Партнер рубрики Події

На “Алясці” з'явився професійний позичальник

На “Алясці” з'явився професійний позичальник
У Тернополі “працює” хлопець, який внадився позичати гроші у жінок. Молодий чоловік заходить в офіси різних установ, де працюють жінки, починає робити компліменти та випрошує позичити 40 гривень. Із таким повідомленням звернулася у редакцію тернополянка Світлана (прізвище редакції відоме, але з міркувань безпеки дівчина просила його не вказувати).

 - До нас зайшов чоловік на вигляд років тридцяти, - каже тернополянка. - Зайшов якось так швидко й з розгону, що я аж злякалася. Спочатку казав, що йому щось потрібно у нашому офісі. Потім почав хвалити мене — мовляв я така гарна і яскрава. Я злякалася і трохи запанікувала. Сказала, що не маю часу, бо багато роботи і він пішов геть. Але сказав що повернеться пізніше.
Хлопець згодом і справді повернувся. Знову у веселому настрої. Але дівчина тоді була уже в гіршій ситуації.

Район, де орудував чоловік

Переглянути більшу мапу - Я залишилася в офісі увечері сама, - розповідає дівчина. - Комп’ютерний магазин поруч, у якому працювали хлопці теж зачинився. Тож нікого, хто б міг допомогти, не було. Подумала собі, що це геть недобре. Та хлопець знову почав робити компліменти й навіть цукерку запхав у руку. Тоді попросив, щоб я йому перерахувала на калькуляторі якісь цифри.

 

Відео дня
>
Дівчина злякалася, однак допомогу не кликала, бо ж хлопець не погрожував їй і не поводився агресивно.
- Коли він порахував, скрушно похитав головою, - розповідає Світлана. - Сказав, що має перерахувати гроші братові у лікарню, але не вистачає 38 гривень на комісію. Я хотіла його швидше позбутися, тому взяла в руки двадцятку і вийшла за двері. Виманила його таким чином з офісу та дала в руки купюру. Після чого швидко зачинила за ним двері.
Дівчина не надала б цьому уваги, якби подруги із сусідніх офісів не розповіли їй, що того дня з ними було таке саме. Чоловік заходив в офіси, де були переважно жінки. Наприклад, у салон краси чи магазини з продавчинями.
- Він по усій “Алясці” позичав по 40 гривень братові на комісію, - каже дівчина. - Ну і, звичайно, нікому не віддав. Сума невелика. Та й в міліцію не зверталися — гроші ж бо йому добровільно віддали. Але такі візити у вечірній час неприємні. Тож ми тепер усі на роботу за газовими балончиками ходимо. І якщо ще побачимо того хлопаку — лиха він не омине.
Насправді тепер до тернополян часто чіпляються люди з проханням позичити гроші. Причому не кожному насправді потрібна допомога.
Психолог Антоніна Богачук радить уникати спілкування з такими людьми та начитися казати ні.
- Якщо хочете справді допомогти людині, це добре, - каже психолог. - Але в такому випадку просто дати гроші мало. Якщо людина просить грошей на їжу — купіть їй їжу. Якщо на квиток — купіть квиток. Якщо ж бачите, що це точно шахрай — вмійте сказати ні. Суворо, але спокійно попросіть щоб він пішов. Якщо не піде — поясніть, що викличе охорону. Якщо такий “гість” стає агресивним, кличте людей, які працюють неподалік.
До слова, як розповідає Світлана, хлопець був одягнутий у спортивний костюм із золотими смужками. Був без куртки — з чого можна зробити висновок, що він приїхав автомобілем, або ж вийшов з будинку неподалік.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    1

    Anonymous reply Anonymous

    Побираються біля церкви на 1 гривню 2.А тут грабунок .дехто може влитіти і на денну виручку.Із власної волі ніхто не відась просто так 40 гривень.цеж 50 %заробітку за день
  • Anonymous

    1
  • Anonymous

    Рижий.Він ше побирався перед новим роком. Каже що у вас щось на вії.щоб ви подивились йому у очі.я думаю що ментам до лалпочки що хтось за допомогою гіпнозу грабує людей.Хоч рижих високих худорлявих хлопців у спортивному костюмі не так і багато.легенда та сама брат у лікарні цукерки калькулятор.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:09 Пошкоджені упаковки та гнилі фрукти: яку їжу зі знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera Від читача 09:57 Ефективна співпраця на допомогу людям 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози 22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном 17:05 В аварії в Кременці травмувалися двоє дітей 16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині? 15:45 Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації і воєнного стану 15:01 Спортсмени з Тернополя здобули перемогу на Кубку світу у Туреччині 14:10 На Великдень син поранив ножем свою маму — поліція 13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up