Маєте власне бачення, як має виглядати новий парк на "Алясці"? Міська рада оголошує конкурс

Маєте власне бачення, як має виглядати новий парк на "Алясці"? Міська рада оголошує конкурс
  • Відкритий конкурс на кращий ескізний проект створення нового міського парку площею 10,5 га на "Алясці" триватиме з 22 квітня по 22 червня. 
  • У міській раді обіцяють грошову винагороду за три перших місцях. Про умови участі в публікації. 

Про затвердження програми та умов відкритого конкурсу на кращий ескізний проект створення нового міського парку площею 10,5 га, який буде розміщений на території мікрорайону №14 та обмежений вулицями Генерала М.Тарнавського, Володимира Великого,  М. Липницького та  Київською в Тернополі та складу журі йшлося на виконкомі міської ради 17 квітня. 

- Було рішення сесії на якому визначили територію під рекреаційну зону, потім була петиція, яку підтримав виконком, про створення зеленої зони парку в тому мікрорайоні, - каже начальник управління містобудування, архітектури та кадастру Василь Бесага. - Тепер організовуємо конкурс, спілка архітекторів України підтримала.

Міський голова додав, що раніше уже отримували попередній ескіз-пропозицію, як мав би виглядати парк. Ескіз подали на громадські обговорення.

Відео дня

- Серед коментарів прозвучала пропозиція, щоб оголосити конкурс і, можливо, хтось запропонує кращий проект, - каже Сергій Надал. - Щоб врахувати всі побажання, оголошуємо конкурс, обираємо склад журі, даємо два місяці на проведення конкурсу. Визначаємо першу, другу, третю премії, щоб стимулювати більше охочих подати свої проекти. В умовах конкурсу передбачаємо те, якими мають бути зелені насадження, які технології використовувати і так далі. Щоб це був новий сучасний парк.  

Згідно із додатком проекту рішення, ідея проекту повинна містити неповторний образ даного парку серед існуючих парків міста Тернополя з врахуванням сучасних тенденцій садово-паркового мистецтва. 

Свої проекти учасники можуть подавати в управлінні культури за адресою бульв. Т. Шевченка,1,  3 поверх. Контактні телефони:  42-06-72, 52-67-32, з 10.00 до 13.00 в робочі дні. Електронна адреса:e-mail: [email protected]. Графічні матеріали слід подавати на планшетах не менше формату А-2 загальною площею не більше 2 кв. м (окрім макетів та моделей).

В ескізному проекті необхідно передбачити містобудівний аналіз, використання новітніх ІТ технологій SMART, виразне образно–пластичне вирішення композицій відповідно до ідеї та змісту, 
раціональне використання земельної ділянки, об’ємно–просторове і архітектурно–планувальне рішення обꞌєктів обслуговування парку з врахуванням масштабу і характеру довкілля, 
проведення комплексного благоустрою території.

Ескізний проект повинен містити ситуаційний план місця розташування парку М1:2000, схему генплану парку М1:10000, фрагменти окремих елементів благоустрою  М1:500, ілюстративні матеріали (в довільній формі), пояснювальну записку  до двох сторінок формату А-4 з орієнтовним кошторисом витрат на проектування та реалізацію проекту, облаштування прилеглої території. Графічні та текстові матеріали оформляються та подаються  державною мовою.

Конкурсні матеріали слід подавати анонімно під девізом у формі шестизначного числа, яке проставляється у верхньому правому кутку на перших сторінках усіх матеріалів ескізного проекту та пояснювальній записці. Інформація про авторів проекту (прізвища, імена, по батькові, адреси, банківські реквізити, ідентифікаційні коди), а також пропозиції розподілу можливої премії між членами авторського колективу, завірені їх підписами, подаються у закритому конверті під девізом.

Для відзначення кращих пропозицій встановили призовий фонд – 30 000 гривень: 15000 грн за перше місце, 10 000 за 2-е і 5 000 за 3-е. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Максим Дигай

    Добавити нуль у преміях і тоді у конкурсі візьмуть участь професіонали
  • David Starr

    Це жарт такий? Хто за 30 тисяч буде те все робити? Хіба студенти.
  • [email protected]

    Вже один парк будували  біля 11 школи в ямі ,тепер там гаражі .Цікаво а що  буде на місці дач ?
  • Назарко

    та їм всім наплювати що там буде, головне що вдасться нарешті знести дачі і продати землю під забудови
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up