Партнер рубрики Події

«Голова показав, що в Тернополі є цар. Цар сказав – всі зробили», - кажуть активісти

«Голова показав, що в Тернополі є цар. Цар сказав – всі зробили», - кажуть активісти

Початок сесії міськради 24 жовтня, як і попередніх протягом останніх півроку, був гарячим. Однак цього разу основні «бої» відбувались у сесійній залі, а не під стінами. Зокрема, між активістами – противниками будівництва торф’яних котелень та міським головою.

Конфлікт виник через проект рішення про заборону торф’яних котелень. Адже на розгляд сесії не винесли проект, який підготували активісти після проведення 24 вересня громадських слухань, і зареєстрували троє екс-свободівців. Натомість винесли проект, підготовлений міським головою.

Активісти назвали такі дії маніпуляцією та підміною понять.
- За рішення громадських слухань вони хочуть виставити якийсь свій проект, в якому нема жодного слова про торф, - заявила активістка Юлія Мамчак. – А лише обмеження по опаленні твердим паливом. В нас же буде опалюватись торфом, який є порошкоподібним. Тобто, виходить, котельні торф’яні будуть, а вони скажуть: «Ми ж проголосували». Прошу, підтримайте нас!

Міський голова натомість заявив, що  так звані громадські слухання провели на так як мали б це зробити відповідно до законодавства. А думка тернополян, які ходили на слухання та проголосували «за» заборону торф'яних котелень, не відображає настроїв жителів Тернополя. Мовляв, петиції і ті збирають по 300 голосів. 

- Те, що відбулось, це не були громадські слухання. Це були збори мешканців, бо вони не відповідають всім тим вимогам, які є до проведення громадських слухань, - каже Сергій Надал. - Друге питання – в Тернополі є 220 тис. населення. А на ці так звані громадські слухання зігнали аж 220 чи 250 людей. А рішення прийняли 180 людей із 220 тис. 

Однак, як  заявили активісти,  рішення громадських слухань не були оскаржені суді. А всі зауваження пана мера назвали суб’єктивною думкою, яка суперечить волі громади і явним порушення закону. Також активісти просили депутатів підтримати їх та внести проект, який  був підготовлений за результатами громадських слухань.

Відео дня

Ряд депутатів запропонували вийти із ситуації за допомогою компромісу – внести  ті доповнення до проекту голови, які відображали б питання, підняте активістами. Відтак, запропонували взяти мерський проект за основу, і доповнити. «За» основу взяли, однак запропоновані доповнення  необхідної кількості голосів  депутатів не набрали.

- Голова показав, що в Тернополі є цар. Цар сказав – всі зробили, - підсумувала результат голосування Юлія Мамчак. – І навіть попри те, що є нормальні депутати, але їх набагато менше. Наш проект – пройшов всі процедурні кроки, громадське слухання, підписні листи і т.д. і не отримав судового оскарження, і він не міг бути не проголосованим! Положення про громадські слухання вимагає, щоб проект був проголосований на першій сесії після проведення громадських слухань. А його навіть не виставили на голосування.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • :trf :trf

    і коли вже візьмуться правоохоронці за аферу під назвою "картка тернополянина"? чи вони тільки за Саакашвілі бігати вміють?

    Сракашвілі reply :trf :trf

    Як на мене, то правоохоронці навіть за Сракашвілі бігати не вміють...
  • Piter Savka

    БОЖЕ !!! ЦАРЯ ХРАНИ !!!!!

    jjj reply Piter Savka

    ага ,ше є такий царь в тктнту ,калушка ,шо хоче то і робить ,як мент хоче наркоту підкине (не реально а віртуально ,тобто хоче звільнити то різні приводи підкидає )

    Piter Savka reply jjj

    Не звезди. Я вчився в коледжі. Калушка нормальни тіп, добряк, 10 раз подумає перед тим як когось звільнити. То ви всі двоїшніки ніч вчитись не хочете
  • Діонісій

    дивно, там де питання дерибану відразу з'являються різні автомайдани, ГО і тому подібні, а от коли питання про картку тернополянина стало, то їх не має, зникли кудись, чому так ? Ви є справжня сила. чи ви кишенькові ГО ?

    Anonymous reply Діонісій

    І ще одне. Там, де питання дерибану, відкатів і простого грабунку, чомусь завжди вписується сірожа. Вас то не насторожує?

    Vasil Pacula reply Діонісій

    А що з картками, їх треба чи то фігня якась, щоб гроші відмити?

    Anonymous reply Vasil Pacula

    А ти як думаєш? Чи ти не думаєш?

    Piter Savka reply Anonymous

    Просто не треба було вестись на ті картки і все. Хаваєте приманку а потім кричите шо нас нагнули
  • Таня Андраш

    А я що казала? Вже всі отримали відкати і котельні будуються ударними темпами, незважаючи на рішення суду!  Надал  проштовхує сімейний бізнес!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up