Партнер рубрики Події

Дебати по-тернопільськи: про що говорили представники Порошенка та Зеленського

Дебати по-тернопільськи: про що говорили представники Порошенка та Зеленського

Чого чекати від другого туру виборів, чи вистачить у кандидатів представників на всі виборчі дільниці, на кого орієнтуються у своїх програмах та хто в складі команд опонентів, дізналася “RIA плюс”.

Тернопільську репетицію дебатів між представниками кандидатів на пост Президента організувала редакція газети “RIA плюс” та сайту “20 хвилин”. У прямому ефірі зустрілися керівник виборчого штабу Володимира Зеленського на Тернопільщині Віктор Гевко і голова Тернопільської міської організації партії "БПП “Солідарність"” Віктор Шумада.

Розмова відбулась на ледь натягнутих струнах стриманості, кожен із присутніх намагався "перетягнути ковдру" на себе, вихваляючи свого кандидата. Були проблеми і з організацією, оскільки чіткої відповіді про участь у програмі гості не давали. Усе ж ефір відбувся. Далеко не на всі запитання тернополян прозвучали відповіді, оскільки представник штабу Володимира Зеленського — Віктор Гевко — мав мало часу.

Але все ж про результати голосування в першому турі... Нагадаємо, що, згідно з даними ЦВК, лідирує Володимир Зеленський із показником 30,24%, у Петра Порошенка — 15,95%. На Тернопільщини голоси розподілилися інакше: Петро Порошенко отримав прихильність у 24,36% населення, а Володимир Зеленський — у 14,67%. Що про це думають представники штабів?

Відео дня

 

- Звичайно, ми, певно, задоволені більше, якщо брати в цілому всю Україну. Але я розумію, що на Тернопільщині буде плюс-мінус такий результат, оскільки люди мають страхи. Але вони даремні, я знаю Володимира Зеленського особисто і можу запевнити: не переживайте, то свій українець! - говорить Віктор Гевко.

У той же час, представник від штабу БПП “Солідарність” зауважує, що результати голосування є для них очікуваними.

- Ми прогнозували бути в другому турі з кандидатом у Президенти Володимиром Зеленським. Результат голосування на Тернопільщині засвідчив, що в нас класичні виборці, які підтримують проукраїнські цінності. Тому Володимир Зеленський — і на четвертому місці. Наразі ми готуємо людей до роботи на виборчих дільницях, а також готуємось до другого туру, аби справді країна зробила свідомий цивілізований вибір — куди ми рухаємося: у Європу чи на Схід, - каже він.

Симпатії виборців у другому турі можуть змінитися, передбачають гості. Так, наприклад, Віктор Гевко переконаний, що люди, які раніше не вірили, що Володимир Зеленський може “прорватися”, переконалися в протилежному, і тепер вони будуть голосувати на його користь.

- Шанси є, люди можуть передумати, - каже він.

Натомість Віктор Шумада додає, що результат голосування за політичного опонента — це відповідь народу українській владі, у якій люди зневірилися, але не потрібно перегинати палицю.
- Це — вирок традиційним українським політикам. Ми наближуємось до серйозного вибору — чи будуть жити українська мова, культура, кіно, пісня, потужна армія, євроінтеграція та інше. Мені це нагадує ситуацію, коли Ющенко так не любив Тимошенко, що привів до влади Януковича. Нині маємо всі шанси повторити ситуацію. Є спроби перетягнути вибори, серйозні дискусії про цінності та розвиток країни у режим ток-шоу, ми не повинні цього допустити. Адже перед нами — майбутнє, - наголошує він.

Фактично після першого туру виборів країна поділилася на два табори: "за" Порошенка та "за" Зеленського. В умовах війни та нестабільності дуже важливо дбати про єдність, визнали обоє представників штабів. Як це буде в реальному житті — побачимо.

 

Найцікавіші обговорення на сайті “20 хвилин”:

 

Наталя

Хто ваші виборці? На кого зорієнтовані передвиборчі кампанії?

Віктор Гевко

Здебільшого — молоді люди. І дуже шкода, що частина з них не могли проголосувати. Хоча напередодні виборів вони знаходили себе в реєстрі. Сподіваюсь, вони обов'язково зможуть віддати свій голос у другому турі перегонів.

Україна дивиться в ту сторону, яку обрало суспільство. Процеси, які відбуваються, говорить про те, що народ виріс, і ніхто не дозволить міняти країну чи розвертати її в протилежному напрямку.

Віктор Шумада

Наші виборці — то українці, які вболівають за країну. Вони не порівнюють її з акторкою німецького порнофільму. Вони спілкуються українською, вірять в Батьківщину, не кепкують над Майданом чи іншими сакральними цінностями. Тому наше основне завдання — мобілізувати всіх прихильників, справжніх патріотів, які ціною власного здоров'я зробили все для того, аби наша держава продовжила курс на Європу. Зрештою, чинний Президент Петро Порошенко вніс зміни у Конституцію, відповідно, ніхто із чиновників чи наступників не може скасувати проєвропейський курс.

 

Тернополяни

Чи бачить себе Віктор Гевко на високій державній посаді?

Віктор Гевко

Першочергова мета — це вибори Президента, ми думаємо, як провести їх чесно, як підтримати нашого кандидата. Потім — усе решта. Я людина, яка переживає за долю країну. Тому готовий зробити все, аби життя стало кращим. Тому, напевне, готовий піти в політику.

 

Руденко Аня

Вікторе, що там зі ставанням на коліна, ви будете разом з Зе ставати на коліна чи він робитиме це особисто? Хто буде головою ТОДА в разі, якщо раптом зміниться президент? Коли Зеленський розмовлятиме українською?

Віктор Гевко

Нещодавно Зеленського спитали, що він скаже Путіну при першій зустрічі, він чітко сказав: “Нарешті ви віддали наші території і скільки ви відшкодуєте за те, що підтримували тих, хто окупував нашу землю?!”

Щодо голови ОДА — час покаже. Ні над чим не задумувався, добре чи погано — вирішувати вам. Вибори — перша мета і ціль. У нашій команді — молоді прогресивні люди, які йшли працювати на дільниці, не маючи досвіду, але вийшли звідти вже експертами. Усі вони швидко вивчили питання виборів, розібралися в ситуації. Головне — хотіти, а вивчити можна.

А Зеленський вже почав говорити...

 

Ольга

Чи є політичний штаб кандидата?

Віктор Гевко

Немає. У нас є Зекоманда, яка фактично займається організацією роботи членів та спостерігачів на виборчих дільницях.

Віктор Шумада

Наша команда — це та, що за п'ять років успішно провела децентралізацію в області, створила спроможні громади. Це та команда, яка в 1100 населених пунктах побудувала 1600 різних об'єктів. Ми ремонтуємо дороги, будуємо інфраструктуру. Це стало можливо завдяки серйозним реформам. Найбільша ж зміна — це те, що вперше за багато років місцеві бюджети в розрізі нацбюджету складають половину від надходжень із Державного. Повноваження та кошти перейшли на місця. Є великий острах, що ці реформи згорнуть у зворотньому напрямку, кошти вилучать, чиновники будуть змушені їхати бити поклони в Київ, аби отримати гроші на ремонти дворів, садочків, шкіл тощо. Петро Порошенко має завершити процес децентралізації, аби українські міста та села були самодостатніми.

 

Оксана Гуль

А як же помилки попередніх років?

Віктор Шумада

Звісно, що вони є. Не помиляється той, хто нічого не робить. Можна сісти й критикувати, а можна працювати та виправлятися. Президент почув прихильників Володимира Зеленського, недопрацювання вже вивчають, аналізують та ліквідовують. Незалежно від результату виборів, усі позитивні ініціативи матимуть місце в житті. Наприклад, керівники оборонних підприємств будуть проходити поліграф. Протягом п'яти років влада завжди була відкритою до людей, будь-хто міг приходити до голів ОДА чи вище та розповідати про свої проблеми.

 

Від редакції

Чи готові витримати принцип квотності при формуванні дільничних комісій у другому турі?

Віктор Гевко

У першому турі ми зібрали достатньо молодих та ідейних людей, тому в нас є дух піднесення, ми пройшли перший тур, пройдемо і другий. Звичайно, у нас не тільки молодь, є і юристи, і адвокати. Нам не вірили, що Зеленський пройде, а він пройшов. Тому і на другий тур, думаю, людей вистачить.

Від Зеленського ніхто додатково ніяких коштів не отримував.

Віктор Шумада

Наша команда покрила абсолютно всі дільниці як членами комісій, так і спостерігачами. Так само буде і в другому турі виборів. Уже зараз штаб працює, усі охочі можуть прийти зголоситися, набираємо людей, готуємо документи. Чекаємо на офіційне оголошення результатів першого туру і стартуємо.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Павло

    Зеленський молодий, проте молодість, це той недолік, який, на жаль, дуже швидко минає.
    Порошенко вимазаний з голови до ніг кров’ю десятків тисяч громадян України.
    Так що економіка, мова, віра то друге.
    Перше, що ми повинні вирішити, вибрати:
    1) Хочемо з порохом повзатися в крові далі, втрачати своїх синів;
    2) Чи хочемо цей жах припинити раз і назавжди.
    Лиш не кажіть мені, що Порошенко теж це зможе зробити.
    Зеленський – ДА.
  • Ольга Василівна

    Шумада виглядав якось не впевнено! Чує що скоро прийде нова влада і не піниться ...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up