Купувати готове чи маринувати самому? Скільки коштує м'ясо для шашлику у магазинах та на ринку

Купувати готове чи маринувати самому? Скільки коштує м'ясо для шашлику у магазинах та на ринку
  • Оскільки цього року багатьом тернополянам через карантин довелося скасувати відпустку – все більше людей виїжджають на природу або відпочивають просто в себе вдома чи на дачі.
  • Ми дізналися актуальні ціни на м’ясо для шашлику та грилю у Тернополі. Де та що вигідніше купувати – читайте у матеріалі.

М’ясо для мангалу в магазинах є на будь-який смак та гаманець. Хочеш – курячі гомілки в маринаді, хочеш – шашлик з яловичини. Є і різні ковбаски для грилю, кебаб м’ясні рулети та багато іншого.

Скільки коштує м’ясо для шашлику

У магазинах міста продають як сире м’ясо, так і вже замариноване, котре достатньо насадити на шампури або покласти в решітку для грилю. Купувати непідготовлене м’ясо та зробити маринад самому не завжди дешевше. Як помітив журналіст «20 хвилин», м’ясо для шашлику в маринаді коштує приблизно так само, як і непідготовлене. Однак маринуючи маринад самому, ви можете обрати хороше м’ясо.  

Відео дня

 Як розповідає тернополянин Павло – найкраще для шашлику згодиться м’ясо з невеликими прошарками жиру, тоді воно буде більш м’яке та соковите.

- Я зазвичай готую шашлик зі свинини та беру ошийок, - каже пан Павло. – Купую коли як вийде. Зазвичай купую у знайомого продавця на ринку, але буває і таке, що купую в супермаркеті. Однак перед покупкою треба прощупати м’ясо. На запах та на колір свіже від не зовсім свіжого відрізнити важко. У м’ясному павільйоні принюхатись до м’яса дуже важко, це вже вдома легко на запах визначити, чи не зіпсоване воно. Щоб на прилавку перевірити його свіжість - потрібно надавити на м’ясо пальцем. Якщо м’ясо свіже – ямка одразу розрівняється, якщо ні – вона лишиться.

Щоб шашлик вдався смачним – потрібно приготувати маринад та дати м’ясу час постояти та добре ним просочитись. Щоб витягнути зайву кров з м’яса – його варто замочити у солоній воді.

- Рецептів маринадів є дуже багато, і з майонезом, і з пивом, і з гранатовим соком і з чим тільки немає, - каже Павло. - Я зазвичай роблю дуже простий маринад з цибулі, олії, солі та перцю. Іноді додаю ще трохи майонезу. Мариноване м’ясо так має хоча б добу простояти в холодильнику.

У супермаркетах міста продають різне м’ясо, яке згодиться для шашлику. Свинячий ошийок коштує близько 140 гривень за кілограм. Ошийок яловичини – 150 – 160 гривень. Свиняча лопатка – 130 гривень.  

Придбати можна вже і замариноване м’ясо. Воно трохи дорожче, однак воно заощадить вам час. Курячий шашлик коштує близько 100 гривень за кілограм. Шашлик зі свинини – 124 гривні за кілограм. Шашлик з яловичини найдорожчий – 219 гривень за кілограм.

На ринку ж ціни відрізняються. Все залежить від продавця. Свинячий ошийок коштує близько 150 грн за кілограм, свиняча лопатка – 110 – 120 гривень, ошийок яловичини – близько 170 гривень.

Курятину вигідніше купувати на ринку. Кілограм крилець коштує 42 гривні, четвертина куряча – 110 гривень, гомілка – 52 гривні.   

Що можна приготувати на грилі

Придбати можна і різне м’ясо для грилю. В супермаркетах ми знайшли курячі гомілки та крильця в маринаді. Можна посмажити і різні ковбаски. Однак вони значно жирніші, ніж звичайне м’ясо.

Назва товару:

Ціна за кілограм:

Ковбаска-гриль «Мисливська»

159 грн

Ковбаска-гриль «Краківська»

134 грн

Курячі ніжки в маринаді

70 грн

Курячі крильця в маринаді

83 грн

Стейк свинячий з лопатки

139 грн

Стейк свинячий зі стегна

129 грн

Стейк з яловичини

219 грн

Стегно куряче в маринаді

89 грн

Реберця свинячі в маринаді

159 грн

Люля-кбеб з пряними травами

159 грн

Реберця свинячі барбекю

174 грн

Реберця свинячі «пікантні»

169 грн

А ви готуєте м’ясо на мангалі? Де б порадили купувати? Пишіть у коментарях!  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Гриць Варцаба
    З майонезом - то буде не замариноване м'ясо, а змарноване. Майонез - це соус для холодних страв. При його нагріванні утворюються канцерогенні речовини. Оцет, який міститься в майонезі, робить м'ясо твердим і сухим.
  • Цьвєк
    Моя улюблена тема.Про мнєсо.Але го люблю.
  • Хтось
    А може для шашлика?
    ID 18 reply Хтось
    Дибіл, ну просто йoбнутий дибіл. Йди xyю в школу вчися, нікчемо барановірусна!
  • Бодя Олегович
    Свіже мясо-то-є свіже мясо,його розкуплять швидко.Але Якщо в супермаркеті "завалялось" пару кусків мяса причому різного і не дуже свіжого, то з нього роблять маринований шашлик, або перемелять на фарш, або зроблять бургег і продадуть вам його по акції.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:50 BMW мчав зі швидкістю 174 км/год в населеному пункті 21:00 Історик «Хорват»: охороняв небо Тернополя, тепер на передовій photo_camera 20:00 300 доларів за відстрочку: судили головного спеціаліста мобілізаційного відділення 19:00 У Зарваниці відбудеться загальноукраїнська проща Від читача 09:00 Просимо всіх не байдужих,підписати петицію нашому Герою(посмертно) 18:15 На Тернопільщині оголосили штормове попередження через грози і шквали 18:00 «Маємо боротися за тих, чия доля невідома». Акцію-нагадування провели у Тернополі 17:00 Четверо випускників Чорткова отримають грошова винагороди за високі результати НМТ-2025 16:02 Збили велосипедистку на Збаразькій 15:00 Сформували календар матчів на сезон 2025/26: коли гратиме тернопільська «Нива» 14:00 Позбавлений права керування на 7 років знову сів за кермо — інцидент на Шумщині 13:00 Музей в Тернополі отримав цінну ікону, яку намагалися незаконно вивезти з України 12:00 Укрзалізниця розширює перелік поїздів із жіночими купе 11:15 Одружився захисник «Азовсталі» Михайло Діанов 10:00 Готуємо чізкейки з ягодами: класичні рецепти і без випічки 09:00 Хвилина мовчання на честь тернополянина Григорія Сипка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up