Партнер рубрики Події

Кращий фотограф природи – тернополянин

Кращий фотограф природи – тернополянин
«Скільки не готуйся, скільки не полюй, випадковий кадр — все одно кращий»

 

Показати людям те, що світ навколо нас набагато більший та багатший, ніж можемо собі уявити — таку мету ставить собі фотограф Едуард Кислинський. Під уважним оком його об’єктива комахи, птахи та інші маленькі створіння набувають особливої чарівності.

Відео дня
nt>

Завдяки своїм незвичайним сюжетам цьогоріч тернополянин став переможцем у номінації «Кращий фотограф природи» у міжнародному фотоконкурсі Trierenberg Super Circuit, що проходив в австрійському місті Лінц. Конкуренція була неабиякою — на першому етапі конкурсу було представлено більше півмільйона робіт. А участь брали близько 51 тисячі фотографів з усього світу.

— Коли я побачив, наскільки високий рівень робіт, то мені здалося , що перемогти тут звичайному смертному просто неможливо, — розповідає Едуард Кислинський. — Я проаналізував і зрозумів, що мені треба їх чимось здивувати.

Серед фотографій конкурентів домінували мотиви Африки — леви , носороги, тигри, наприклад, гієна забирає здобич у левиці. Фотографувати таке в Едуарда, звісно, можливості не було. А здивував майстер фотографією жаби під назвою «Майстер Карате». Саме вона і принесла йому звання кращого фотографа та дві золотих і одну бронзову медаль. «Модель» потрапила під руку випадково, Едуард саме фотографував метелика, як помітив жабу і встиг зробити лише два кадри.

-         Скільки не готуйся, скільки не полюй, випадковий кадр — все одно кращий, — каже фотограф. — А жаби мені чомусь часто потрапляли під руки — напевно, це мій щасливий талісман. Адже у своєму першому конкурсі я також переміг із фотографією жаби.

Фотографувати Едуард розпочав з дитинства, коли у вісім років йому подарували фотоапарат. Відтоді неодноразово перемагав у різноманітних конкурсах. А сюжети свої знаходить просто під ногами.

-         Часом іду парком «Топільче» — немає образів для зйомок. Тоді присідаю і починаю придивлятися. І тут відкривається цілий світ — цілі драми та комедії можна спостерігати, — розповідає Едуард. — Ми не помічаємо цієї краси відразу, бо ми для того занадто великі.

Зараз фотограф готує свою фотовиставку «Світ навколо нас». На ній планує представити кращі матеріали, які вдалося зібрати за останніх п’ять років. Серед них багато фотографій квітів, тварин, птахів. А «родзинкою» виставки будуть... миші, яких автор хоче подати дещо в іншому ракурсі — не як шкідників.

Олена Близнюк

 

Довідка

Едуард Кислинський народився 27 лютого 1967 року в Донецьку. Навчався на факультеті «Кіно-фото техніка» у Народному Заочному Університеті Мистецтв у Москві. Одружився і мешкає протягом останніх 17 років у Тернополі. З 2006 року бере активну участь у всеукраїнських та міжнародних конкурсах та виставках. Цьогорічна поїздка у Лінц (Австрія) стала його справжнім тріумфом. Тут тернополянин здобув дві золоті, срібну та бронзову нагороди, а також золоту медаль — відзнаку від товариства фотографів США.

 

 

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Знаю багато фотографів Тернополя, але таких як Едуард одиниці. І не діло в самих фотографіях а в ставлені до фото-справи... wwww.ukrainets.te.ua
  • Anonymous

    Молодець! Рада за наших. :-)
  • Anonymous

    Ось фотографія, яка зайняла перше місце. http://pics.livejournal.com/voilesecarlates/pic/0002c3gk
  • Anonymous

    Було б не погано показати хоч пару робіт фотографа.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up