Гостей зустрічали Ленін, Сталін та Маркс. Як виглядав залізничний вокзал у Тернополі (ФОТО)

Гостей зустрічали Ленін, Сталін та Маркс. Як виглядав залізничний вокзал у Тернополі (ФОТО)

Одна з особливостей Тернополя – розташування залізничного вокзалу. Він знаходиться у самому центрі міста. Ми продовжуємо серію публікацій «З одного ракурсу», де ми відтворюємо старі фото нашого міста. Дивіться, що з цього вийшло.

Перша будівля залізничного вокзалу виникла ще у 1870 році, Однак під час першої світової війни його було зруйновано. Під час Другої світової вокзал зруйновано знову. Його відновили в 1953 році.

За радянських часів вокзал прикрашали портрети вождів та комуністів – Маркс, Ленін, Сталін. Це фото імовірно зроблено до 60–х років, коли існував культ особистості Сталіна.

Відео дня

На цьому фото два чоловіка сфотографувались біля входу на вокзал у 1982 році. Позаду, окрім портрету Карла Маркса, помітний напис «Слава великому советскому народу». 

А так виглядала залізнична платформа у 1997 році.

На пероні прибув дизельний пасажирський потяг. Більшість потягів вже морально та фізично застаріли, однак вони продовжують возити пасажирів. Виділяються лише нові потяги «Інтерсіті», ае вони їдуть лише на деяких напрямках.

Після реконструкції Привокзального майдану у 2020–му році було змінено організацію руху транспорту. На Площі з’явилась зупинка громадського транспорту та нові зелені насадження.  

Останні опоряджені роботи самого приміщення вокзалу виконали ще в 1999–2000 роках архітектором Данилом Чепілем.

 

А як вам сучасний вокзал та площа? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Петро Крутій

    Сучасний вокзал, як бомжарня  якась. Все позакривали: кафе, газетні кіоски, обмін валют, банкомати, термінали і т.д. Люди зі швидких поїздів вискакують в надії щось купити, немає нічого, тільки вітер і бомжі. Ворота в місто називається. Залізниця потім жаліється, що грошей немає, скільки коштів можна було отримати за цей час за оренду  і щось за них зробити. Залізниця бідна бо дурна, або штучно доводять до банкротства, особливо в плані приміських перевезень, де роблять все можливе, щоб взагалі нічого не їздило.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 Виборював перемогу для наших дітей: у Збаражі попрощались з Героєм Ігорем Войцеховським 09:35 Чи буде спекотно на Великдень: синоптики озвучили прогноз 09:02 У Львові успішно прооперували 16-річну тернополянку, яка не могла ходити без болю у взутті 08:00 Мобілізація в Україні: в Міноборони нагадали основні зміни, які стосуються військовослужбовців і цивільних Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up