Партнер рубрики Події

Із 10 червня зможуть запрацювати готелі й санаторії

Із 10 червня зможуть запрацювати готелі й санаторії

В МОЗ нагадують, що масковий режим та вимога соціального дистанціювання зберігаються попри вже введені пом’якшення карантину.

 

У разі позитивної епідемічної динаміки щодо поширення COVID-19 із 10 червня в областях України зможуть відкритися готелі та санаторії, також влада подумає про те, щоб дозволити туристичні групи до 50 осіб, повідомляє УНІАН.

Про це заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко сказав на брифінгу 5 червня. 

"У Хмельницькій області відбулася зустріч із туристичним бізнесом. Постановою Кабінету міністрів про введення адаптивного карантину передбачено: за умови досягнення критеріїв, з 10 червня може бути дозволено відкриття засобів розміщення, що значить, що окрім готелів можна буде відкривати і і санаторії, а також інші місця для відпочинку.

Відео дня

Зараз ми маємо тільки відкриті міжобласні перевезення автомобільним і залізничним транспортом. Відсьогодні постанова дозволяє запускати і авіаційне міжобласне сполучення – внутрішні перельоти в країні. Але немає можливості пересуватися туристичним групам понад 10 осіб. Туристичний бізнес звернувся до президента, це було обговорено на нараді, ми найближчим часом будемо ініціювати розгляд цього питання на засідання Кабінету міністрів, щоб дозволити пересування груп до 50 осіб, оскільки вони у більшості їздять на автобусах і автобуси мають до 50 місць. Зможемо  ініціювати чергове пом’якшення (карантину) для розвитку внутрішнього туризму", - зазначив Ляшко.

Читайте також Туризм на Тернопільщині оживає. Де вже можна відпочити? 

Нагадаємо, масковий режим та вимога соціального дистанціювання зберігаються попри вже введені пом’якшення карантину, сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов на цьому ж брифінгу. 

Із 5 червня дозволяється відкривати заклади громадського харчування з відвідуванням клієнтами залів усередині, але Київ, Волинська, Житомирська, Львівська, Рівненська, Чернівецька, Донецька й Луганська області поки не відповідають критеріям для цього пом’якшення.

Читайте також Повністю відкривають кафе, ресторани та церкви. А діти можуть самі їздити у транспорті: зміни в Тернополі
У Тернополі епідеміологічна ситуація із захворюваністю на COVID-19 є керованою та стабільною

До слова, в Україні пом'якшувати карантин заплановано в 5 етапів. Роботу кафе і ресторанів в приміщеннях дозволили раніше на 5 днів.

В Україні вже третій день поспіль зростає кількість підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на традиційній нараді щодо протидії поширенню коронавірусу, яка відбулася під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

В уряді наголошують: якщо така тенденція зберігатиметься й надалі, то пом’якшення карантину може призвести до погіршення епідеміологічної ситуації в країні.

«Треба нагадувати людям, що легковажність щодо засобів захисту несе великі загрози під час епідемії COVID-19. Знайти баланс між поверненням до нормального життя та безпекою – складно. Невидима небезпека – найгірша, бо сьогодні ти не бачиш сенсу в масці, а завтра зростає кількість хворих», – наголосив Володимир Зеленський.

Уряд усе ще йде за обраним планом пом’якшення обмежувальних заходів, однак за умови серйозного погіршення епідеміологічної ситуації графік може бути змінений.

Водночас у штабі Операції об’єднаних сил повідомили, що з 10 червня готуються до відкриття контрольних пунктів в’їзду/виїзду (КПВВ) на лінії розмежування, йдеться на офіційному сайті Президента України.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up