Партнер рубрики Події

Тернополянин каже, що його не впустили в аптеку та облаяли (ОНОВЛЕНО)

Тернополянин каже, що його не впустили в аптеку та облаяли (ОНОВЛЕНО)
Хотів зайти в аптеку "Борис" на Вербицького, 2 купити ліки, а натомість отримав купу лайливих слів та штурханів тернополянин Олександр (прізвище редакції відоме – прим. ред.). Чоловік має проблеми із здоров’ям, відтак після такої зустрічі – йому довелось викликати швидку.


- Я переніс інсульт, багато важких операцій, був паралізований, оперували неодноразово мене у Києві, - розповідає він. – Зараз я на групі. Потрібно приймати ліки. Хотів зайти в аптеку, щоб купити необхідні ліки. Втім, мене туди не пустили.

Інцидент, за словами пана Олександра, трапився 26 листопада, близько 13-ї години. Так, за словами чоловіка, дорогу йому перегородили три-чотири чоловіки.

- Ніхто нічого мені не пояснював, - каже він. – Заявили, що то – приватна територія і в аптеку заходити не можна. Вони не пропускали й інших людей, шарпались, матюкались. Я перенервував, тому стало погано. Викликав швидку і медики зробили укол. В аптеку я так і не потрапив.

Швидку, за словами тернополянина, він викликав із машини правоохоронців, що стояла поруч із будівлею. У конфлікт правоохоронці не втручались, втім прийняли від чоловіка заяву із скаргою на перешкоджання у доступі до ліків.

- У мене коли тиск піднімається, то судини можуть лопнути у будь-який момент, - каже він. – Мені було погано. А ці люди не дозволили мені купити необхідні на той момент ліки.

До слова, конфліктні ситуації навколо приміщення аптеки, що на Вербицького, 2, трапляються уже не вперше. Подібні ситуації - із вільним входом у аптеку там виникали і раніше через непорозуміння між власником будинку та власником аптеки. Про це «RIA плюс» писала у матеріалі «Тернополяни з Вербицького обходять бетонні блоки, щоб зайти в аптеку»

Міліція не втручається
Чому тернополяни не можуть потрапити у аптеку, ми поцікавились у її власника Бориса Рубленика. За його словами, підприємець Богдан Бігун із сином та ще із невідомим йому чоловіком ще з п'ятниці 22 листопада не допускають ані працівників, ані клієнтів до аптеки.

- Вони перекрили собою вхід в аптеку, - розповідає пан Рубленик. –І не зважаючи на те, що ми викликали міліцію, вона ніяк не реагувала на факти грубого порушення громадського спокою.

Від п’ятниці чоловікові доводилось викликати правоохоронців неодноразово. Ті, за словами пана Рубленика, виїжджають, приймають заяви, беруть пояснення, але у сутичку ніяк не втручаються.

- Кажуть, що це цивільно-правові відносини, - продовжує він. – Але нема таких методів боротьби у цивільно-правових відносинах як рукоприкладство, штовханина і груба лайка. Є законом встановлені методи, як можна захищати своє майно - звернення у міліцію, звернення у суд, прокуратуру і інші компетентні органи. Тому, вважаю, що те, що роблять ці люди - хуліганські дії, самоуправство.

Також пан Рубленик бачив, що уже декілька разів під аптеку викликали швидку – допомогу доводилось надавати клієнтам аптеки, що потрапили у сутичку.

«Вимагає оплати за метр»
Сварки навколо входу у приміщення продовжувались і у наступні дні. Правоохоронці ж, за словами пана Рубленика, ніяк не реагували і на подальші його звернення. Мовляв, документи на перевірці і результати будуть за місяць. Тож чоловік переживає, що нормально працювати заклад не зможе стільки ж часу.

- Богдан Бігун вимагає у мене, аби я платив йому гроші за те, що клієнти приходять до аптеки через його землю. Тобто, щоб потрапити у моє приміщення з «міської» землі, треба переступити метр його землі, - продовжує пан Рубленик. – Справа у тому, що міськрада у 2011 році, на сфальсифікованих ним документах, дала йому право викупити цю земельну ділянку. Тобто, він подав документи, що є одноосібним власником будівлі, і не вказав, що співвласником є і я.

Шукати правди чоловік Борис Рубленик подався до суду. Так, наразі зареєстрована уже касаційна скарга на рішення Тернопільського апеляційного суду, який відхилив позов чоловіка про розірвання договору між паном Бігуном та міськрадою.

- За місяців два-три договір буде розірваний і мені дадуть ту земельну ділянку, яка належить мені за законом, - продовжує він. – Тому він і поспішає, бо після рішення касаційного суду, який буде неупередженим, у нього більше не буде права вимагати у мене сервітут.

Розслідують за статтею «Самоуправство»
У прес-службі обласної міліції повідомили нам що, правоохоронці неодноразово виїжджали на виклик до згадуваного закладу, коли йшлось про порушення – лайку та штовханину.

- Правоохоронці зафіксували звернення від тернополянина та проводять перевірку, - повідомив начальник сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції Петро Колісник.

Втім, уже невдовзі, після чергового звернення, правоохоронці повідомили про розслідування справи за статтею «Самоуправство».
- Сьогодні, 28 листопада, під аптекою знову була штовханина, - повідомив телефоном Борис Рубленик. – Моя працівниця намагалась пройти у аптеку, а її не впускали. Я намагався допомогти. Нас не пропускали. Син Бігуна копнув мене у ногу. І сам упав. У результаті штовханини нас обох госпіталізували. Були й правоохоронці. Але вони знову не втручались.

Чи зафіксували і цей випадок та що робитимуть далі правоохоронці, ми знову поцікавились у прес-службі обласної міліції.

- Правоохоронці на виклик до аптеки на Вербицького,2 виїжджають щодня, - повідомили там. - Подію внесено в ЄРДР за ст. 356 «Самоуправство», проводиться розслідування.

{photo_gallery id=1906|}

«Робить бізнес на моїй землі»
Натомість Богдан Бігун вважає, що саме його права обмежують. Відтак він змушений відстоювати їх у такий спосіб, мовляв власник аптеки не заключає договір про оренду землі з ним та веде підприємницьку діяльність незаконно. Про це він розповів під дверима тієї ж самої аптеки, у яку вже декілька днів не пропускають клієнтів.

- Ми виграли апеляційний суд і міськрайонний суд, - каже Богдан Бігун. - Рішення входить у силу після апеляційного суду і ми - його виконуємо. Він повинен заключити договір оренди на землю: приміщення аптеки він купував не у мене, у другої людини.

Також є рішення суду, стверджує чоловік, що пан Рубленик купив приміщення без землі. Тож міськрада продала повністю цю землю підприємцю Бігуну.

- Зі всіма претензіями Рубленика суд розібрався і виніс своє рішення у мою користь, - додає пан Бігун. - Я викупив землю для бізнесу, а він робить бізнес на моїй землі. Я йому віддаю в оренду, хай він собі торгує. Ніхто йому не заперечує, але він сам собі робить конфлікт.

Також, як стверджує пан Бігун, його родина пропускає у саму аптеку її власника. Не пропускає тільки клієнтів, а той натомість ще намагається протягнути і людей. Мовляв, з цього і починаються сутички.

- Ми усе знімаємо на відео, - додає він. – Ми маємо докази того, що говоримо.

«Позажирались вже зовсім»
Допоки свою позицію пояснював Богдан Бігун, у аптеку намагались пройти близько десяти людей. Він з дружиною зупиняв людей та пояснював «аптека не працює, бо власник аптеки не платить грошей». Дехто відразу ішов звідси, дехто відсварювався, але усі були дещо спантеличені.

- Як це так, аптека є, а увійти не можна? Це за чиїми законами, - обурювались тернополянка Анна (прізвища не вказала – прим. ред.). – Жінки з дітьми, бабці з паличками зайти не можуть. Я тут ліки замовляла, а забрати не можу. Дзвоню в міліцію, а вона не реагує.
З кількома клієнтами й виникали словесні перепалки.
- Що за бардак. Позажирались там вже зовсім, - говорили тернополяни. - Твій - будинок, а все навкруги.

Пан Бігун у свою чергу відповідав у такому ж тоні й клієнтам. Адже він переконаний, що ті, хто відсварюються – підіслані власником аптеки. Відтак деякі із тернополян навіть вирішили звернутись за допомогою до міліції, аби ті відреагували на «незаконні дії».

- Ми написали колективне звернення начальнику Тернопільської обласної міліції пану Саку, - каже тернополянин В’ячеслав Чомко. - Бо нас не допускають до аптеки, відштовхують.

Відео дня
>





Окремо:

Підприємець повинен звернутись до суду
Звернулись із скаргою на бездіяльність міліції до її керівництва і адвокат пана Рубленика, Галина Саламандра. Адвокат переконує, підприємець Бігун порушує закон, не пропускаючи людей до аптеки, то ж міліція мала б відреагувати.

- Борис Рубленик є власником нежитлового приміщення аптеки і відповідно має право доступу до свого приміщення, - пояснює вона. - Ніхто не може його позбавити цього права у незаконний спосіб. А неправомірні дії чинить інший підприємець, який вважає, що ніби то він придбав земельну ділянку. Але ця земельна ділянка, як було зазначено у його ж договорі, є з обмеженнями і обтяженнями. Тобто будь-яка людина має право проходити через неї.

Тому, якщо власник будинку вважає, що власник аптеки щось порушує, то він мав би це з’ясовувати у суді. Проте він не збирається звертатись до суду і вважає, що силою може заставити людину платити, додає юрист.
-Міліціонери були неодноразово присутні під час сутичок, спостерігали хуліганські дії і жодним чином не реагували, - каже вона. - Ми вважаємо, що ці дії правоохоронців – протиправні, і вони мають нести відповідальність за свою бездіяльність.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    Якщо Рубленик такий крутий бізнисмен має 70 аптек, то чого він не заключить договору на землю!Тому що він жлоб,платиш-працюєш!!!!!! І всі питання виришіні!!!
  • Anonymous

    DomKolin бачу дуже розумний, як сказав юрист цитую"- Борис Рубленик є власником нежитлового приміщення аптеки і відповідно має право доступу до свого приміщення, - пояснює вона. - Ніхто не може його позбавити цього права у незаконний спосіб. А неправомірні дії чинить інший підприємець, який вважає, що ніби то він придбав земельну ділянку. Але ця земельна ділянка, як було зазначено у його ж договорі, є з обмеженнями і обтяженнями. Тобто будь-яка людина має право проходити через неї." Не знаєте законів, то сидіть краще мовчки, не потрібно захищати зажерливого бігунчика
  • Anonymous

    Пани сє б"ют за пару гривень.Вдаються до провокацій(очевидно).Не можуть домовитись.Та заплати тому власнику і торгуй на здоров"я.
  • Anonymous

    пан бігун правильно все робить... це його земля і він єдиний хто там має диктувати правила, не подобається щось, зібрали свій провіант у валізи і гоу на вокзал торгувати... а на місці аптеки, нехай дядько Богдан поставить знову свій магазинчик як колись... Барани, у Бігуна така зараз криша, стільки бійців, що повірте, будете рипатись буде вам біда...))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 На Фабричній зіштовхнулися дві Тесли та Тойота: є потерпілі 22:01 Чи можна святкувати та радіти під час війни: пояснює Митрополит Епіфаній 21:56 По всій Україні запроваджують аварійні відключення електроенергії 21:01 Як діти можуть отримати путівку на відпочинок через програму «єОздоровлення» Від читача 08:54 На Тернопіллі шукають роботу 176 осіб з інвалідністю. Роботодавці, які їх працевлаштують, отримають компенсації! 20:01 Третій рік війни, а в деяких лікарнях Тернополя і досі немає укриттів: «20 хвилин» перевірили 19:06 За хабар в доларах США працівник ТЦК відбувся штрафом. Чи залишається на посаді? 18:01 Медики Тернопільської обласної дитячої лікарні Алла Філюк та Світлана Євтушенко отримали почесні нагороди 17:27 Тернополянці загрожує до восьми років тюрми за крадіжки з супермаркетів 16:30 Скоро сім років з дня вбивства Іринки Мукоїди: розгляд справи у суді… почали спочатку 15:50 Вночі буде мороз: на Тернопільщині оголосили штормове попередження photo_camera 15:15 Напідпитку та без водійського посвідчення молодик їздив вулицями Тернополя в комендантську 14:35 Житель Чортківщини за 300 євро хотів відкупити товариша від поліцейських. Йому загрожує тюрма 14:02 Бізнесу не дали ні копійки, а жителі змушені чекати гроші на відновлення житла після обстрілів 13:20 Понад дев'ять тисяч осіб на Тернопільщині складатимуть НМТ. Кількість охочих зростає щороку 12:50 На Тернопільщині судитимуть лікаря ВЛК за те, що підробив діагноз військовозобов'язаному 12:11 «На щиті» повертається захисник з Тернополя Андрій Вовк 11:34 Чому на клумбах у Тернополі замість квітів – бур’яни photo_camera 10:57 Мешканець Заліщицької громади наловив риби у Дністрі на 70 тисяч 10:13 У Тернополі на місяць зупинили котельню. Де не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up