Партнер рубрики Події

Дізнались долю тварин із зоокутка в «Сопільче»: хто купив їх та за скільки?

Дізнались долю тварин із зоокутка в «Сопільче»: хто купив їх та за скільки?
  • У травні із Тернопільського зоокутка у «Сопільче» продавали частину тварин – двох поні, двох віслюків та дві кози.
  • Початкова ціна на звірів стартувала від 50 гривень і до 16 тисяч.
  • Журналісти «20 хвилин» дізнались, як завершився аукціон в електронній системі закупівель. Яких тварин продали, за скільки та кому? Що робитимуть із тими, котрих ніхто не купив?

Нагадаємо, 7 травня оголошення про продаж частини тварин із Тернопільського зоокутка з'явились на платформі Prozorro. Загалом там опублікували 6 дописів.

Тварини, яких продавали, були власністю комунального підприємства «Об’єднання парків культури та відпочинку м. Тернополя». Пропозиції про купівлю звірів від усіх охочих приймали з 7 до 30 травня, а сам аукціон запланували на 31 травня.

Відео дня

– Аукціон проводиться відповідно до Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» та Положення про порядок відчуження майна, що є комунальною власністю Тернопільської міської територіальної громади, затвердженим рішенням міської ради від 13 березня 2020 року, – вказували в Проєктах-договорах купівлі-продажу, що прикріплені до кожного з оголошень у системі.

Читайте також: На аукціон виставили тварин із зоокутка у «Сопільче». За одних просять 50 грн, за інших – 16 тисяч

Причиною продажу тварин із зоокутка в «Об’єднанні парків культури та відпочинку м. Тернополя» назвали те, що за останні місяці у них збільшилось поголів’я звірів і бракує місця для їх утримання. Тому частину більших видів, які у надлишку, виставили на торги. А що з тваринами зараз?

Продали, але не всіх тварин

Аукціон дійсно провели 31 травня, розповідає керівник комунального підприємства «Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» Микола Ткач.

Однак, продали на ньому не усіх тварин. Знайшлись покупці на двох поні і двох віслюків, а ось кіз (яких віддавали за 50 грн) – не купили.

– У понеділок 26 червня, тих звірів, яких купили на торгах, вже забрали переможці аукціону. Двох кіз, яких не вдалось продати, ми повторно виставляли на аукціон. Але, знову ж таки, їх ніхто не забрав. Ми почекаємо і знову опублікуємо про них допис. Поки кози живуть у зоокутку, – каже пан Микола.

Кіз під час аукціону продати не вдалось

Стартову ціну для продажу тварин, за словами Миколи Ткача, визначали на основі залишкової балансової вартості кожної з них. Саме тому декого ціни можуть здивувати, бо коливаються від 50 і аж до 16 тисяч гривень. Проте, меншу чи більшу ціну комунальне підприємство поставити не може.

Всі види, які проживають у зоокутку в «Сопільче», наразі збережені, додає Микола Ткач. На балансі «Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» перебувають понад 70 тварин. У травні нам також говорили, що планують продати кілька овець, бо народилось багато ягнят.

У зоокутку живе багато овець

– За продаж овець поки ми питання не вирішували. Будемо думати над цим ближче до зимового періоду. Якщо бракуватиме місця – доведеться виставити частину на продаж, – пояснив пан Микола.

За скільки купили поні та віслюків

Найдорожчу стартову ціну на аукціоні поставили за одного з поні – мінімум 16 086 гривень. Тварина 2012 року народження, це самець на кличку «Ельзас». 31 травня поні купили Фермерське Господарство «Дністрянські зорі». За тварину заплатили стартову ціну, адже інших учасників не було.

Іншого поні початково продавали за 9000 гривень – він молодший, бо 2018 року народження. За нього на торгах змагались двоє учасників, але врешті переможцем також стали «Дністрянські зорі». Вони купили поні за 15 100 грн (включно з ПДВ). Договір купівлі-продажу сторони уклали 12 червня.

Стартова ціна купівлі обох віслюків становила не менше 13 788 гривень. Одна з тварин 2011 року народження, а інша – 2013 року. Віслюків теж придбали Фермерське Господарство «Дністрянські зорі». Інших охочих поторгуватись за тварин не виявилось. Їх викупили за початкову ціну (з ПДВ).

І, насамкінець, кіз на аукціоні не продали. Початкова ціна на них – досі на рівні 52,80 гривень. Попри низьку вартість, покупці не знайшлись і під час других торгів. Тварини 2017 та 2020 років народження.

Інші мешканці зоокутка
Інші мешканці зоокутка
Інші мешканці зоокутка

Що відомо про покупця тварин?

Щодо тварин, яких продали із зоокутка, у Prozorro прикріплені Укладені договори й супровідні документи. А завдяки сервісу моніторингу даних українських компаній «Опендатабот», ми дізнались більше про покупців поні та віслюків – товариство «Дністрянські зорі».

Воно знаходиться у селі Берем'яни Бучацької територіальної громади. Товариство діє від 15 лютого 2019 року. Засновницею та директоркою є Прокіпчук Лілія Олесівна. Основний вид діяльності: «01.11 Вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур».

Серед додаткових видів діяльності зареєстровані наступні:

  • Вирощування зерняткових і кісточкових фруктів;
  • Вирощування ягід, горіхів, інших плодових дерев і чагарників;
  • Розведення овець і кіз;
  • Змішане сільське господарство;
  • Оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин;
  • Розведення великої рогатої худоби молочних порід;
  • Розведення іншої великої рогатої худоби та буйволів;
  • Розведення коней та інших тварин родини конячих тощо.

 

Читайте також: 

На Шпитальній оновлять дитячий майданчик: як виглядатиме та хто за нього заплатить?

Чи безпечні овочі і фрукти на ринку? Ми перевірили їх на вміст нітратів

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Vasyl Vasul

    По телебаченню нехай покажуть, у селі по любому куплять кіз.

keyboard_arrow_up