Чим і як набивають тату

Голки різної товщини, машинки для набивання зображення, фарби, ескізи, засоби дезінфекції та безліч іншого необхідно для якісного тату. 

Чим і як набивають тату

Мистецтво тату — це ціла наука. Майстер тату повинен знати усі тонкощі своєї професії, щоб не нашкодити клієнту. А в тату-салонах мають бути найкращі інструменти та абсолютна стерильність.

- Люди повинні розуміти, що у хороших тату-салонах усе максимально стерильне, - каже тату-майстер Леонід Ткачук. - А контакт усіх необхідних речей для процесу з іншими людьми зведений до мінімуму. Плівкою замотана кушетка, тримачі для рук, дроти, які йдуть від машинки, — усе для безпеки клієнта. 

Previous Next

Відео дня

Раніше татуювання робили роторною машинкою. Нею, як кажуть тату-майстри, в рази менше травмується шкіра, тому багато хто і досі працює саме цим пристроєм. Нею легше робити широкі контури. Мінус цієї машинки - вібрація, вага і сильний шум.

Previous Next

Зараз майстри частіше використовують індукційну машинку - сучаснішу версію роторної.

Previous Next

Для кожного клієнта майстер використовує нову ручку до машинки, нові голки і тримачі. Усе це одноразове. Кожну з цих деталей розпаковують у присутності клієнта. Голки для тату є різної товщини і призначені для різного типу робіт - для тіней, контурів, зафарбовування. За сеанс майстер може використати від двох до шести голок, залежно від малюнка. 

Previous Next

Майстри для своєї роботи зазвичай обирають фарби американського виробництва - Worls Famous, Eternal та Intenze. Для чорних ліній використовують фарбу Dynamik. 
У деяких людей може бути алергія на фарбу, особливо на червону, жовту, білу та коричневу. Як пояснюють майстри тату, більшість фарб зараз виготовляють з органічної речовини, тож буває алергія. Але небезпеки для здоров’я немає.

Previous Next


Ескіз татуювання на шкіру переводять за допомогою спеціальної мазі. Її намащують на ділянку, де має бути тату, і тоді прикладають ескіз. Його попередньо малюють на аркуші, під яким є калька.

Previous Next

- Ескіз можна зробити і за кілька хвилин, і за тиждень, - каже тату-майстер Дмитро Пахолків. - Усе залежить від складності малюнка та майстра. Є ескізи, які малюють вручну, а є ті, що роблять у фотошопі. Другий варіант набагато швидший. Але зазвичай це уже готові малюнки, які потрібно доробити.

Previous Next

Набити тату можна і за один сеанс, і за десять. Уже залежить від складності роботи та малюнка. 

Previous Next


Видалити тату можна за допомогою спеціального лазеру. Ця процедура болісна, тривала і дорога.

Після роботи майстер все обробляє дезінфектором - робоче місце, інструменти, крісло, руки .

Previous Next

А так виглядає робоче місце майстра у тату салоні. 

Раніше готове тату на тілі обгортали харчовою плівкою для того, щоб шкіра скоріше заживала. Тепер у тату салонах використовують спеціальну плівку. 

-  Це самофіксуюча прозора плівка, використання якої є найкращим методом загоєння свіжих татуювань, - розповідає майстер тату Віталій Швець. - Перш за все, вона надійно захищає татуювання від вторинної інфекції. Плівка водонепроникна, тому клієнт може спокійно приймати душ. Така пов'язка немає негативного впливу на шкірне дихання та попереджує роздратування навколо татуювання.
Таку плівку можуть використовувати і при чутливій шкірі. А оскільки, пов'язка прозора, то і клієнт, і майстер можуть легко спостерігати за станом свіжої тату. 

 

 

 

 

Коментарі (4)
  • Иванов Толик

    Порекомендуйте МАЙСТРА в Тернополі

    Ференц Алёна reply Иванов Толик

    Piter Savka reply Иванов Толик

    Тобі якого ???  Токаря чи фрезеровщика ??
  • Пустило

    Папуаси
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up