Партнер рубрики Події

«Дорогу до перемоги бруківкою не прокладеш»: тернополяни знову мітингували біля міської ради

«Дорогу до перемоги бруківкою не прокладеш»: тернополяни знову мітингували біля міської ради
  • Мирну акцію у підтримку ЗСУ організували біля Тернопільської міськради. Люди закликають владу відмовитися від некритичних проєктів та спрямувати кошти на допомогу нашої армії.
  • На місці події працювала наша журналістка.
  • Подробиці – читайте у нашому матеріалі!

Всеукраїнський день підтримки армії ініціювали у різних містах України в неділю, 12 листопада. Долучилися до акції й тернополяни. О 14.00 мешканці міста зібралися під стінами міської ради.

Відео дня

Це вже п'ятий подібний мітинг у Тернополі, кажуть організатори. Цього разу долучились понад пів сотні містян. Люди принесли жовто-блакитні прапори, плакати з надписами: «Гроші на дрони, а не на бруківку», «Бруківка чи життя», «Дорогу до перемоги бруківкою не прокладеш», «Коли на твою хату нападають, її не білять, а захищають», «Бруківка не врятує життя. Гроші на ЗСУ», «Моє кохання зараз на війні» тощо. Влаштувала акцію тернополянка Ольга Тимошенко з однодумцями.

– Закликаю всіх небайдужих, не мовчіть! Прийдіть і підтримайте захисників! Досить бруківок, клумб, пляжів... Військовим потрібні турнікети, пікапи, дрони, антидрони... Я проти свавілля місцевої влади! ЗСУ в першу чергу, вимагаю зупинити всі некритичні витрати міста та відмінити премії чиновникам! Обов'язок цивільних - підтримувати військових, поки вони в окопах, бережуть наш мирний сон і наш спокій! Слава Героям! – попередньо звернулася до містян жінка у соцмережах.

Рідні захисників вимагають від міської ради купувати на фронт виключно якісні речі та обладнання. Адже від цього залежить життя кожного солдата. Дехто з людей долучився до акції вже не вперше.

Вимоги активістів озвучив учасник ініціативної групи «ЗСУ в першу чергу», активіст, волонтер та військовослужбовець Тарас. Чоловік каже – основна вимога, аби кошти, отримані від податків військових, йшли на потреби самих військових. Активісти також хочуть, аби сесії Тернопільської міської ради відбувалися наживо, щоб була можливість людям їх відвідати та поставити свої запитання. До слова, до кінця мітингу до тернополян так і не вийшли представники влади.

За порядком біля міської ради стежили правоохоронці. Тернополяни кілька разів скандували «Ганьба!» та «Слава Збройним Силам України». Всі охочі могли підійти до мікрофона і сказати кілька слів. На завершення мирного мітингу учасники спільно виконали національний Гімн України та вшанували пам'ять полеглих на фронті військових хвилиною мовчання.

Нагадаємо, схожі акції на підтримку української армії влаштували й у інших містах України. Зокрема, долучилися Київ, Одеса, Львів, Харків, Черкаси, Мукачево, Запоріжжя тощо.

Учасники мирної акції у Тернополі кажуть, що прийдуть до міської ради наступної неділі о 14.00.

Більше дивіться на нашій відео трансляції: 

 

Читайте також:

Нам треба кошти на ЗСУ, а не бруківка та пляжі: тернополяни вийшли на акцію до міської ради

Збільшіть витрати з бюджету на ЗСУ: біля міськради влаштували акцію протесту

Бруківка зачекає, а ЗСУ треба зараз: тернополяни вийшли на мітинг до міської ради

ЗСУ насамперед: до міської ради Тернополя знову прийшли активісти

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (28)
  • Юрій Самуляк

    Бруківка цікавіше )))
  • Читач95

    Правильно зробили, менше будуть клептократити. а кошти підуть на виготовлення українських дронів. ракет та іншого озброєння. Пора мати своє а не побиратись по світу в той час як на місцях пани жирують  і міри не знають. ВсЕ ДЛЯ ФРОНТУ, ВСЕ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ, А брук- тон підожде із зверхприбутками.
  • Yago Gallego

    Відбирають гроші у місцевих громад щоб вкрасти.
  • Василь Хрущ

    Добре що цей закон прийняли, для наш життя військових на фронті важливіше чим ремон вулиці Гайової, Бродівської і т.д... жаль що однопарцієць Головка з Тернопільської міської ради цього не розуміє, а купити віллу в Маямі своїй дочці швидко догадався!

keyboard_arrow_up