Партнер рубрики Події

Чому на Тернопільщині масово роздають повістки на вулицях? Володимир Труш відповів на питання

Чому на Тернопільщині масово роздають повістки на вулицях? Володимир Труш відповів на питання
  • Через воєнний стан на Тернопільщині активно роздають повістки як місцевим жителям, так і переселенцям. Чоловіків виловлюють вдома, дорогою на роботу та навіть у торгових центрах.
  • Ми дізнавалися у представників влади, з чим пов’язана така активність.

Про те, що в Тернопільській області можна отримати повістку навіть просто вийшовши в кафе, магазин чи на роботу, знає кожен. Чоловікам не лише видають запрошення для уточнення облікових даних. Багато місцевих розповідають про буси, які везуть чоловіків прямо у військкомати. Така активність неабияк лякає людей і злить.

Оскільки отримати коментарі у військкоматі проблематично, під час брифінгу, присвяченого національній кампанії «Гвардія наступу», журналісти поцікавилися, чому останні кілька днів правоохоронці та працівники військкомату настільки активізувалися. Невже треба виповнити певний план?

У свою чергу, голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш наголосив, причин для паніки у жителів та переселенців не повинно бути, а вручення повісток – звичайна процедура в країні, де йде війна.

Відео дня

— Повістки роздають не впродовж двох днів, а з 24 лютого 2022 року, коли розпочалося повномасштабне вторгнення на території України. Активно вони роздаються завжди. Вчора, 2 лютого, в місті Тернополі були відпрацювання силових структур, а саме спецоперація «Промінь». Її проводять систематично не лише в місті, а й області. Вже провели понад 20 таких операцій. Я не знаю, чому вона викликала такий ажіотаж. Якщо люди не хочуть брати повістки, не хочуть служити в армію, тоді питання виникає і до нас, і до вас: «Ми українці чи ні?» — каже він.

Також Володимир Труш запевнив, патріотичність – не зміна головного фото на Державний Прапор України у соціальних мережах, а справжня боротьба за Незалежність країни.

— Захищати свою землю чи що робити? Тут у кожного є свій вибір. Але я думаю, справжні українці не повинні ховатися від мобілізації. Тому що державу треба захищати, і якщо ми цього не зробимо, то не буде цієї держави. І тоді які ми українці? Я вважаю, якщо я чи інша людина хоче називати себе українцем,  то не тільки виставляємо аватарки у Фейсбук, а і стаємо на захист. Мобілізація нікуди не поділася і вона триває, — додав Труш.

Нагадаємо, в Україні розпочався проєкт зі створення додаткових штурмових бригад під назвою «Гвардія наступу». Головна мета – звільнення всіх українських земель від російських загарбників. Бригади з добровольців формуються на базі Нацполіції, Держприкордонслужби та Нацгвардії.

 

Читайте також:

На Тернопільщині вже набирають добровольців у «Гвардію наступу». Хто і як може долучитися?

Чи реально тернополянам оформити субсидію онлайн? Ми перевірили

Є біотуалети, каремати і польова кухня. Ми перевірили пункти масового проживання у школах

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (462)
  • Papa Rimskiy

    Я тільки після  Головка піду, бо він дуже був бойовий пєтух у верховній раді
  • Oleh Jaworski

    Ну  от, "болото" очікувано ЗАВИЛО. І І що  зовсім не дивно  - кацапськими наративами. Сумно, що за таке "насєлєніє" цвіт нації віддає життя та здоров'я...
  • Читач55

    ТРУШ - ДЕПУТАТІВ СПЕРШ МОБІЛІЗУЙ ,А ПОТІІМ БУДЕШ РОЗКАЗУВАТИ  ПРО ПАТРІОТИЗМ ,,УКРАЇНЕЦЬ ТИ НАШ,,
  • Читач54

    ТРУШ - ДЕПУТАТІВ СПЕРШ МОБІЛІЗУЙ ,А ПОТІІМ БУДЕШ РОЗКАЗУВАТИ  ПРО ПАТРІОТИЗМ ,,УКРАЇНЕЦЬ ТИ НАШ,,

keyboard_arrow_up