Тернополянин судиться з міською радою: вимагає відмінити рішення про тарифи на проїзд (відео)

Тернополянин судиться з міською радою: вимагає відмінити рішення про тарифи на проїзд (відео)
  • Тернополянин Ростислав Небельський - юрист. Подав до суду на виконком ТМР 1 листопада 2018-ого року. 
  • Чоловік хоче повернути ті тарифи, які діяли в місті до 30 жовтня 2018-ого року, тобто готівкою 5 грн у маршрутках та 4 грн у тролейбусах.
  • Засідання, яке відбувалося 31 січня, відтермінували, оскільки представник виконкому має донести необхідні для розгляду справи документи.

Свій позов Ростислав Небельський подав наступного дня після підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті - 1 листопада. У ньому тернополянин просить визнати рішення виконкому про затвердження тарифів незаконними та скасувати його. Уже було три судових засідання підготовчого характеру.

Читайте також: Згадуємо 2018-ий: транспортна революція у Тернополі

- Оскільки тариф ще неодноразово змінювали після 1 листопада, то на тих засіданнях я висловлював свою позицію щодо того, як суд має слухати цю справу у зв'язку із такими диверсіями, - каже Ростислав. - А виконавчий комітет надавав додаткові документи, які були необхідними для слухання справи. Чому я вважаю це рішення незаконним? Воно порушує певні вимоги Закону та саму процедуру, яка визначена Законом для підготовки таких актів. Певні досягнення у цій справі вже є. Одна з моїх вимог базувалася на тому, що впроваджена диференціація оплати за проїзд карткою тернополянина і неперсоніфікованим квитком. Виконавчий комітет відійшов від цього розмежування і вартість проїзду є однаковою для власників і картки, і проїзного. 

Відео дня

На судові засідання приходить лиш представник виконкому - начальник відділу претензійно-позовної роботи та представництва інтересів в судових інстанціях Віталій Гірняк. Був він і в суді 31 січня. Проте коментувати справу відмовився, сказав, що з усіма питаннями до прес-служби міської ради. Як каже Ростислав Небельський, мав ще бути представник управління транспорту, але він заявив, що не бажає бути присутнім. 

Під час судового засідання Ростислав Небельський доводив свою позицію щодо незаконності рішення виконкому. А представник виконкому - законність. 

- Я вкотре переконався, що відповідач - виконавчий комітет міської ради немає аргументів, аби втримувати в силі ті рішення про встановлення тарифів, які діють зараз, - коментує судове засідання Ростислав Небельський. - Тому вони мають бути скасовані. Я так розумію, що суд взяв перерву, щоб і самому подумати, і дати можливість відповідачу підсилити свою позицію. І відповідач має донести певні рішення, які є доступними в мережі Інтернет і їх можна було б роздрукувати в суді за кілька хвилин. 

Наступне судове засідання призначили на 12 лютого. Пан Небельський додає, якщо під час розгляду справи виконком вкотре змінить рішення про тарифи, то судова система до цього не готова. І таким чином міська влада зведе нанівець усі старання чоловіка, який захищає не лише свої права, а й усіх тернополян. Адже тоді йому доведеться готувати новий позов. Чоловік наголошує, що розгляд його позову і так тягнеться з 1 листопада 2018-ого року. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Alinochka Yepishyna

    Ростиславе! Ви молодец ! Захоплююсь Вашою позицією, та небайдужістю. Тільки Ви наважилися піти проти системи. Стараєтеся не для себе, а для нас. Щиро бажаю перемоги. Дякую Вам!
  • Наталя Скопик

    Ростислав сил Вам і терпіння в такій не простій справі !
  • Наталя Скопик

    Рост
  • Anonymous

    Ростислав, ти - молодець! Завдяки тобі нас хоча би не таврують як худобу тими файними картами.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up