Партнер рубрики Події

«Ялинку встановимо, але без музики та танців»: як тернополяни готуються до зимових свят?

«Ялинку встановимо, але без музики та танців»: як тернополяни готуються до зимових свят?
  • Вперше за період повномасштабного вторгнення у Тернополі встановлюють новорічну ялинку на Театральній площі.
  • Журналісти «20 хвилин» запитали у тернополян, чи доречно прикрашати місто у час війни, а також як вони самі готуються до новорічно-різдвяних свят.

Поки невідомо, чи буде у Тернополі масштабне святкування Різдва Христового та Нового Року. Також місцева влада не повідомляла, коли планують офіційне відкриття головної ялинки міста. Натомість керівник комунального підприємства «Тернопільміськсвітло» Олег Лехіцький каже, завершити роботи мають до Дня Святого Миколая.

Думки людей щодо святкування розділилися – хтось проти, а дехто каже, що треба продовжувати жити далі й бодай мінімально відзначити свята.

Відео дня

 

Аліна, 18 років, студентка

 — Ми вдома вже готуємося до Нового Року до Різдва Христового. Ялинку вдома обов’язково будемо прикрашати. Також очікуємо, що на Театральному майдані незабаром зберуть новорічну красуню, бо діти хочуть свята. Багато людей кажуть, що під час війни недоречно, але якщо без великих витрат, то чому б ні.

 

 

 

 

Емілія, 72 роки, пенсіонерка

 — Онуків у мене немає, тому я не збираюся прикрашати оселю. Я вважаю, що різдвяні свята – славити Бога, це щось більше про духовне. Щодо встановлення ялинки, різнокольорових стендів, то наразі на це недоречно витрачати кошти, треба більше направляти на збереження нашої України. Святкувати будемо потім.

 

 

 

 

Володимир, 63 роки, пенсіонер

 — Люди гинуть на фронті. Ви тільки подумайте, скільки вже молоді загинули. Всі кошти треба на фронт, на дрони, на спорядження. А не займатися дурницями та встановлювати ялинки. Не вірю я, що ця ялинка обійдеться безплатно.

 

 

 

 

 

Софія, 19 років, студентка

 — Вдома плануємо встановлювати ялинку ближче до Нового Року. Масово нову атрибутику купувати не будемо, певно лише щось з драконом та і все. Гірлянди у нас тогорічні і працюють від батарейок. А ось щодо міста, то зараз недоречно витрачати кошти на гірлянди, іграшки.

 

 

 

 

Віктор, 60 років, пенсіонер

 — Ні, ялинки у нас вдома не буде, бо онуки за кордоном. Виїхали у зв’язку з війною в державі, а ми з дружиною залишились двоє. Ми собі як завжди гілочку ялини та прикраси якісь почепимо і тихенько відсвяткуємо Новий рік та Різдво. Якщо буде така нагода і будуть радісні новини з фронту! Коли святкуватимемо? Намагаємося звикати до дат за новим календарем.

 

 

 

Любов, 45 років, домогосподарка

 — Немає новорічного настрою. Думаю, що ніхто його зараз не має. Але ялинку вже давно встановили вдома, ще коли сніг перший випав. У мене маленька дитина просила про це. Я розумію, що святкувати зараз не на часі, але й життя продовжується. Люди повинні жити попри все. Будемо святкувати Миколая та Різдво за новим стилем. Підемо до церкви. А на Миколая дітям хочеться зробити якісь подарунки та хоч би маленьке свято.

 

 

 

Станіслав, 42 роки, працює в приватній охороні

 — Я вважаю, що вдома кожен може собі поставити ялинку. У нас є діти і ми завжди її прикрашаємо до свят. В нас вже навіть ялинка стоїть. А ось на площі – на мою думку, це недоречно в такий час. Навіть якщо на неї не витрачають великі кошти. Це і скупчення людей, і взагалі… На площі – недоречно, а вдома нехай собі люди ставлять. Я є римо-католиком, тому все життя відзначаю свята за григоріанським календарем. Радий, що нарешті всі на нього перейшли. І багато моїх друзів та знайомих тепер святкуватимуть за новим стилем.

Тернополяни, а ви плануєте прикрашати оселю новорічною атрибутикою та встановлювати ялинку? Чи вважаєте це доречним під час війни?

Читайте також:

Майже зібрали каркас та встановили зірку: у Тернополі все ж таки буде новорічна ялинка

Для дітей до 500, а дорослих – 1500. Аналізуємо вартість оренди карнавальних костюмів у Тернополі

Гірлянди до 2000 гривень, а іграшки по 150: де дешевше та вигідніше купити новорічні прикраси

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Тернопіль Робота

  • Леонид Чернец

    рабам не треба ялинки ,“вільні”люди в концтаборах святкували  ,люди відходьте від москальского виду свят  ,хто захоче “заляти”очі і море по коліна війна не причина
  • Георгій Змієвський

    А нікому не здається, що це, не дай боже, може спровокувати російських нелюдей?...
  • Ольга Коваль

    Ні це безглуздо, вдома кожен може ставити і святкувати,але на площі ні і ще раз ні😥

    Виталий Кравченко reply Ольга Коваль

    Як що вы прочыталы и зрозумилы, то я впэвнэнный, що до вас дийшло на який мови я напысав.

    Ярослава Черешнюк reply Ольга Коваль

    Виталий Кравченко Я перепрошую, а якою мовою написано? Поясніть, дякую.

    Виталий Кравченко reply Ольга Коваль

    Дарія Яремчук

    Дарія Яремчук reply Ольга Коваль

    Виталий Кравченко а Ви думайте про Україну, ні лише про Тернопіль. І про тих, дякуючи кому #подии нє идуть#

    Виталий Кравченко reply Ольга Коваль

    Ольга Коваль Чому ни?,  на моий ТЭРНОПИЛЬЩЫНИ, нэ яки вийскови подии нэ идуть, то навищо забыраты св'ято у людэй, НОВЫЙ РИК цэ НОВЫЙ РИК, можэ в цьому роци всэ и закинчыться, и вин прынэсэ МЫР на УКРАИНУ, я надиюсь.

keyboard_arrow_up