М’ясо для мангалу в магазинах є на будь-який смак та гаманець. Хочеш – курячі гомілки в маринаді, хочеш – шашлик з яловичини. Є і різні ковбаски для грилю, кебаб м’ясні рулети та багато іншого.
У магазинах міста продають як сире м’ясо, так і вже замариноване, котре достатньо насадити на шампури або покласти в решітку для грилю. Купувати непідготовлене м’ясо та зробити маринад самому не завжди дешевше. Як помітив журналіст «20 хвилин», м’ясо для шашлику в маринаді коштує приблизно так само, як і непідготовлене. Однак маринуючи маринад самому, ви можете обрати хороше м’ясо.
Як розповідає тернополянин Павло – найкраще для шашлику згодиться м’ясо з невеликими прошарками жиру, тоді воно буде більш м’яке та соковите.
- Я зазвичай готую шашлик зі свинини та беру ошийок, - каже пан Павло. – Купую коли як вийде. Зазвичай купую у знайомого продавця на ринку, але буває і таке, що купую в супермаркеті. Однак перед покупкою треба прощупати м’ясо. На запах та на колір свіже від не зовсім свіжого відрізнити важко. У м’ясному павільйоні принюхатись до м’яса дуже важко, це вже вдома легко на запах визначити, чи не зіпсоване воно. Щоб на прилавку перевірити його свіжість - потрібно надавити на м’ясо пальцем. Якщо м’ясо свіже – ямка одразу розрівняється, якщо ні – вона лишиться.
Щоб шашлик вдався смачним – потрібно приготувати маринад та дати м’ясу час постояти та добре ним просочитись. Щоб витягнути зайву кров з м’яса – його варто замочити у солоній воді.
- Рецептів маринадів є дуже багато, і з майонезом, і з пивом, і з гранатовим соком і з чим тільки немає, - каже Павло. - Я зазвичай роблю дуже простий маринад з цибулі, олії, солі та перцю. Іноді додаю ще трохи майонезу. Мариноване м’ясо так має хоча б добу простояти в холодильнику.
У супермаркетах міста продають різне м’ясо, яке згодиться для шашлику. Свинячий ошийок коштує близько 140 гривень за кілограм. Ошийок яловичини – 150 – 160 гривень. Свиняча лопатка – 130 гривень.
Придбати можна вже і замариноване м’ясо. Воно трохи дорожче, однак воно заощадить вам час. Курячий шашлик коштує близько 100 гривень за кілограм. Шашлик зі свинини – 124 гривні за кілограм. Шашлик з яловичини найдорожчий – 219 гривень за кілограм.
На ринку ж ціни відрізняються. Все залежить від продавця. Свинячий ошийок коштує близько 150 грн за кілограм, свиняча лопатка – 110 – 120 гривень, ошийок яловичини – близько 170 гривень.
Курятину вигідніше купувати на ринку. Кілограм крилець коштує 42 гривні, четвертина куряча – 110 гривень, гомілка – 52 гривні.
Придбати можна і різне м’ясо для грилю. В супермаркетах ми знайшли курячі гомілки та крильця в маринаді. Можна посмажити і різні ковбаски. Однак вони значно жирніші, ніж звичайне м’ясо.
Назва товару: |
Ціна за кілограм: |
Ковбаска-гриль «Мисливська» |
159 грн |
Ковбаска-гриль «Краківська» |
134 грн |
Курячі ніжки в маринаді |
70 грн |
Курячі крильця в маринаді |
83 грн |
Стейк свинячий з лопатки |
139 грн |
Стейк свинячий зі стегна |
129 грн |
Стейк з яловичини |
219 грн |
Стегно куряче в маринаді |
89 грн |
Реберця свинячі в маринаді |
159 грн |
Люля-кбеб з пряними травами |
159 грн |
Реберця свинячі барбекю |
174 грн |
Реберця свинячі «пікантні» |
169 грн |
А ви готуєте м’ясо на мангалі? Де б порадили купувати? Пишіть у коментарях!
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 11 від 13 березня 2024
Читати номер
Гриць Варцаба
Цьвєк
Хтось
ID 18 reply Хтось
Бодя Олегович