Храму св. Андрія Первозванного в Тернополі виповнилося 10 років

Храму св. Андрія Первозванного  в  Тернополі виповнилося 10 років

Церква св. Андрія Первозванного м. Тернополя розташована на вул. Чернівецькій.

11 грудня архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк здійснив душпастирський візит на парафію св. Андрія Первозванного м. Тернополя (вул. Чернівецька) з нагоди 10-тиліття заснування храму.

Про це повідомляє Тернопільсько-Зборівська єпархія УГКЦ.

Громада вірних на чолі з парохом о. Петром Порохоньком привітала владику перед богослужінням та запросила очолити празничну відправу, помолитися за парафію, Україну та військо.

Відео дня

На Святу Літургію зібралася велика кількість вірних, молоді, мешканців мікрорайону, для яких святиня стала місцем духовного життя вподовж 10 років; прибули також фундатори та доброчинці храму, міський голова Сергій Надал, священники міста Тернополя. Архиєпископ, розпочинаючи богослужіння, здійснив освячення новоспорудженого кивоту, місця зберігання Святих Дарів на престолі.

Відтак у проповіді кир Василій звернув особливу увагу на воєнні обставини сьогодення та закликав вірних своєю молитву і працею підтримувати українське військо. Також навів повчальні приклади служіння тернопільських капеланів, які душпастирюють у зоні бойових дій.

Високопреосвященний Василій відзначив подячною грамотою о. Петра Порохонька та подякував йому за самопосвяту, з якою він здійснює душпастирське служіння на парафії, а також за волонтерську працю в гуманітарному штабі Архикатедри Тернополя, де отець активно працює від початку війни.

Завершилося свято духовно-патріотичним концертом від братів-семінаристів та освяченням води.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Парафіяльному храму в с. Кип’ячка виповнилося 250 років.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up