Партнер рубрики Події

Люди в Довжанці живуть без води (ОНОВЛЕНЕ)

Люди в Довжанці живуть без води (ОНОВЛЕНЕ)
Конфліктна ситуація в селі Довжанка, щодо привласнення фермером об'єктів інфраструктури (адмінприміщень сільради, житлового будинку молодих спеціалістів, водонапірних веж і водогонів – авт.) набирає нових обертів. Мешканцям приватних садиб, школі та 12-ти квартирному будинку "відрізали водопостачання".

Воду не подає, розповів сільський голова Олег Ткач, керівник фермерського господарства ПАП "Перемога" Володимир Нацюк.

- Досі тривають суди щодо повернення сільській громаді тих об'єктів, які не могли бути розпайовані, - каже чоловік. - Крім того, хоч і без особливого інтузіазму, але правоохоронці розслідують ці схеми. Разом з тим, замість доводити свою позицію цивілізовано, в судах, фермер вирішив напакостити людям. Просто не дає води. Якщо школа має свою свердловину, а в приватних садибах є криниці, то ситуація в будинку спеціаліста, на 12 квартир – критична. Люди без води вже три місяці. Раніше раз від разу воду ще вмикав, а останній місяць в трубах сухо.

Спочатку, розповів голова, фермер вимкнення води пояснив тим, що згорів лічильник. Люди скинулись, поставили новий. Потім причина була вже в спеленому насосі.

Відео дня

- Люди знов скинулись, найняли техніку, замінили насос, - говорить пан Олег. - Але за день-два фермер повідомив, що вигоріла проводка. Мабуть просто викрутив пробки. То напевне тільки в нашій державі можливо аби людина приватизувала адмінбудівлі сільради, водонапірні башти, водогони... Звернення до чоловіка результатів не дають. Так само не діють й правоохоронці з районною владою. Можливо хоч газеті вдастся вплинути на ситуацію. Люди не можуть жити без води. Я переконаний, що через суди сільська рада поверне ці всі об'єкти в власність громади, але на це можуть піти місяці чи роки, ви ж знаєте яка внас судова система. Крім того в фермера син з управління юстиції...

Як фермерське господарство отримало інфраструктуру села та як конфліктують в Довжанці, читайте тут.

Ми спробували поспілкуватися з паном Нацюком, але за контактами вказаними на бізнесдовідками (і стаціонарний і мобільний) ніхто не брав слухавки.

Зважаючи, що десятки сімей без води і вже не перший місяць, звернулись в Тернопільську райадміністрацію. Проте голова Олександр Похилий впродовж вчорашнього дня, зі слів працівників, був зайнятий (відсутній, скайп-конференція).

Перетелефонував сьогодні. Чоловік повідомив, що в РДА знають про проблему Довжанки і не перший день працюють над вирішенням. Декілька разів представники райадміністрації чули від пана Нацюка обіцянку передати вежу на баланс громаді та ввімкнути воду, але коли доходило до діла, не робив цього.

 - Сьогоді відбулась розширена нарада з участю правоохоронців, - повідомив голова тернопільської райадміністрації. - То ж зараз стоїть питання не лише про підключення води, що думаю буде зроблено оперативно, а й повернення громаді частини об'єктів. Крім того правоохоронці працюватимуть над з'ясуванням всіх обставин приватизації, користування землею та іншим.

Також пан Похилий розповів і про скайп-конгференцції, через які не зміг поспілкуватися з журналістами.

 - Такий спосіб комунікації використовуємо часто, - повідомив голова. - Часу йде чимало, але це енкономія. Приміром з'їзджатися щодня на обговорення мобілізаційних заходів - величезні витрати. Зараз стартують жнива, тому і їх перебіг чи координація буде відбуватися таким чином.

 

Залиши номер, але й сьогодні ніхто не перетелефонував. Сподіваємось районна влада зверне увагу на проблему в Довжанці.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up