Партнер рубрики Події

Хто ж підпалив медичну бібліотеку на Руській та що у закладі роблять зараз

Хто ж підпалив медичну бібліотеку на Руській та що у закладі роблять зараз
  • Пожежа в Тернопільській обласній науковій медичній бібліотеці, що на вул. Руській трапилась в ніч з 30 на 31 серпня 2018-ого.
  • У бібліотеці вважали, що це був підпал. Поліція шукала зловмисника. 
  • Чи знайшла палія та в якому стані бібліотека зараз, дізнавалася журналістка "20 хвилин". 

Нагадаємо, пожежа виникла  о 5.15 в п'ятницю 31 серпня. Горів стелаж з архівними матеріалами бібліотеки  на площі 4 квадратних метрів. Вогонь пошкодив стіни і стелю приміщення архіву. Бібліотека продовжувала працювати, але директор та працівники переконані, що це був умисний підпал: палій розбив вікно, пройшов в центр бібліотеки, де і була пожежа. Директор написала заяву в поліцію.

В ГУ Нацполіції в Тернопільській області тоді повідомляли, що шукають підозрюваного в умисному підпалі бібліотеки. 

Відео дня

Станом на 20 червня 2019-ого року, як повідомили журналістці в поліції, кримінального провадження не було, бо бібліотеку спеціально ніхто не підпалював. 

- Справу не порушували, бо, згідно із заключенням експертів, причина пожежі не умисний підпал, а замикання проводки, - кажуть в поліції. - Оскільки це не умисний підпал, то кримінальне провадження не порушувалось. Матеріали внесені в журнал єдиного обліку

Дарують книги

Директор Тернопільської обласної наукової медичної бібліотеки Галина Овечкіна про закриття справи почула від журналістки. З поліцейськими вона не спілкувалася. Розповіла, що у бібліотеці починають робити ремонт. Про суму не кажуть, бо ще не отримали всіх грошей.

- Чекаємо, щоб держава виділила кошти, маємо робити ремонт, - каже пані Галина. - Спершу кошти виділять на відновлення електрики, потім на встановлення протипожежної сигналізації, а далі робитимемо ремонт. В нас дуже сильно постраждало одне приміщення, але косметичного ремонту потребують й інші приміщення.

Під час пожежі з бібліотеки, як каже директор, з матеріальних цінностей нічого не зникло. Кажуть, що зникли горнята працівниць, але, можливо, вони згоріли. У відділі, де був підпал, в основному зберігались журнали, кілька книг. 

- Вони не є якимись дуже рідкісними чи цінними виданнями. Звичайні книги, - каже пані Галина. -
Після пожежі нам читачі подарували багато книг і досі дарують. Якісь примірники приходять безкоштовно.

Бібліотека продовжує працювати у звичному режимі. І, як каже директор, читачі як приходили, так і приходять. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тернопіль

    Вже  проводка винна ? то ж заліз чоловік у вікно і підпалив бібліотеку !!!! Слів нема
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up