березні, на початку карантину. Однак потреби переводити лікарню в режим госпіталю немає і поки що цього робити не будуть.

Директор закладу пояснює, що за останні дні кількість нових поступлень до лікарні стабілізувалось. Станом на 17 червня, в інфекційному відділенні перебуває 32 особи з коронавірусом. Оскільки вільних місць ще вистачає, потреби робити з лікарні монопрофільну немає потреби.

"Повертаємось на один етап назад"

Що про ці зміни говорять інші керівники тернопільських лікарень?

Як розповідає директор  КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2» Ростислав Левчук, наразі він не бачив офіційного рішення штабу, але деякі обмеження не є новими для медицини міста.

- Ми фактично повертаємось на той етап, коли планові операції та профілактичні огляди були заборонені, - каже Ростислав Левчук. - Операції дозволено проводити лише за життєвими показами, або ті, відміна яких може загрожувати життю і здоров'ю. Якщо буде рішення - ми готові виконувати його. Наші лікарі готові до роботи в будь-яких умовах.

Які умови, щоб потрапити в лікарню

Про умови, за якими вас таки госпіталізують, розповів директор  КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №3» Юрій Лазарчук. 

- Рішення стосується не планових обстежень, а госпіталізації, - каже лікар. - Якщо є ситуація, яка може призвести до погіршення здоров'я та інших проблем без стаціонарного лікування, має бути оформлено огляд декількох лікарів із їх висновками. Якщо ж вам потрібне стаціонарне лікування, ви також маєте пройти ПЛР-тест. Проте, якщо стан невідкладний, спочатку вам таки нададуть допомогу. 

Поліклініки мають працювати у звичному режимі.

Ще від початку карантину, для того, щоб потрапити на лікування у медзаклад, обов'язково потрібно пройти ПЛР-тест

 

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Роман

    Ну як можна закрити ресторани , якщо вони належать друзяці  нашого мера Заставному, Надал і подумати про таке не може, ганделик виставили на проїзджу частину в центрі міста і нікому до цього немає діла, а тут якийсь короновірус

    Василь reply Роман

    Полтіннік думає лише про свою кишеню
  • AnonimT

    Всі Державні органи контролю просто осліпли. Фірми, Маршрутки, Ресторани, Бари і так далі просто повних ходом працюють і всім плювати на карантин і на вірус COVID-19...

    Ау-у-у-у Мер Тернополя ти в Тернополі?!!!

    Почни Діяти і щось робити з таким пофігізмом!!!
  • Олеся Лт

    Повиздихуйте від інсультів, раку, травм. Проте ми врятуємо вас від короновірусу!

    ID 19 reply Олеся Лт

    Якого насправді не існує. От вам і геноцид, цікаво чи повториться 33 рік?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up