Партнер рубрики Події

Депортацію лемків увіковічнили в пам'ятнику


Депортацію лемків увіковічнили в пам'ятнику
Пам'ятник жертвам депортації встановили у сквері на вул. Січових Стрільців. Відкриття відбулось у п'ятницю, 22 серпня.

Пам'ятник встановили у рамках святкування 70-ї річниці насильницької депортації лемків та до Дня Незалежності. Проект цього пам'ятника був створений ще десять років тому. Оскільки його планували встановити до 60-ї річниці. 

Previous Next

- Пам'ятник символізує дерево вирване з корінням, так як ці народи, які “вирвали” із своїх земель і були завезені на чужі землі, - розповідає архітектор Олег Головчак. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">


Висота скульптури - понад два метри і виготовлена з бронзи та пісковика. Біля пам'ятника зробили алею з квітів та встановили лавки. Авторами пам'ятника є скульптори зі Львова Андрій та Володимир Сухорські та Володимир Стасюк із Рівного. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • PRAVDA 1

    Бідні лемки...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up