Партнер рубрики Події

Чому тернополяни замальовують написи «укриття» на стінах своїх будинків

Чому тернополяни замальовують написи «укриття» на стінах своїх будинків

Управителям будинків міська влада поставила завдання очистити укриття від сміття і ознакувати сховища, а по місту влада планує встановити дорожні вказівники із зазначенням адрес укриттів.

 

Деяким тернополянам така ініціатива не сподобалася, адже вважають, що нанесення написів на стіни будинків порушує законодавство. Як повідомляють комунальники, жителі будинків конфліктують із працівниками обслуговуючих підприємств та навіть зафарбовують інформаційні написи. 

Тернополян просять поставитися з розумінням до необхідності інформування щодо розміщення укриттів. 

Зазначимо, що вдень  дані приміщення мають бути відкритими, щоб  у разі повітряної тривоги туди могли сховатися усі охочі. На ніч двері необхідно закривати, адже під час комендантської години в укриття зможуть потрапити лише жителі тої чи іншої багатоповерхівки, ключі від підвального приміщення якої є у кожного жителя.

Відео дня

Нагадаємо, що у Тернополі відбулась зустріч голів ОСББ та керівників ЖЕКів з міським головою Тернополя Сергієм Надалом, щодо наявності та стану укриттів. 

Варто додати, на проспекті Злуки, 45 відновили роботу сховища. Воно працюватиме цілодобово та може вмістити одночасно до 500 людей і буде доступне під час повітряних тривог. Детальніше про це тут

Зазначимо, що на сайті Тернопільської міської ради розміщено інтерактивну карту захисних споруд (в рубриці Е-сервіси), на якій можна переглянути місця укриттів, що розміщені найближче до місця перебування чи проживання.

Читайте також: У Тернополі з’являться додаткові укриття. Що відомо

 Автор Мирослава Плотніцька

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Ярослав Іванців

    На рахунок надписів це комусь на руку,будуть знати де люди є,
  • Ярослав Іванців

    А хто у ваших підвалах має прибирати?Самі довели до такого стану.В мене в підвалі чистота жити можна.
  • Читач72

    Вже би, з часу війни, пора побудувати справжні бомбосховища, хоча би на кожному масиві Тернополя. З усіма вимогами життєдіяльності, вентиляція ми, кількома виходами на віддалі від будівель.Бо наші хрущовські підвали не призначені для цього моменту а будівлі при ракетному обстрілі, складуться ще до прильоту ракети, а люди не зможуть вижити в підвалах де наявні диряві і забиті каналізаційні труби.Така каналізація при пошкодженні потравить людей газами, а аварійні виходи і вентиляційні канали ,  мають бути на певній відстані від будівлі в залежності від висоти будівлі. Досить красти державні гроші а настав час проектувати та будувати воєнними темпами справжні бомбосховища для цивільного населення.
  • Помідоріно Батькович

    Підвал по Лепкого просто в жахливому стані, але прибраний 😂, реально накриття 🤘

keyboard_arrow_up