Де у Тернополі смачно та ситно поїсти на 50 гривень. Що можна купити? (ЦІНИ)

Де у Тернополі смачно та ситно поїсти на 50 гривень. Що можна купити? (ЦІНИ)

У Тернополі є чимало місць де можна смачно поїсти на невелику суму. Що та де можна купити, якщо в кишені 50 гривень? Ми дізналися актуальні ціни на їжу в закладах громадського харчування та вуличних кіосках.

Ми обійшли кілька закладів громадського харчування та МАФів з їжею, де можна недорого поїсти. У центрі міста таких чимало – невеликі кафе, пиріжкові, піцерії, кав’ярні, тощо. Можна знайти недорогу випічку, хот–доги, бургери та навіть повноцінні обіди.

Будемо орієнтуватись на бюджет в 50 гривень. Що можна купити смачного на невелику суму?

Пиріжкова

У пиріжковій, яка розташована на бульварі Тараса Шевченка, окрім випічки можна також замовити перші страви, гарніри, салати, тощо.  50 гривень цілко вистачить, щоб ситно поїсти.

Відео дня

Тарілка борщу коштує 14 гривень, супу з фрикадельками – 17 гривень, розсольник – 14 гривень, голубці – 16 гривень. Порція салату коштує 16–20 гривень.

Найдорожче – м’ясне. Відбивна зі свинини коштує 36 гривень, курятини – 26. Котлета «Галицька» – 26 гривень.

Гарнір недорогий – картопля по-домашньому коштує 15 гривень, рис з овочами – 15 гривень. Є вареники по 25 гривень за порцію. Пельмені – 28 гривень.

Пиріжки також не дорогі. З різною начинкою коштують по 10 гривень. Є з картоплею, горохом, капустою, сиром, родзинками, повидлом, шоколадом, тощо. Сосиска в тісті коштує 16 гривень.

Бабусині пиріжки

Біля Українського дому «Перемога» також можна купити печені та смажені пиріжки. Пампушки, біляші.

Смажені пиріжки з картоплею, капустою, горохом, картоплею та грибами, повидлом коштують 12 гривень за штуку. З лівером – 15 гривень, а біляш – 20.

Є також печені пиріжки. Капуста, горох, картопля та гриби, яблука, родзинки, смородина, – по 11 гривень. Ватрушка, пиріжок з вишнею, бананом, малиною, шоколадом, абрикосом, маком – по 12 гривень.

Сосиска, котлета чи сир сулугуні в тісті – 20 гривень за штуку.

Хачапурі 

На вулиці Острозького, біля зупинки «Філармонія» є кіоск, де продають хачапурі. Є з різною начинкою. З сиром, бринзою та яйцем коштує по 24 гривні, бринзою, м’ясом шинкою, куркою – 26 гривень.

MoBurger

У MoBurger можна купити різні хот–доги, бургери, паніні, шаурму.

Класичне паніні коштує 30 гривень, куркою або шинкою – 35 гривень. Паніні XXL – 50 гривень. Класична та овочева шаурма коштує 47 гривень. Класичний хот-дог – 26 гривень, «елітний» – 30 гривен, баварський – 34 а «козацький» – 44 гривні.

Гамбургери коштує 27 гривень, чізбургер – 32 гривні.

Банячок

Біля драмтеатру є заклад, де можна замовити різну їжу – вареники, випічку, зрази, супи тощо.

Салати коштують від 14 до 28 гривень. З бурячка або зі свіжої капусти найдешевші – по 14 гривень за порцію (160 грамів). Оселедець під шубою – 24 гривні. Салат з домашнім сиром, або з омлетом та грибами коштує 28.

Вареники та зрази продаються по штучно (90 грамів). Зрази з грибами – 12 грн, м’ясом – 14. Смажені вареники з картоплею та грибами  – 12, лівером – 16.

Є перші страви борщ – 15 гривень, суп з курки – 20.

Можна замовити комплексний обід. Він обійдеться в 57 гривень.

Добра піца

У «Добрій піці» можна купити маленьку піцу з ковбасою за 18 гривень. Також є велика (300 грамів) – 44 гривні. Також є велика піца з куркою, шинкою або грибами. Вони коштують по 48 гривень.

Можна замовити бульйон – 19 гривень. Є також спагетті – 32 гривні за порцію.

Алі Баба

На Валовій можна придбати шаурму. Вона коштує 46 гривень. Також можна додати різні додатки по 40 грамів. Курятина коштує 12 гривень, сир – 9, томати – 8, гриби – 9 грн. Додатковий часниковий соус коштує 5 гривень.

Мr Kebab

МАФ розташований на Театральному майдані. Студентський кебаб коштує 40 гривень, веганський – 49. Курячі нагетси 4 шт – 29 гривень. Картопля фрі (100 г) – 25 грн, 150 грамів – 30 гривень.

А які місця, де можна недорого та ситно перекусити знаєте ви? Пишіть у коментарях!

Коментар експерта:

Ігор ЯРОСЕВИЧ, представник програми харчування «Гемокод» в Тернопільській області:

- Особливості харчування молодих людей полягає в тому, що організм росте, формується, завершується статеве дозрівання.  Відповідно, у раціоні має бути  калорійна  їжа, кількість білків на одиницю маси тіла більша, ніж у дорослих, належна кількість природних вітамінів і мікроелементів, особливо йоду, цинку, кальцію, фосфору та інших. Студенти звикли до швидкого харчування. Проте потрібно завжди намагатися  знайти час для мінімально доступного обіду. Це може бути: салат з капусти на олії, скибка чорного хлібу, проста перша страва чи каша гречана або пшоняна, по можливості – шматочок м'яса. Можна пройтися по їдальнях, прорахувати вартість простого обіду, порівняйте із вартістю кількох прийомів іншої некорисної їжі, яка не наситить, а лише приблизить до виникнення небезпечних хронічних захворювань. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ірина Зінько

    В Румбі на Лесі Українки комплексний обід коштує 50грн. І в Бурячку комплексний 55грн
  • David Starr

    І як довго організм протягне на тих шаурмах і пиріжках?
  • Петро Беріт

    Багато помилок та опечаток в тексті, ніби дитина писала...

    Eric Cartman reply Петро Беріт

    ну так статті тепер платні
  • Читач19

    I love kebab
    Фрі кебаб 40 грн
    Веган 55 грн
    Картопля фрі : L 25грн
    ХL - 30 грн
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up