Парафіяльному храму в с. Кип’ячка виповнилося 250 років

Парафіяльному храму в с. Кип’ячка виповнилося 250 років

18 вересня відбулося святкування 250-літнього ювілею церкви Різдва Пресвятої Богородиці в селі Кип'ячка, Тернопільського району. 

З нагоди ювілею архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк та екзарх Луцький Йосафат Говера відвідали храм та очолили Божественну літургію. У співслужінні з отцем-парохом Андрієм Козяром та священниками молились за мир в нашій державі і військо. Кир Василій, власне, наголосив: «Молитва — сильніша, ніж московська ракета».

Про це повідомляє пресслужба Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ.

Відео дня

Владика Йосафат Говера під час проповіді згадав історію села та церкви від часу виходу з підпілля. Наголосив на важливості цінності спасіння душі. Говорить про те, що «запрошення, яке нам Господь посилає, не можна відкладати, бо Господь чекає на всіх, для всіх приготовано місце у Царстві Небесному».

Опісля Літургії було освячено воду, якою митрополит Василій Семенюк щедро благословляв всіх парафіян та гостей. Молитва і пісня дарують велику розраду у цей непростий час, тож своїм співом привітали жителів села брати-семінаристи. Діти, молодь та старше покоління своїми піснями, танцями та віршами прославляли Бога та вітали всіх з ювілеєм. Талановиті жителі села Кип'ячка старались, щоб кожен відчув радість храмового свята.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Тернополі з'явиться ще один собор на Микулинецькій, а також про п'ять найстаріших костелів області в межах 50 кілометрів від Тернополя.

Послухайте піснеспів від братів-семінаристів з нагоди 250-річчя храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Кип‘ячка.

Довідка

Кип'я́чка — село Тернопільського району. Розташоване в центральній частині району. Підпорядковане Великоберезовицькій селищній раді. Відстань до Тернополя — 12 км.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up