Партнер рубрики Події

Мобільний адміністратор та виїзні прийоми: тернополяни можуть отримати адміністративні послуги вдома

Мобільний адміністратор та виїзні прийоми: тернополяни можуть отримати адміністративні послуги вдома
  • У Тернополі запрацював мобільний кейс для обслуговування людей на виїзді. Тож тепер певні категорії тернополян зможуть отримати 37 адміністративних послуг, не змінюючи місце перебування.
  • Ми розібралися, хто може скористатися новою функцією та як правильно подати заявку.

Спеціальний комплекс «Мобільний кейс» для надання адміністративних послуг на виїзді діє у Тернополі від 12 жовтня 2023 року. Керівниця ЦНАП Інеса Паничева наголошує, новий сервіс впровадили для жителів міста, які не здатні самостійно пересуватися. Таким чином вдасться забезпечити належну доступність до адміністративних послуг.

— Ми одразу проінформували людей, що запровадили таку можливість, таку послугу. Були випадки, люди цікавилися переліком, графіком роботи, але поки жодної заявки не залишили. Тобто, про результати роботи на виїзді говорити ще зарано, — повідомила пані Паничева.

Відео дня

Хто може отримати та які послуги

Наразі у Центрі надання адміністративних послуг є лише один такий кейс. Він складається із сучасної портативної техніки: ноутбука, бездротового принтера з додатковими картриджами, сканера, зчитувача ID-карт, мобільного модема, вебкамери. Яка вартість одного такого кейса – нам не відповіли. Проте повідомили, що його придбали за умови співфінансування обласного та міського бюджетів.

— Поки що ми не бачимо потреби у більшої кількості мобільних кейсів. Його має вистачити, аби обслуговувати та надавати послуги людям по черзі. Варто враховувати ще й те, що не кожна особа може скористатися такою послугою. Рекомендую людям звертати на це увагу, аби під час формування заявки не отримати відмову, — каже Інеса Паничева.

Отож, отримати послуги з використанням «Мобільного кейсу» наразі можуть такі категорії людей:

  • особи, які досягли 80-річного віку;
  • особи з інвалідністю першої групи;
  • особи, які за станом здоров’я не здатні самостійно пересуватись;
  • особи, які перебувають на стаціонарному лікуванні у комунальних медичних закладах Тернополя.

ВАЖЛИВО! Скористатися можуть не лише місцеві жителі, а й внутрішньо переміщені особи, які тимчасово проживають у Тернополі, та підпадають під одну з категорій.

Щодо переліку послуг, які можна отримати за допомогою мобільного кейсу – їх всього 37. Зокрема:

  • присвоєння адреси щодо об’єкта будівництва та закінченого будівництвом об’єкта;
  • надання рекомендацій щодо можливих варіантів влаштування системи індивідуального теплопостачання та збору вихідних даних і технічних умов для виготовлення  відповідної  проєктної документації;
  • надання дозволу на реєстрацію члена сім'ї в гуртожитку;
  • оформлення та видача електронного квитка «Соціальна карта Тернополянина»;
  • продовження терміну дії посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни;
  • видача витягу з реєстру територіальної громади.

З повним переліком послуг ви можете ознайомитися за посиланням.

Як отримати послуги?

Аби отримати послугу за допомогою мобільного кейсу, треба заздалегідь залишити заявку. Наразі доступні два варіанти: прийти до ЦНАПу чи зателефонувати. Зробити це може заявник або довірена від неї особа (рідні, сусіди, опікуни, соціальний працівник).

Під час звернення до фахівців, отримувач послуг або довірена від неї особа має надати паспорт громадянина України, пенсійне посвідчення, посвідчення особи з інвалідністю, медичну довідку.

— Адміністратор, який здійснює прийом, встановлює вид необхідної послуги, чи дійсно людина потребує виїзду фахівця додому, а також наявність повного переліку документів, необхідного для отримання визначеної адміністративної послуги, та інформаційної картки. Якщо все добре, то адміністратор формує заяву на отримання послуги на пересувному робочому місці із застосуванням спеціального автоматизованого комплексу «Мобільний кейс», — каже Інеса Паничева. — До заяви додаються копії документів, що посвідчує особу суб’єкта звернення, та що підтверджує категорію осіб.

Впродовж трьох робочих днів адміністратор опрацьовує заяву, погоджує дату та час візиту за визначеною у заяві адресою. Надають послуги з мобільним кейсом виключно в межах Тернополя за місцем проживання/перебування суб’єкта звернення (вдома, в лікарні, у закладі соціальної сфери).

Щодо графіка роботи, то адміністратори виїжджають з мобільними кейсом у визначені дні, зокрема:

  • понеділок, вівторок – з 9.00 до 12.00;
  • четвер – з 14.00 до 16.00.

Довідка:

ЦНАП розташований за адресою: вулиця Князя Острозького, 6.

Актуальні контакти: +380674472895, +380674472741, +380674472998, +380674473357 та +380674472893.

Читайте також:

«єОселя»: на Тернопільщині уже 18 осіб отримали іпотеку під 3%. Ми дізналися, як все оформити

Доступне житло для молоді: як тернополянам отримати кредит під 7%

«Рука допомоги»: хто та як з тернополян може отримати безвідсотковий кредит на розвиток бізнесу

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up