Мединський хоче, щоб активіст публічно попросив пробачення у нього в соцмережі Facebook. Подробиці суду

Мединський хоче, щоб активіст публічно попросив пробачення у нього в соцмережі Facebook. Подробиці суду
  • Начальник управління транспорту Ігор Мединський до суду на активіста Олега Синовця за "образу честі і гідності" подав у листопаді 2018-ого.
  • Перше судове засідання відбулося у п'ятницю, 1 лютого. На нього у Чортківський районний суд приїхав і сам начальник. 
  • Наступне судове засідання відбудеться 22 лютого.

Нагадаємо, позов до суду на активіста Олега Синовця начальник управління транспорту міськради Ігор Мединський подав 19 листопада. Посадовець вимагає захисту честі, гідності, ділової репутації, спростування недостовірної інформації. 

- На своїй сторінці у соцмережі facebook я опублікував відео на якому говорю про пасажиропотік, називав цифри,- розповідає про суть позову пана Мединського. - І я сказав, що Мединський обманював, бо знав ці цифри, але мовчав. Я справді допустив був помилку в пасажиропотоці і визнаю це. Того ж самого дня, години через дві, написав пост, що справді допустив помилку і вибачаюся. А відео приховав, щоб люди не дивилися вже відео, на якому я помилився. А пан Мединський, чи хтось інший, поки відео було в мережі, його завантажили і тепер на основі цього відео він хоче довести, що принижено його честь та гідність, ділова репутація. 

В позовній заяві, як каже Олег Синовець, начальник управління ще вказав, що активіст організував транспортне віче у Тернополі і переконував на ньому тернополян в злочинних діях Мединського та міської ради. 

Відео дня

Ігор Мединський хоче, щоб Олег Синовець публічно у соцмережі facebook вибачився перед ним.

Читайте також: Тернополянин судиться з виконкомом: вимагає відмінити рішення про тарифи на проїзд (відео)

Судове засідання відбулося у Чорткові, оскільки там зареєстрований відповідач - Олег Синовець. На засідання приїхав і сам пан Мединський. А з ним головний юрисконсульт відділу претензійно позовної роботи та представництва інтересів в судових інстанціях ТМР Оксана Михальчук.

- Коли я запитав, чи вона офіційно буде представляти в суді інтереси позивача, то вона відповіла, що ні, приїхала підтримати колегу, - каже активіст. - Хоча під час судового засідання сиділа поруч з позивачем, щось йому підказувала та долучалася до дискусії. Під час засідання суддя запитала чи можливе примирення. Пан Мединський сказав, що згідний, але я маю вибачитися конкретно перед ним у соцмережі facebook за те, що я назвав його брехуном. Моя позиція така - я готовий ще раз вибачитися за ті цифри, які озвучив, бо справді наплутав. Хоча я ще раніше уже вибачався. 

Суддя Наталія Коломієць оголосила перерву до 22 лютого. Причина в тому, що пан Мединський не отримав відзив активіста на свою позовну заяву. Тепер активіст має ще раз надіслати йому відзив для ознайомлення. 

Додзвонитися до пана Мединського журналістці не вдалося. Якщо начальник управління захоче висловити свою позицію щодо позову та судових засідань - редакція її опублікує.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up