Купувати готове чи маринувати самому? Скільки коштує м'ясо для шашлику у магазинах та на ринку

Купувати готове чи маринувати самому? Скільки коштує м'ясо для шашлику у магазинах та на ринку
  • Оскільки цього року багатьом тернополянам через карантин довелося скасувати відпустку – все більше людей виїжджають на природу або відпочивають просто в себе вдома чи на дачі.
  • Ми дізналися актуальні ціни на м’ясо для шашлику та грилю у Тернополі. Де та що вигідніше купувати – читайте у матеріалі.

М’ясо для мангалу в магазинах є на будь-який смак та гаманець. Хочеш – курячі гомілки в маринаді, хочеш – шашлик з яловичини. Є і різні ковбаски для грилю, кебаб м’ясні рулети та багато іншого.

Скільки коштує м’ясо для шашлику

У магазинах міста продають як сире м’ясо, так і вже замариноване, котре достатньо насадити на шампури або покласти в решітку для грилю. Купувати непідготовлене м’ясо та зробити маринад самому не завжди дешевше. Як помітив журналіст «20 хвилин», м’ясо для шашлику в маринаді коштує приблизно так само, як і непідготовлене. Однак маринуючи маринад самому, ви можете обрати хороше м’ясо.  

 Як розповідає тернополянин Павло – найкраще для шашлику згодиться м’ясо з невеликими прошарками жиру, тоді воно буде більш м’яке та соковите.

- Я зазвичай готую шашлик зі свинини та беру ошийок, - каже пан Павло. – Купую коли як вийде. Зазвичай купую у знайомого продавця на ринку, але буває і таке, що купую в супермаркеті. Однак перед покупкою треба прощупати м’ясо. На запах та на колір свіже від не зовсім свіжого відрізнити важко. У м’ясному павільйоні принюхатись до м’яса дуже важко, це вже вдома легко на запах визначити, чи не зіпсоване воно. Щоб на прилавку перевірити його свіжість - потрібно надавити на м’ясо пальцем. Якщо м’ясо свіже – ямка одразу розрівняється, якщо ні – вона лишиться.

Щоб шашлик вдався смачним – потрібно приготувати маринад та дати м’ясу час постояти та добре ним просочитись. Щоб витягнути зайву кров з м’яса – його варто замочити у солоній воді.

- Рецептів маринадів є дуже багато, і з майонезом, і з пивом, і з гранатовим соком і з чим тільки немає, - каже Павло. - Я зазвичай роблю дуже простий маринад з цибулі, олії, солі та перцю. Іноді додаю ще трохи майонезу. Мариноване м’ясо так має хоча б добу простояти в холодильнику.

У супермаркетах міста продають різне м’ясо, яке згодиться для шашлику. Свинячий ошийок коштує близько 140 гривень за кілограм. Ошийок яловичини – 150 – 160 гривень. Свиняча лопатка – 130 гривень.  

Придбати можна вже і замариноване м’ясо. Воно трохи дорожче, однак воно заощадить вам час. Курячий шашлик коштує близько 100 гривень за кілограм. Шашлик зі свинини – 124 гривні за кілограм. Шашлик з яловичини найдорожчий – 219 гривень за кілограм.

На ринку ж ціни відрізняються. Все залежить від продавця. Свинячий ошийок коштує близько 150 грн за кілограм, свиняча лопатка – 110 – 120 гривень, ошийок яловичини – близько 170 гривень.

Курятину вигідніше купувати на ринку. Кілограм крилець коштує 42 гривні, четвертина куряча – 110 гривень, гомілка – 52 гривні.   

Що можна приготувати на грилі

Придбати можна і різне м’ясо для грилю. В супермаркетах ми знайшли курячі гомілки та крильця в маринаді. Можна посмажити і різні ковбаски. Однак вони значно жирніші, ніж звичайне м’ясо.

Назва товару:

Ціна за кілограм:

Ковбаска-гриль «Мисливська»

159 грн

Ковбаска-гриль «Краківська»

134 грн

Курячі ніжки в маринаді

70 грн

Курячі крильця в маринаді

83 грн

Стейк свинячий з лопатки

139 грн

Стейк свинячий зі стегна

129 грн

Стейк з яловичини

219 грн

Стегно куряче в маринаді

89 грн

Реберця свинячі в маринаді

159 грн

Люля-кбеб з пряними травами

159 грн

Реберця свинячі барбекю

174 грн

Реберця свинячі «пікантні»

169 грн

А ви готуєте м’ясо на мангалі? Де б порадили купувати? Пишіть у коментарях!  

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube. 

Коментарі (6)
  • Гриць Варцаба

    З майонезом - то буде не замариноване м'ясо, а змарноване. Майонез - це соус для холодних страв. При його нагріванні утворюються канцерогенні речовини. Оцет, який міститься в майонезі, робить м'ясо твердим і сухим.
  • Цьвєк

    Моя улюблена тема.Про мнєсо.Але го люблю.
  • Хтось

    А може для шашлика?

    ID 18 reply Хтось

    Дибіл, ну просто йoбнутий дибіл. Йди xyю в школу вчися, нікчемо барановірусна!
  • Бодя Олегович

    Свіже мясо-то-є свіже мясо,його розкуплять швидко.Але Якщо в супермаркеті "завалялось" пару кусків мяса причому різного і не дуже свіжого, то з нього роблять маринований шашлик, або перемелять на фарш, або зроблять бургег і продадуть вам його по акції.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:35 "Коли хлопці йшли під кулі, примушувала вдягнути шапку": тернополянка з позивним "Каторга" про жінок на війні photo_camera 19:12 Сучасні і водночас побожні: дві дівчини з #молитвавінстаграм про те, що допомагає досягати мети (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 18:15 Житель Почаєва переказав шахраєві 9 тисяч гривень за документи для роботи за кордоном 17:15 У Тернополі сильний вітер поламав гілки та повалив дерева у парках photo_camera Від читача 13:59 Військова техніка Тернопіль 25.09.2020 16:07 До Дня туризму у Тернополі організовують родинний квест та екскурсію 15:02 "Мої ляльки схожі на донечок": майстриня з Кременця про таємниці створення дива photo_camera stars 14:03 Де не можна розміщувати агітацію: вокзали, зупинки, громадський транспорт – під забороною 13:04 На Русилівських водоспадах створять доступну інфраструктуру для туристів 12:20 Укрзалізниця тимчасово скасовує посадку на станції Тернопіль та продаж квитків 11:57 Зеленський оголосив день жалоби в Україні: 26 загиблих, 1 постраждалий (ФОТО. ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 11:05 На бульварі Д. Галицького облаштовують бювет 10:45 На Тернопільщині оновили рівні епіднебезпеки: про які обмеження треба знати? 09:57 Новий антирекорд: в Україні за добу підтвердили 3833 нових випадків COVID-19 09:05 Баклажани зі смаком грибів: рецепт простої страви 08:59 На Тернопільщині за добу 282 людини захворіли на COVID-19, троє - померли. Яка ситуація в районах? 07:01 У Тернополі буде тело, але ввечері задощить
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up