Партнер рубрики Події

Місто зручне та і роботу можна знайти: чи бачить молодь перспективу в Тернополі? (ОПИТУВАННЯ)

Місто зручне та і роботу можна знайти: чи бачить молодь перспективу в Тернополі? (ОПИТУВАННЯ)

Журналісти «20 хвилин» поцікавилися у молоді, чи комфортно жити у Тернополі та, чи вбачають перспективи для розвитку.

Під час опитування думки тернопільської молоді відрізнялися. Проте, більшість переконували журналістів, що Тернопіль розвивається і в цьому місті цілком можливо мати гарну роботу, побудувати кар'єру, придбати житло і жити в задоволення. 

 

Відео дня

Вадим, займається євроремонтами:

 — Я народився у Тернополі й звісно, що мені тут комфортно. Наприклад, якщо взяти інші міста, то там занадто дорого винаймати або купувати житло. У Тернополі ціни помірні та будови непогані. І наскільки я знаю, у 2017 чи 2018 році наше місто вважали найкомфортнішим для відкриття малого бізнесу. І дійсно, в місті є багато можливостей, якщо буде бажання, то і роботу можна знайти.

 

 

 

Арсен, продавець:

 — Залишатись в Тернополі планую. Це місто комфортне тим, що воно невелике, спокійне. Тут багато парків, дитячих садочків, шкіл. Тобто, взагалі місто зручне. Єдине — мені не вистачає такої інфраструктури, як торгові центри, розважальних парків. Моя робота мене влаштовує.

 

 

 

 

 

Софія, студентка:

 — Попри те, що я навчаюся у Львові, то буду повертатися в Тернопіль. Мені хочеться розвиватися у своєму місті. Але певно все залежить від сфери, в якій ви працюєте. Особисто я розвиваюсь у сфері блогінгу і для мене є перспективи.

 

 

 

 

 

Тетяна, майстриня тату:

 — Я переїхала до Тернополя з Києва. Тут цілком є, де розвиватися. У Києві зараз досить некомфортно, а в Тернополі мені супер, не так страшно. І просто так комфортне місто. Воно маленьке, але всього вистачає.

 

 

 

 

 

Лука, підприємець:

 — Звичайно, бо Тернопіль — одне з найкращих міст України. Для мене це молодіжна столиця. У нас є, де сходити, що побачити, де розвиватися. Не думав ніколи нікуди їхати. Навіть зараз така ситуація в країні, але я залишаюся.

 

 

 

Ната, ведуча, організаторка соцтабору:

 — Я корінна тернополянка і люблю наше місто. Тут я навчалася в школі та здобувала дві вищі освіти. Але стосовно того, чи варто переїжджати, то тут залежить від того, де ти хочеш себе реалізувати, наскільки місто може закривати твої запити та потреби.

 

 

 

Вікторія, студентка: 

— Я нещодавно стала студенткою медичного університету, який є одним з найкращих навчальних закладів. Та і в Тернополі також є перспективи для розвитку, це молодіжне місто, комфортне для нас. У майбутньому я планую стати лікарем і буду залишатися в місті, яке дуже люблю.

 

 

Максим, фотограф:
 

— Я живу у Тернополі від початку свого життя. Для мене це місто завжди комфортне, компактне. Звичайно є недоліки, але то питання до влади. Та все залежить від людини, бо деякі надають перевагу мегаполісам. Щодо розвитку, то тут є можливості та й онлайн багато можна працювати.

 

 

А як ви вважаєте, чи комфортне місто Тернопіль для молоді? Чи є можливості для розвитку? Пишіть свою думку в коментарях.

Читайте також:

Картини як відображення душі: молодь Тернополя долучилася до фестивалю «НамалюйТЕ»

Ми запитали тернополян: які найкращі місця для відпочинку порадите в місті та області

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач09

    В країні злодіїв 95 кварталу
  • Nin Ja

    Ріа, вам зовсім погано?? В Тернополі будь яка перспектива - це на заробітки за кордон!!! Бізнес тут - це вкалувати як пальнутий і 50% сирожі! Не пишіт фігню, не створюйте зайві іллюзії!!!

keyboard_arrow_up