Мама дитини з інвалідністю скаржиться, що їй відмовляють у путівці в санаторій

Мама дитини з інвалідністю скаржиться, що їй відмовляють у путівці в санаторій
  • Мати дитини з інвалідністю Олена Прохира чекає своєї "першочергової" черги на путівку в санаторій вже два роки.
  • Лікарі Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні, в якій обслуговуються діти пані Олени запевняють, що вони не відмовляють жінці у путівці, а просто кажуть чекати у черзі.

У 12-річного сина пані Олени Ярослава - синдром Дауна. Жінка неодноразово зверталася до поліклініки з проханням видати путівку у санаторій, але кожного разу чула у відповідь одне й те ж - ви стоїте у черзі, потрібно почекати.

Лікарі розповідають жінці про велику чергу і не зрозуміло скільки потрібно чекати. Кажуть, що спочатку видають путівки тим, хто ще не їздив. У 2016 році жінка була у санаторії в Заліщиках з своєю дитиною, але і там виникли проблеми.

- В цьому місцевому санаторії, незважаючи на путівки "матері та дитини" і всупереч законодавству чомусь ще вимагають додаткову оплату за перебування мами,- розповідає пані Олена.

Відео дня

Пані Олена каже, що про путівки на море можна навіть не мріяти, але бодай у область могли надавати цілком безкоштовні.

 - Лікарі дали мені зрозуміти, що ніякої справедливої черги насправді не існує і право дітей з інвалідністю на першочерговість нікого не цікавить, - розповідає жінка. - На моє питання, скільки дітей у черзі перед моїм сином, відповіді не дали, посилаючись на лікарську таємницю.

Головний лікар міської дитячої комунальної лікарні Андрій Артимович пояснює, що нікому поза чергою путівки не дають. А діти пані Олени вже неодноразово їздили у санаторії, і зараз їй просто потрібно дочекатись своєї черги, бо дітей з інвалідністю є багато.

Також пан Артимович зазначив, що вже створюється електронна черга, щоб не було схожих ситуацій, коли матері оббивають пороги лікарень. 

До слова, Олена Прохира неодноразово писала заяви в обласне управління охорони здоров’я і відповідь була щоразу та сама, що потрібно чекати у черзі. Та за законом діти з інвалідністю мають обслуговуватись позачергово, каже жінка.

 - Наша сім`я не є дуже бідною і ще може дозволити собі якось оздоровити дітей за власні кошти і придбати їм все необхідне, - каже жінка. - Але це справа принципу, бо ми не просимо, а вимагаємо те. що належить дітям за правом.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up