Головою облради став Михайло Головко. Що про нього відомо?

На першому засідання сесії обласної ради депутати мають проголосували за голову обласної ради. Іронічно, але на цю посаду висунули лише одну кандидатуру - свободівця Михайла Головка. Його підтримали депутати обласної ради.

Головою облради став Михайло Головко. Що про нього відомо?

25 листопада відбувається пленарне засідання першої сесії новобраної Тернопільської обласної ради. На першу сесію прибули почесні гості - керівники єпархій, народні депутати, представники правоохоронних органів, місцевих рад.

Про найцікавіше із засідання читайте у матеріалі "Перша сесія новообраної обласної ради: найцікавіші подробиці".

На посаду голови висунули лише одного кандидата - Михайла Головка. 

Відео дня

Які були ставки?

Про те, які ставки робили самі кандидати на посаду голови облради, журналісти "20 хвилин", описали у своїй публікації "Хто сяде в крісло голови Тернопільської облради: ставки ймовірних кандидатів. А за кого ви?"

Свою кандидатуру мав би подавати той, політсила якого завела до облради найбільше депутатів. У випадку на Тернопільщині - це «Європейська солідарність», у них 17 депутатських мандатів.

На другому місці ВО «Свобода» - до складу новообраної ради увійшло 13 депутатів, а «За майбутнє» завели до облради 12 обранців.

«Слуга народу» матиме своїх 8 депутатів у складі новообраної ради. Тож, логічно, що саме між цими політсилами точитиметься боротьба за головне крісло, яке ще донедавна обіймав Віктор Овчарук.

Серед ймовірних претендентів на крісло очільника називали нещодавнього голову ОДА Степана Барну. Серед «свободівців», поговорюють у кулуарах, найбільше шансів має Михайло Головко, який раніше був нардепом, а на останніх парламентських виборах програв нинішньому нардепу, автомайданівцю Ігорю Василіву. Представники «За майбутнє» ще під час виборчої кампанії неодноразово наголошували на своїй кандидатурі на голову облради - Івана Чайківського. Однак, вигравши вибори на Тернопільщині, відомий аграрій відмовився від місцевого депутатського мандату та залишився нардепом.  Шанс мала посадити свою людину у крісло голови і провладна партія – «Слуга народу». До нової облради, до речі, увійшли як попередній голова облдержадміністрації Ігор Сопель, так і діючий Володимир Труш. «Розбавив» цей владний тандем і помічник народного депутата та права рука нардепа Ігоря Василіва - Денис Милий.

Ми також запитали у читачів, хто на їхню думку, міг зайняти цю посаду. 

Голоси розділилися наступним чином.

Кого запропонували?

Отже. Один і єдиний кандидат - Це Михайло Головко, який переконує всіх депутатів його підтримати. 

Що про нього відомо? У 2019 році балотувався до Верховної Ради 9 скликання по 164 округу (Тернопільська область) від ВО “Свобода” як член партії.

Народний депутат 8 скликання. Член Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики. Обраний за виборчим округом № 164 (Тернопільська область) від ВО “Свобода”. Позафракційний. З 17 червня 2015 року є головою міжфракційного депутатського об’єднання “За тверезе майбутнє”.

2012-2014 роки - депутат Верховної Ради 7 скликання за одномандатним виборчим округом № 164 (Тернопільська область) від ВО “Свобода”, брав участь у Євромайдані. У 2011—2012 роках — заступник голови Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”, 2006-2011 роки - голова Тернопільської міської організації партії.

У 2006-2012 роках - депутат Тернопільської міської ради від ВО “Свобода” двох скликань. У 2006 та 2007 роках балотувався до Верховної Ради за списком ВО “Свобода”. З 2002 року - член спочатку Соціал-національної партії України, з 2004 року - Всеукраїнського об'єднання “Свобода”, член політичної ради партії.

До роботи у Верховній Раді був приватним підприємцем, організатором суспільно-громадських заходів ТОПіГУ “Фортеця”.

Закінчив ТНЕУ за спеціальністю “міжнародна економіка”, аспірантуру Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя за фахом “маркетинг на виробництві” та МАУП (правознавство). Кандидат економічних наук.

Як проголосували?

На посаду голови обласної ради висунили лише одного канлидата - Михайла Головка від "Свободи". Інші партії утримались від висунення своїх кандидатів на посаду очільника облради.
Після свого слова та відповідей на питання, лічильна комісія почала підготовку бюлетенів для таємного голосування. Після перерви, яку оголосили о 13:13, проведуть процедуру голосування та підрахунок голосів.
Михайло Головко під час свого слова запевнив - сумлінно працюватиме на благо області та подякував за підтримку. Однак хто стане заступниками Головко називати відмовився. Сказав лише те, що оголосить претендентів після обрання.

Як пояснив Михайло Головко у своєму коментарі журналісту "20 хвилин", називати кандидатів на посади заступників голови облради він вважає недоречним до обрання, тому цього не зробив під час виступу та відповідей на питання.
- Я не вважаю це за потрібним, оскільки я ще не є головою обласної ради, - каже пан Головко. - Якщо мене оберуть, звичайно, я озвучу кандидатури, але наразі, поки я не голова. Буду головою - тоді все озвучу.

В таємному голосуванні за голову обласної ради з 62 присутніх депутатів взяли участь 38. Всі 38 проголосували "за" єдиного кандидата Михайла Головка. Відповідно, він очолить обласну раду.

Михайло Головко склав присягу. Депктати проголосували за присвоєння Головку статус посадової особи, відповідно, Тернопільщина має нового очільника ради.

 

Коментарі (2)
  • Sergey Sergey

    Стьопу Барну - КИДАНУЛИ! Він бідний після звільнення з очільника ОДА бігав по усіх каналах, по усіх мітингах, хотів очолити обласну раду, а його бідного бортанули ...

    Sergey Sergey reply Sergey Sergey

    Кажуть Стьопа із сльозами та на колінах просить посаду заступника ....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up