Лабораторію контактної корекції зору збережуть: яким чином і де вона буде тепер - поки невідомо

Лабораторію контактної корекції зору збережуть: яким чином і де вона буде тепер - поки невідомо
  • Лабораторія контактної корекції зору - єдина у Західному регіоні. Донедавна вона працювала у "Тернопільській університетській лікарні". Але її вирішили ліквідувати.
  • Саме тут пацієнти, які мають проблеми із зором, можуть отримати виготовленні індивідуально під них жорсткі лінзи. Після закриття, чимало пацієнтів можуть стати інвалідами по зору.
  • Щоб врятувати лабораторію, працівники написали петицію, яка назбирала необхідну кількість голосів. Депутати облради підтримали її на сесії 29 серпня.

Нагадаємо, про проблему журналістці “20 хвилин” розповів один із пацієнтів лабораторії пан Сергій. Керівник університетської лікарні раніше коментував, що рішення про ліквідацію вимушене, а самі лабораторії не місце на базі лікарні. 

Проте ані працівники, ані пацієнти з цим не згідні і вирішили боротись за єдину на Заході лабораторію, де можна виготовити жорсткі лінзи. Створили на офіційному сайті Тернопільської обласної ради електронну петицію: “Просимо зберегти лабораторію контактної корекції зору у складі комунального некомерційного підприємства "Тернопільська університетська лікарня" Тернопільської обласної ради та відстояти право тисяч наших краян на повноцінний зір!”. Станом на 19 серпня петиція набрала 512 з необхідних 500 голосів. Тому її розглянули.

А на сесії облради 29 серпня депутати її підтримали. Як повідомляє прес-служба ради, розглядаючи петицію, вислухавши автора петиції, депутатів, членів профільної комісії, керівників профільного управління ОДА та університетської лікарні, пацієнтів, депутати вирішили підтримати петицію в частині збереження послуги. Також доручили комісії спільно із профільним управлінням напрацювати пропозиції щодо вирішення даного питання у місячний термін та звернутися до Тернопільської районної ради та Тернопільської міської ради щодо надання приміщення для  лабораторії контактної корекції зору відповідно до чинного законодавства.

Відео дня

Як розповіла "20 хвилин" представник лабораторії, лікар-офтальмолог вищої категорії Тетяна Табалюк, яка була присутня на сесії, конкретики було дуже мало. І яким чином вирішуватимуть проблему - невідомо. 

- Вони проголосували за збереження послуги, але яким чином - невідомо, - каже пані Тетяна. - До місяця часу мають напрацювати рішення.Вони спершу говорили про те, щоб лабораторію перемістити у приміщення у Великих Бірках чи Дедеркалах, про оренду приміщення йшлося. Але нічого конкретного. Проекту рішення не було. 

Проте це перший крок до вирішення проблеми і працівники лабораторії та тисячі пацієнтів сподіваються, що у місті таки знайдеться місце для лабораторії. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up