Партнер рубрики Події

Митрополит Епіфаній очолив святкове богослужіння у Тернополі

Митрополит Епіфаній очолив святкове богослужіння у Тернополі
  • Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній завітав до Тернополя з нагоди свята Тернопільської чудотворної ікони Божої Матері.
  • Він перебуває у місті 29 та 30 червня.

29 червня Архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон разом з духовенством зустріли Блаженнійшого Владику на кордоні Тернопільської області.

А вже о 09.00 30 червня Митрополит Епіфаній очолив святкове богослужіння у найдавнішому храмі Тернополя – церкві Воздвиження Чесного Хреста Господнього на вулиці Над Ставом, 16.

Відео дня


Напередодні події Тернопільсько-Бучацька єпархія ПЦУ запросила вірян долучитися до молитви за милість та щедроти Пресвятої Діви Марії «Тернопільської». Тож, зранку біля храму зібралися десятки тернополян та жителів інших населених пунктів Тернопільщини. Долучилися цілими родинами, зі старенькими та маленькими. Частина людей не помістилась у церкві та молилися на вулиці.

У день вшанування всіх святих, а також Тернопільського образа Богородиці, просили в молитвах у Господа та Його Матері справедливого миру для України, просили захисту і допомоги для наших воїнів. 

І не дивно, адже Чудотворна ікона Матері Божої Тернопільської має багату історію, пов’язану з численними випадками надприродних подій та благодатного втручання віри у життя вірянина. Тернопільська Мати Божа стала джерелом надії, утіхи і міцної віри для тих, хто знаходиться в скрутних моментах життя. Ікона здатна дати силу та підтримку в часи випробувань та неспокою.

Для тих, хто бажає долучитися, але з певних обставин не може цього зробити, триває трансляція. 

Після завершення богослужіння всі бажаючі зможуть долучитися до хресного ходу з іконою до кафедрального собору Різдва Христового, що на вулиці Руській, 22.

Нагадаємо, у 2023 році Митрополит взяв участь в освяченні храму Вознесіння Господнього, що на проспекті Злуки.

Читайте також:

Церкві московського патріархату скасували право користування землею на Коновальця: рішення суду

Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання

На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Антонина Байбарза

    Тільки в ці дні працювати не можна, великий гріх, тому дивіться 95 квартал.
  • Надія Копина

    АЛЕ ГКЦ +РКЦ які діють в УКРАЇНІ МАЮТЬ КАНОНІЧНЕ ПАПИ ..всі моляться за папу .. мають підпорядкування зміст БІБЛІЇ ОДИН .. БОГ СТВОРИВ НАРОДИ ...Є ДІЄВА БОЖА ЗАПОВІДЬ НЕ ВБИЙ тож ---питаю ДЕ РОЗУМ УКРАЇНЦІВ +КОМУ ВИГІДНО ПО ДОМОВЛЕНОСТІ МАСОВИЙ ВІДСТРІЛ СВІДОМИХ УКРАЇНЦІВ як БАНДЕРІВЦІВ з 2014року по ВСІЙ території держави УКРАЇНИ ? НУ ТО ХТО ХОДИТЬ В ТІ ЦЕРКВИ ? ХТО ВІДСПІВУЄ ВОЇНІВ ЗСУ ..ХТО НОСИТЬ ГРОШІ В ТІ ЦЕРКВИ ..ЯК +І ЩО З ЦИМ *ЛЯДСТВОМ РОБИТИ ?? хто А

    Alexandr Shyshko reply Надія Копина

    Надія Копина так в сенсі? ПЦУ неодноразово заявляла що вони проти війни.

    Alice InWonderland reply Надія Копина

    Надія Копина Господь то не якась тваринка тобі, він в душах людей, що ти городиш? Як Його можна "запустити" в церкву? 🤦🏻‍♀️

    Alice InWonderland reply Надія Копина

    Alexandr Shyshko воно це л*йно під всіма дописами розповсюджує 🤷‍♀️

    Надія Копина reply Надія Копина

    Alexandr Shyshko ОСЬ ТАК https://www.facebook.com/te20minut/videos/1162357101468780 **ПОТРІБНО ІТИ ВСІМ ЦЕРКОВНИКАМ --- В ПОЧАЇВСЬКУ ЛАВРУ ІДІТЬ У ВСІ ГКЦ +РМ церкви де ПІДТРИМУЮТЬ ПАПУ який Підтримує Кирила який БЛАГОСЛОВИВ з 2014року ВБИВАТИ УКРАЇНЦІВ в УКРАЇНІ У ВСІ ЦМП Тернопільщини... БО ВСЕ ДІЙСТВО ЦЕ Є МАНІПУЛЯЦІЯ І ПОКАЗУХА ..В ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ області КОЖНИЙ ДЕНЬ ПО ДЕКІЛЬКА ПОХОРОНІВ ВОЇНІВ ЗСУ ... І НІЯКА ЦЕРКОВНА ГРУПА НЕ ЗАКЛИКАЄ КИРИЛА + ПАПУ + ЗВЕРНУТИСЯ ДО Путина +Кирила --ПРО ВИВЕДЕННЯ РОСІЙСЬКИЙ ВІЙСЬК З ТЕРИТОРІЇ ДЕРЖАВИ УКРАЇНИ ..ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ таке враження ЩО ВСІМ ЦЕРКОВНИКАМ +ПОЛІТИКАМ Є ВИГІДНА ГІБРИДНА ВІЙНА ..** ВСЕВИШНІЙ ГОСПОДИ **ТИ СТВОРИВ НАРОДИ .. * ТИ ДЕ? УКРАЇНЦІ ДЕ ВАШ РОЗУМ ЛЮДЕЙ ?

    Надія Копина reply Надія Копина

    Валя Зинченко ОСЬ ТАК https://www.facebook.com/te20minut/videos/1162357101468780 **ПОТРІБНО ІТИ ВСІМ ЦЕРКОВНИКАМ --- В ПОЧАЇВСЬКУ ЛАВРУ ІДІТЬ У ВСІ ГКЦ +РМ церкви де ПІДТРИМУЮТЬ ПАПУ який Підтримує Кирила який БЛАГОСЛОВИВ з 2014року ВБИВАТИ УКРАЇНЦІВ в УКРАЇНІ У ВСІ ЦМП Тернопільщини... БО ВСЕ ДІЙСТВО ЦЕ Є МАНІПУЛЯЦІЯ І ПОКАЗУХА ..В ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ області КОЖНИЙ ДЕНЬ ПО ДЕКІЛЬКА ПОХОРОНІВ ВОЇНІВ ЗСУ ... І НІЯКА ЦЕРКОВНА ГРУПА НЕ ЗАКЛИКАЄ КИРИЛА + ПАПУ + ЗВЕРНУТИСЯ ДО Путина +Кирила --ПРО ВИВЕДЕННЯ РОСІЙСЬКИЙ ВІЙСЬК З ТЕРИТОРІЇ ДЕРЖАВИ УКРАЇНИ ..ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ таке враження ЩО ВСІМ ЦЕРКОВНИКАМ +ПОЛІТИКАМ Є ВИГІДНА ГІБРИДНА ВІЙНА ..** ВСЕВИШНІЙ ГОСПОДИ **ТИ СТВОРИВ НАРОДИ .. * ТИ ДЕ? УКРАЇНЦІ ДЕ ВАШ РОЗУМ ЛЮДЕЙ ?

    Надія Копина reply Надія Копина

    Валя Зинченко «Єдність між людьми може настати лише через ТЕ ЩОБ БУЛА КАНОНІЧНА ЄДНІСТЬ ЦЕРКОВ УКРАЇНИ +ПОТРІБНО ОКРІМ ЦЕРКОВНОГО БІЗНЕСУ --ЗАПУСТИТИ ГОСПОДА У ЦЕРКВИ ..

    Alexandr Shyshko reply Надія Копина

    Надія Копина перед тим як писать, думку сформулюй. Почитав, нічого не понятно/

    Валя Зинченко reply Надія Копина

    Надія Копина , думала, що це пише якийсь чоловік. Нічого жіночого і взагалі нічого святого. Вразуми вас Господи.

keyboard_arrow_up